adas-waarschuwingssysteem-kop-staart-aanrijding

INTRO
Het gedrag en de prestaties van chauffeurs zijn een beslissende factor voor het succes van elk wagenpark, bedrijf en veiligheid op de weg. Als het niet adequaat en tijdig wordt beheerd, kan een slechte houding leiden tot een aanzienlijke stijging van de operationele kosten, verkeersboetes, verwondingen, uitvaltijd, verlies van lading en de reputatie van het bedrijf.
Om bedrijven daarbij goed bij te staan, heeft Teltonika een gedegen hedendaagse voertuigvideo-telematica-oplossing ontwikkeld.

adas-waarschuwingssysteem-kop-staart-aanrijding

UITDAGING
Ondanks de vrij strikte verkeersveiligheids- en controlemaatregelen, strafpunten, fikse boetes en rijverboden sterven er jaarlijks ongeveer 1,35 miljoen mensen door verkeersongevallen.
Sterker nog, deze crashes kosten de meeste landen 3% van hun BNP. Een van de meest voorkomende factoren blijft te hard rijden, rijden onder invloed, afgeleid rijden, ongepast rijgedrag zoals bumperkleven, niet dragen van de veiligheidsgordel, roekeloos bochten- of remgedrag, enz.

Volgens recentelijk een nationaal onderzoek onder Amerikaanse automobilisten die hun gewoonten wilden begrijpen, meldde 52,5% van de respondenten dat ze aten tijdens het rijden, 23,6% sms'te, 11,7% foto's nam, 6,5% make-up aanbracht en 3,4% drinkt tijdens het rijden. Sterker nog, automobilisten worden minstens 10% van hun rijtijd afgeleid door hun telefoon. Dat is verbazingwekkend!

Aan de andere kant ontdekte het Insurance Institute for Highway Safety dat waarschuwingssystemen voor kop-staart botsingen deze met 27% verminderen.
In feite kunnen deze systemen de effectiviteit van autorijden drastisch verhogen en wereldwijd veel levens redden.

Met al het bovenstaande in gedachten heeft het Teltonika Telematica-team een ​​praktische telematica-video-oplossing ontwikkeld, geproduceerd en grondig getest die is ontworpen om botsingen en ongevallen te voorkomen, waardoor bedrijfsvloten enorm worden geholpen met deze belangrijke problemen. We noemen het de Teltonika ADAS-oplossing.

OPLOSSING
Om de bovengenoemde uitdagingen aan te gaan, presenteren we u met trots de gloednieuwe innovatieve Teltonika Telematica-video-oplossing - Advanced Driver-Assistance System (afgekort ADAS) een speciale camera gemonteerd op de voorruit en de speciale categorie GPS-tracker FMC125 combo, beide verbonden via een RS-232 seriële poort.

WAARSCHUWINGSSYSTEMEN VOOR VOORWAARTSE AANRIJDINGEN VERLAGEN HET AANTAL KOP-STAART BOTSINGEN MET 27%

Dankzij de unieke functies en firmware detecteert de ADAS-camera alarmerende gebeurtenissen voor een voertuig, het GPS-apparaat volgt ze en stuurt de relevante gegevens naar de speciale server voor tijdige monitoring en verdere analyse. Bovendien waarschuwt het een bestuurder onmiddellijk met een visuele en geluidswaarschuwing van een waarschijnlijk gevaar of riskante rijomstandigheden.

De veiligheidsfuncties zijn ontworpen om aanrijdingen en verkeersongevallen te voorkomen door geavanceerde technologieën te bieden die bestuurders, wagenparkbeheerders of verantwoordelijken waarschuwen voor mogelijke aanrijdingen of veelvoorkomende fouten op de weg door gebeurtenissen te volgen en te monitoren.
Het heeft meerdere geïntegreerde waarschuwingssystemen (bijv. voorwaartse botsing, voetgangeraanrijding, voorwaartse nabijheid, waarschuwingen voor het verlaten van de rijstrook, startalarm voor voertuigen, waarschuwing voor veiligheidsafstand, herkenning van snelheidslimieten) en kan, indien correct beheerd, de bestuurders, lading en veiligheid van weggebruikers verhogen.

Natuurlijk zijn er veel verschillende oorzaken van aanrijdingen, maar hier richten we ons vooral op drie belangrijke problemen die de meeste voorwaartse aanrijdingen op de weg veroorzaken. Laten we elk van hen in meer detail doornemen en zien hoe ADAS helpt om ermee om te gaan.

Te hard rijden. Het is een vorm van agressief rijgedrag, de meest voorkomende en verontrustende. Snelheidsovertredingen veroorzaken op zijn minst een groter risico op verlies van controle over het voertuig, een grotere remweg, de ernst van de crash en het brandstofverbruik. Dankzij het voorwaartse botsingssysteem van de ADAS-oplossing wordt snelheidsovertredingen gedetecteerd en gevolgd, wordt de tijd tot een mogelijke botsing geschat, worden een bestuurder en wagenparkbeheer gewaarschuwd om kostbare gevolgen te voorkomen.

Sterker nog, de camera in de ADAS PLUS-versie maakt het mogelijk snelheidslimieten op de wegen te identificeren door middel van verkeersbordherkenning. Zoals eerder vermeld, zullen snelheidsovertredingen onvermijdelijk worden gedetecteerd, een bestuurder en wagenparkbeheer worden hiervoor gewaarschuwd.

Bumperkleven. Het wordt gedefinieerd door te dicht op een ander voertuig voorin te rijden, waardoor de kans op een kop-staart aanrijding aanzienlijk wordt vergroot. De bestuurder die regelmatig doet aan bumperkleven kan zich bewust of onbewust zijn van zijn/haar rijgedrag met een hoog risico. Dankzij het ADAS-systeem voor het vermijden van botsingen wordt het bumperkleven tijdig gedetecteerd en geregistreerd, de bestuurder en wagenparkbeheer worden gewaarschuwd om een kostbare schade te voorkomen.

Afgeleid rijden. Het wordt gekenmerkt als elke activiteit die de aandacht afleidt van het besturen van een voertuig. Zoals hierboven vermeld, is sms'en met smartphones de meest alarmerende en meest voorkomende afleiding achter het stuur. Het creëert een enorm potentieel voor doden en gewonden in het verkeer.

Nogmaals, als er vanwege de afleiding een ontoelaatbaar rijgedrag plaatsvindt, wordt dit gedetecteerd door de ADAS, de bestuurder en het wagenparkbeheer wordt gewaarschuwd om kostbare schade te voorkomen. Als een voertuig bijvoorbeeld zijn rijstrook verlaat en de richtingaanwijzer niet geactiveerd is, wordt een waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook geactiveerd, zodat de bestuurder zich weer kan concentreren en de auto op tijd onder controle krijgt.

Toevoeging,alle afwijkende gedragingen worden naar een speciale server gestuurd voor tijdige en uitgebreide analyse door wagenparkbeheerders. De bestuurder kan geconfronteerd en gedetailleerd aansprakelijk worden gesteld op basis van solide bewijs van zijn gedrag op de weg. Om nog maar te zwijgen van de lange lijst met voordelen die Teltonika GPS-tracker ook kan bieden. Ontegenzeggelijk helpt dit om effectief om te gaan met de meest voorkomende slechte gewoonten en factoren die hierboven zijn genoemd, het leven van weggebruikers, de lading, de zakelijke reputatie en de middelen van het bedrijf.

TOPOLOGIE

topologie-adas-kop-staart-botsing

VOORDELEN

Directe en duidelijke meldingen - een bestuurder krijgt een visuele en geluidswaarschuwing via een klein display voor hem/haar wanneer een gebeurtenis wordt gedetecteerd. Het houdt een geest bij het rijden en handen aan het stuur.
Lagere ongevalspercentages - waarschuwingssysteem voor aanrijdingen vooraan houdt continu verkeersobstakels in de gaten, een algoritme schat de tijd tot een mogelijke aanrijding en vermindert merkbaar kop-staart-aanrijdingen, schade aan andere voertuigen en lading.
Geautomatiseerde, probleemloze tracking, registratie, monitoring, notificatie en beheer van gebeurtenissen voor chauffeurs - een nauwkeurige en tijdige overdracht van gebeurtenisgegevens naar een speciale server voor wagenparkbeheer met behulp van ADAS-accessoire en Teltonika GPS-trackerfuncties.
Verbeterde verkeersveiligheid en verminderd risico op verwondingen of overlijden aanzienlijk door grillig of ongepast gedrag, voertuigmisbruik, oneerlijkheid, dure fouten te voorkomen en tegelijkertijd geïnformeerde beslissingen in onvoorziene situaties mogelijk te maken.
Het stimuleert de discipline van het personeel, de gewenste gewoonten van het voertuiggebruik en de werkethiek - het constant volgen en monitoren van routinegebeurtenissen van wagenparkbestuurders in combinatie met een passend motivatiesysteem zal de bedrijfsreputatie verbeteren, een workflow en de bedrijfskosten optimaliseren.
Uitgebreide ADAS-oplossingsfunctionaliteit om aan de bedrijfsbehoeften te voldoen - flexibele configuratie voor een project of zakelijke behoeften, een reeks slimme waarschuwingssystemen en handige detecties op aanvraag om het wagenparkbeheer te optimaliseren, de bedrijfskosten, verkeersongevallen en boetes, medische en verzekeringskosten te verlagen, en aanzienlijk ROI verbeteren.

WAAROM TELTONIKA?

We hebben niet alleen een praktisch videosysteem ADAS als zodanig ontwikkeld, geproduceerd en grondig getest, maar ook een zeer geavanceerde voertuigtelematica-oplossing die ervoor zorgt dat chauffeurs automatisch kunnen volgen, opnemen, informeren, bewaken en efficiënt wagenparkbeheer voor bedrijven van elke omvang, dit om te voldoen aan de meest veeleisende behoeften die momenteel in een markt bestaan ​​en levens over de hele wereld redden.

Vanaf de start van het bedrijf, 23 jaar geleden tot vandaag, heeft het 1.700 sterke en groeiende team van Teltonika 15,5 miljoen IoT-apparaten geproduceerd, waarmee het duizenden klanten en partners over de hele wereld heeft geholpen. We zijn de juiste plaats om alles te krijgen wat u nodig hebt om te slagen - een indrukwekkende verscheidenheid aan gecertificeerde GPS-apparaten en softwaretools voor elk denkbaar gebruik in voertuigtelematica. Onze innovatieve aanpak, uitgebreide wereldwijde marktkennis, ultramoderne productiefaciliteiten met geautomatiseerde gerobotiseerde assemblagelijnen en klantenondersteuning die aan uw verwachtingen voldoet, geven ons een concurrentievoordeel en maken van Teltonika Telematica een zakelijke partner bij uitstek.

Teltonika Electronics Manufacturing Services

Een inkijk in de productie faciliteiten van Teltonika.

We maken een afspraak

LAAT ONS SAMEN BRAINSTORMEN OVER UW BUSINESS EN VOERTUIG TRACKER WENSEN

Overleg telefonisch, zoom of fysiek.