online-tuin-irrigatie-systeem

INTRO
De stedelijke gebieden blijven in een verbazingwekkend tempo groeien. Het landschap verandert zo snel dat het microklimaat binnen de stadsgrenzen ook merkbaar wisselt. Een grote stad kan invloed hebben op temperatuur, regenval, wind, luchtdruk en nog veel meer.
De mist blijft langer hangen en de vervuiling wordt geconcentreerder.
De donkere tonen van asfalt en dakbedekking voor kantoren en woongebouwen absorberen warmte van het zonlicht. Dan wordt die warmte 's nachts uitgestraald. Stedenbouw doet er dan ook alles aan om deze ongewenste neveneffecten tegen te gaan. En het lijkt erop dat een van de belangrijkste manieren om dingen te verbeteren, de beweging van de groene stad is.

UITDAGING
Een tuin of een mooi gazon op het dak van uw appartement, een muur bedekt met groene wijnstokken of bomen die langs de trottoirs zijn geplant, verminderen niet alleen de warmte die gedurende de dag wordt geabsorbeerd, maar helpen ook om de lucht te zuiveren. Zoals velen van jullie wellicht weten, hebben planten echter constante zorg en voldoende vocht nodig om te groeien en bloeien.
Omdat het groen dat in de stad groeit de drastische veranderingen van het lokale microklimaat zal ervaren, heeft het vocht nodig om precies goed te zijn. Het personeel fysiek door de stad laten gaan om alle groene ruimten te controleren en te onderhouden, is zeer inefficiënt. Een irrigatiesysteem kan dergelijke behoeften elimineren, waardoor het bewateringsproces veel sneller gaat.
Het irrigatiesysteem kan worden geautomatiseerd om de efficiëntie van een dergelijke oplossing verder te verhogen. Een dergelijke oplossing heeft echter connectiviteit nodig voor al zijn sensoren en besturingsopties voor het irrigatiesysteem.

OPLOSSING
Drie bedrijven hebben hun expertise gebundeld om irrigatiesysteem op afstand te bedienen voor groene stadsruimten. Er is een irrigatie-vochtigheid controle box ontwikkeld om veranderingen in weersomstandigheden te volgen en het irrigatiesysteem op afstand te activeren wanneer dat nodig is. De box monitort vocht in de bodem, temperatuur, waterdruk en debiet.
Op basis van deze gegevens kan de beregening worden ingesteld om de planten automatisch water te geven, zodra aan alle eisen is voldaan, of op afstand worden geactiveerd met een APP of via een internetbrowser.
De connectiviteit voor deze oplossing is afkomstig van de RUT240 industriële mobiele router van Teltonika Networks, ondergebracht in de irrigatie-vochtigheid controle box en voorzien van een eSIM-databundel. De Teltonika Networks-router is perfect geschikt voor dit scenario omdat hij bestand is tegen extreme omgevingen, zoals hitte, kou en vocht.
De sensor kan de gegevens vervolgens doorsturen naar een bewakingscentrum waar het systeem dienovereenkomstig kan worden aangepast en de informatie kan worden geanalyseerd. Zo zorg je voor het stadsgroen zonder geschoold personeel ter plaatse.

TOPOLOGIE

topologie-online-tuin-irrigatie-systeem

VOORDELEN

Ononderbroken connectiviteit - RUT240 kan werken in extreme omgevingscondities, zoals hitte en vocht, die het irrigatiesysteem regelmatig tegenkomt.
Analoge en digitale interface - Meerdere I/O-verbindingen maken bewaking en bediening op afstand van aangesloten elementen mogelijk.
4G connectie - De industriële mobiele router biedt 4G LTE-connectiviteit waarmee de verzamelde gegevens van de sensoren naar het bewakingscentrum kunnen worden overgedragen.
Op afstand toegankelijk met VPN service - Beheer op afstand van aangesloten elementen via een APP of browser.

WAAROM TELTONIKA?

RutOS-compatibiliteit met de verschillende software oplossingen is een voorwaarde voor deze oplossing, waardoor men elk aangesloten apparaat kan controleren en gegevens over hun status verzameld. Excellente ondersteuning die Teltonika Networks biedt voor haar klanten.

Teltonika Electronics Manufacturing Services

Een inkijk in de productie faciliteiten van Teltonika.

We maken een afspraak

LAAT ONS SAMEN BRAINSTORMEN OVER UW BUSINESS EN VOERTUIG TRACKER WENSEN

Overleg telefonisch, zoom of fysiek.