bezorgdienst-anti-diefstal-pakket

INTRO
Een wereldwijde pandemie heeft het consumentengedrag veranderd, waardoor de online verkoop en huis-aan-huisbezorgdiensten wereldwijd aanzienlijk zijn toegenomen. Helaas heeft deze verschuiving geleid tot een snelle toename van diefstallen van pakket- en bestelauto's die zich als een lopend vuurtje van land tot land verspreiden. Om dit probleem op te lossen, hebben we bij Teltonika Telematics een zeer effectieve oplossing ontwikkeld voor bezorgservicebedrijven en relevante wagenparken..

UITDAGING
Wist je dat alleen al in de VS 1,7 miljoen pakketten worden gestolen of vermist aan de deur, wat verkopers elk jaar ongeveer $ 9 miljard kost?

Vanwege de wereldwijde Covid-19-pandemie, de lockdown en de procedures om thuis te blijven in de meeste landen, kunnen of willen miljoenen consumenten niet naar een kruidenierswinkel en een winkel voor huishoudelijke artikelen. Dus wenden mensen zich tot een alternatieve optie: online verkoop en huis-aan-huisbezorgdiensten.
Zo zag retailgigant Walmart dit jaar een groei van 74 procent in online verkopen, Target Corporation - maar liefst 141 procent sprong en Amazon heeft nog eens 175.000 mensen aangenomen om het hoofd te bieden aan een groeiende werkdruk.

Helaas heeft deze boost geleid tot een snelle stijging van diefstallen van pakket- en bestelauto's. Zo heeft ongeveer 20 procent van de huishoudens in de VS gemeld dat een bezorgpakket in de periode maart tot mei 2020 is gestolen, wat een recordaantal is. Helaas blijven andere landen dezelfde verontrustende trend volgen.

Bovendien heeft een groot deel van de chauffeurs van bezorgdiensten een aantal slechte gewoonten of praktijken en maken ze ook af en toe (of zelfs systematisch) fouten - vergeet de portieren van het voertuig op slot te doen, een sleutel in het contactslot of binnen op een dashboard of stoel te laten tijdens het nemen van het pakket naar een klant deur.

Ongetwijfeld worden deze trends door overtreders en dieven opgemerkt als 'niet te missen' kansen met een hoge beloning met weinig moeite en risico. Meer online bestellingen, meer leveringen, meer chauffeurs, meer blunders en meer gestolen pakketten, zeg maar. En een vicieuze cirkel gaat maar door...

Met al het bovenstaande in gedachten heeft het Teltonika Telematics-team een ​​geavanceerde antidiefstaloplossing bedacht die bezorg- en koeriersbedrijven helpt om dit belangrijke probleem voorgoed op te lossen.

OPLOSSING
CAN-CONTROL-adapter, in combinatie met Teltonika GPS-tracker, ondersteund en compatibel ermee, biedt afstandsbediening van het voertuigdeurslot en het sluiten van ramen via GPRS of SMS-tekstcommando's.

De adapter leest ook essentiële CAN-busparameters zoals brandstofniveau, kilometerteller, brandstofverbruik of motortoerental, motortemperatuur, oliedruk, lichten en handremstatus, enz. Zo kunnen wagenparkbeheerders van bedrijven snel verbeterpunten identificeren om het onderhoud aan het voertuig te minimaliseren overheadkosten en optimalisatie van de bedrijfskosten.

We kiezen bijvoorbeeld voor het Teltonika FMB130-model gemaakt met de nieuwste generatie elektronische componenten. Hier wordt CAN-CONTROL gebruikt om gegevens over de statussen van verschillende systemen binnen een voertuig te ontvangen en als staatsveiligheidsvlaggen naar een server te sturen.

Deze adapter wordt rechtstreeks aangesloten op een CAN-lijn van een voertuig, dus het is niet nodig om extra relais of dure autobeveiligingssystemen te gebruiken voor de afstandsbediening van het slot. Indrukwekkend, het ondersteunt meer dan 1300 voertuigen, en de lijst groeit.

Er zijn nogal wat scenario's waarin een bestuurder een fout kan maken, hij/zij kan bijvoorbeeld vergeten de voor-, schuifdeuren of achterdeuren van het voertuig te vergrendelen of een portier(s) kan ontgrendeld blijven, een sleutel zit nog in het contactslot, de motor draait enzovoort.

Dankzij de gegevens van de veiligheidsvlaggen is het bekend dat het contact van het voertuig aan of uit staat en dat de sleutel in of uit is. Een geïntegreerde versnellingsmeter in de FMB130-tracker geeft aan dat het voertuig niet beweegt, deuren hebben geopend en gesloten, maar ontgrendeld blijven. Gebaseerd op specifiek vooraf geconfigureerde instellingen, worden ontgrendelde deuren automatisch vergrendeld in 15 seconden door op afstand een speciaal commando te sturen. Ook al heeft de chauffeur een fout gemaakt, alle pakketten zijn beveiligd en blijven veilig. Motor-/goederendiefstal is voorkomen.

Wanneer een bestuurder terugkomt bij een busje, maar de autosleutels zijn achtergelaten en op slot gedaan, zijn er twee manieren om de deur(en) te ontgrendelen en weer toegang tot het voertuig te krijgen:

- Een chauffeur zal een lokaal controlecentrum van het bedrijf moeten bellen, zodat hij een bestelwagen op afstand kan ontgrendelen via de server door een speciaal commando te sturen. Meestal werkt deze procedure als een disciplinaire maatregel om geen sleutels in een voertuig achter te laten. Ook kan een bestuurder worden bestraft als de fout herhaaldelijk wordt gemaakt of als een bestuurder onwetend is.
- Als alternatief is er een optie om voertuigdeuren te ontgrendelen via een mobiele applicatie, ontwikkeld door uw team of externe ontwikkelaars. Evenementen in de app kunnen ook worden geregistreerd en een bestuurder kan worden bestraft voor ongepaste acties.

Samenvattend: het gebruik van uitgebreide CAN-busgegevensuitlezingen, mogelijk gemaakt door een CAN-CONTROL-adapter, is een perfecte oplossing en de juiste keuze, niet alleen voor koeriers- en bezorgservicebedrijven, maar ook voor autodelen, autodealers en autoverhuur-/leaseaanbieders, enz. Teltonika trackers Immobilizer-functie maakt een bestelwagen nog een minder aantrekkelijk doelwit voor motordieven.

TOPOLOGIE

topologie-bezorgdienst-anti-diefstal-pakket

VOORDELEN

Voorkomt motordiefstallen en pakketverlies voorgoed -het is bewezen dat het enorme waarde toevoegt aan de antidiefstaloplossing die gebruik maakt van CAN-CONTROL-adapteruitlezingen en hoogwaardige Teltonika-trackerfuncties is de juiste keuze voor koeriers- en bezorgservicebedrijven, evenals voor autodelen , autodealers en autoverhuur- of leasemaatschappijen.
Verhoogt de discipline van chauffeurs, aanmoediging gewenste rijgewoonten - constante routinematige tracking en monitoring van wagenparkpersoneel met het juiste motivatiesysteem zal de workflow optimaliseren en de productiviteit verhogen.
Vergemakkelijkt de algehele kostenefficiëntie van het wagenpark - door het minimaliseren van de overheadkosten voor voertuigonderhoud, verkeersboetes, verzekeringstarieven, blunders van chauffeurs en het verminderen van de lopende kosten van het wagenpark.
Klantenservice en bedrijfsreputatie zullen worden verbeterd - oor diefstallen, verliezen en klachten van klanten te voorkomen, kunnen bedrijven hun concurrentievermogen vergroten, een goede naam verdienen en een marktaandeel vergroten.

WAAROM TELTONIKA?

Deze goed doordachte, geavanceerde antidiefstaloplossing en een breed scala aan onbetwistbare kwaliteitsapparaten om uit te kiezen uit de Teltonika Telematics-catalogus, zullen ongetwijfeld elk wagenparkbezorgingsbedrijf of relevant servicebedrijf over de hele wereld ten goede komen, waarbij zijn kostbare activa en reputatie intact blijven.

Hier bij Teltonika onderzoeken, ontwerpen, ontwikkelen, produceren, innoveren, leveren we producten en bieden we een onberispelijke klantenservice aan onze klanten en zakenpartners in meer dan 160 landen over de hele wereld. Dit is de juiste plek om alles te krijgen wat je nodig hebt om te slagen - een indrukwekkende verscheidenheid aan trackers, accessoires en oplossingen.

Onze meer dan 20 jaar expertise en innovatieve aanpak, uitgebreide wereldwijde marktkennis, voorbeeldige productkwaliteit, ultramoderne productiefaciliteiten met geautomatiseerde robotassemblagelijnen en klantenondersteuning die aan uw verwachtingen voldoen, geven ons een concurrentievoordeel en maken van Teltonika Telematics een zakenpartner naar keuze.

Teltonika Electronics Manufacturing Services

Een inkijk in de productie faciliteiten van Teltonika.

We maken een afspraak

LAAT ONS SAMEN BRAINSTORMEN OVER UW BUSINESS EN VOERTUIG TRACKER WENSEN

Overleg telefonisch, zoom of fysiek.