gereedschap-beheer-bouwplaats

INTRO
De bouw is de meest invloedrijke bedrijfstak in elke samenleving en draagt in grote mate bij aan de economische groei van een land en regio. Gereedschappen zijn een integraal onderdeel van de bouwsector en moeten efficiënt worden beheerd niet alleen om diefstallen te voorkomen, maar om projecten winstgevend te houden. Draadloze technologie gecombineerd met GPS-volgapparatuur opent nieuwe mogelijkheden voor monitoring van bouwplaatsen met een aanzienlijke impact.

UITDAGING
De harde realiteit is dat diefstallen vrijwel op elke bouwplaats in elk land een grote uitdaging blijven rond de wereld. Materialen (vooral koper en hout), gemakkelijk te vervoeren kleine gereedschappen en apparatuur, zeer waardevol elektrisch gereedschap en zware machines blijven een aantrekkelijk doelwit voor dieven die op zoek zijn naar aanzienlijke winsten op deze misdaden met een hoge beloning.

Uit gegevens van de London Metropolitan Police blijkt bijvoorbeeld dat £ 17,5 miljoen aan gereedschappen werd gestolen in het jaar 2020 -bijna £ 57.000 per dag in slechts één stad alleen.
Volgens onderzoek van de Federatie van Meesterbouwers, 51% van de bouwers is het slachtoffer van gereedschapsdiefstal in het VK. In Canada diefstal van bouwmaterialen, apparatuur en machines zullen naar verwachting jaarlijks tussen de $ 300 miljoen en $ 1 miljard kosten.

Bovendien is er een tekort aan materialen en gereedschappen, waardoor de prijzen zijn gestegen als gevolg van de wereldwijde COVID-19-pandemie piekte zelfs een hogere vraag, waardoor ze bijzonder verleidelijke doelen waren. Het resultaat - de situatie wordt meest bedreigende bouwbedrijven in toch al moeilijke tijden.

Helaas zijn de traditionele antidiefstalmethoden - CCTV-camera's, gereedschapsbatterijen verwijderen, opbergen kleiner gereedschap in speciale handhavingscontainers, strikt intern bedrijfsbeleid en forse boetes vereisen een aanzienlijke investering, of inspanning, of beide, maar leveren geen resultaten op die ondernemers zouden verwachten en waar ze op rekenen.
Een andere uitdaging - locatiemanagers, supervisors, voormannen kunnen een aanzienlijke hoeveelheid kostbare tijd besteden (of verspillen) beheren en in realtime vinden waarnaar ze op zoek zijn en waarvoor ze verantwoordelijk zijn - arbeiders, goederen, materialen en activa zoals verschillende gereedschappen, machines en uitrusting.

Om elk bedrijf zo efficiënt mogelijk te laten werken en concurrerend te houden, is het gezond verstand en redelijk praktijk om werknemers verantwoordelijk en goed georganiseerd te houden door hun acties te volgen, te monitoren en te analyseren, aan hen gegeven bezittingen, werkuren, enz.
De ouderwetse 'pen en papier'-aanpak is ineffectief gebleken, tijdrovend, onhandig en foutgevoelig.

Dankzij het uitgebreide productportfolio van Teltonika Telematics, draadloze Bluetooth-technologie en slim denken, er zijn manieren om deze obstakels probleemloos te overwinnen met minimale inspanning en maximale resultaten.

gereedschap-tracking-bouwplaats

OPLOSSING
Omdat GPS-trackers voor voertuigen en relevante accessoires al op grote schaal worden gebruikt in de bouwsector en op grote locaties, kunnen we ze gemakkelijk gebruiken voor tal van activa-tracking binnenshuis en ook voor het optimaliseren van interessante processen.
We kozen bijvoorbeeld voor het waterdichte Teltonika-model FMB202 met Bluetooth-connectiviteit en een van onze gloednieuwe producten - EYE Beacon, een zender met een kleine ID-verhouding en een robuuste IP67-beschermingsbehuizing.

Bluetooth-connectiviteit wordt hier gebruikt omdat GPS-signalen vaak niet nauwkeurig genoeg zijn om binnenshuis of in smalle straten en openingen praktisch te zijn, omdat ze afnemen en verstrooien. Hier om toe te voegen, elke Teltonika-voertuigtracker ondersteunt maximaal 100 bakens tegelijk.

NAUWKEURIG HIER EN NU TRACKING VAN APPARATUUR

Hoe het werkt - bakens zenden herhaaldelijk signalen uit die uniek zijn voor elk van hen, en Teltonika GPS-apparaten lezen en identificeren elk van hen en de nabijheid ervan. Daarna sturen FM-apparaten deze gegevens als iBeacon- of Eddystone-profiel, gecombineerd met de GNSS-locatiegegevens, naar een server voor analyse. Zo wordt elk item waaraan een EYE Beacon is bevestigd in realtime gevolgd via elk smart device met een internetverbinding.

Voor het volgen op de lange termijn kunnen bakens geschroefd of verlijmd worden. Snel en eenvoudig te bevestigen wanneer ze nodig zijn, snel te verwijderen, wanneer ze niet meer nodig zijn.

In dit geval worden FMB202-trackers permanent gemonteerd aan een plafond of bovendeel van een muur op de bouwplaats: op elke verdieping werkruimte, gangen, trappen, parkeerplaatsen, tijdelijke materiaalopslaglocaties en magazijnen, serviceruimten, welzijnsvoorzieningen, enz. en gebruikt als signaalgateways, ongeacht of BLE ID-bakens zijn gekoppeld aan activa en interessante personen.
Als alternatief kunnen klanten ook hun eigen mobiele applicatie gebruiken om ID-bakens in het bouwgebied te bewaken.

Om maximale waarde te bieden, heeft de EYE Beacon twee handige functies waarmee rekening moet worden gehouden: 'Proximity Event' en 'Detectie door filterss'. Voor de optie 'Proximity Event' kan een tracker nabijheidsgebeurtenissen genereren, afhankelijk van de Bluetooth-signaalsterkte die wordt ontvangen van bakens.
Dit maakt het vrij nauwkeurig mogelijk om de locaties van elk bewegend baken (dus het gereedschap) van belang, onder te verdelen in zones 'Dichtbij', 'Weg' en 'Ver Weg'.

Als resultaat kunnen lijsten met bijgehouden tools in elke zone worden gegenereerd of kunnen specifieke gebeurtenismeldingen worden gestart. Als een gereedschap bijvoorbeeld alle traceerbare zones heeft verlaten (ook wel 'Verloren'-gebeurtenis genoemd), zal een relevant GPS-apparaat dit feit registreren en het exacte tijdstip van het verdwijnen bepalen, wat helpt om de zaak verder te onderzoeken.

De aangepaste filterfunctie 'Detectie op filter' maakt het mogelijk om activa te groeperen en te benoemen op een specifiek attribuut of eigenschap die van belang is voor de bedrijfsvoering (bijv. handgereedschap, elektrisch gereedschap, machines, apparatuur, kratten met verbruiksartikelen, pallets met materialen) of om slechts één te volgen vermelde waardevolle artikelen groep met ID-bakens bevestigd.
Het is vooral handig als er veel onderaannemers ter plaatse zijn. Tot slot helpen deze slimme gebeurtenisscenario's bij het sorteren, bewaken, beheren en optimaliseren van het gebruik van bouwplaatsactiva met de hoogste efficiëntie.

Het resultaat? Maximale verantwoordelijkheid en productiviteit van het personeel, sterk verbeterde veiligheid en discipline van de werknemers, geoptimaliseerde workflow, activa - gereedschappen, apparatuur, materialen, verbruiksartikelen en machines - gebruik, minimale verspilling van bedrijfshulpmiddelen, enz.
Tegelijkertijd worden diefstallen op locatie voorkomen of aanzienlijk verminderd of gesignaleerd in het proces, waardoor er voldoende tijd is om passende maatregelen te nemen. Dit alles samen zal de winstgevendheid van het project, de bedrijfsreputatie, het concurrentievermogen en de ROI aanzienlijk verbeteren.

TOPOLOGIE

topologie-apparatuur-gereedschap-tracking

VOORDELEN

Nauwkeurige tracking van bouwgereedschap, apparatuur of bouw activa (voorraden) - sitemanagers en foramen kunnen elke locatie van belang in realtime volgen via slimme apparaten met een internetverbinding 24/7/365. 100% verantwoordelijkheid voor alles wat belangrijk is voor de aannemersactiviteiten en projectefficiëntie.
Diefstalpreventie op de bouwplaats - diefstal van gereedschap, apparatuur, materialen en machines wordt voorkomen of aanzienlijk verminderd of opgemerkt in het proces, waardoor er voldoende tijd is om passende maatregelen te nemen.
Waardetoevoegende slimme EYE Baken (beacon) functies - 'Proximity Event' en 'Detectie door filters' praktische gebeurtenisscenario's helpen bij het sorteren, bewaken, beheren en optimaliseren van het gebruik van bouwplaatsactiva met de hoogste efficiëntie.
Aanpasbare instellingen voor elke site en elk project - om er de maximale waarde uit te halen, kunnen de signaalsterkte van het Teltonika BLE ID-baken en de intervallen voor gegevensoverdracht worden geconfigureerd om aan de exacte bedrijfsbehoeften te voldoen.
Het stimuleert de discipline van het personeel en de juiste gebruiksgewoonten van tools - het constant volgen en bewaken van routinematige gebeurtenissen van arbeiders in combinatie met het juiste motivatiesysteem zal de reputatie van het bedrijf verbeteren, een workflow en de bedrijfskosten optimaliseren.
Draadloos en betaalbaar - Bluetooth-connectiviteit zorgt voor snelle installatie en configuratie, lage interferentie, stroomverbruik en is niet duur. Bij beschadiging, verlies of diefstal kunnen de Teltonika EYE Beacons (bakens) snel worden vervangen.

WAAROM TELTONIKA?

Om uitdagingen op het gebied van bouwgereedschap, uitrusting, materialen en machines met succes op te lossen en diefstal te voorkomen, bieden we een onmisbare combinatie van Teltonika: draadloze op Bluetooth-technologie gebaseerde gloednieuwe ID-bakens met slimme functies, functionele mobiele Android/iOS-apps voor snelle configuratie , scannen, debuggen en de meest geavanceerde GPS-trackers om aannemersbedrijven te helpen slagen.

Onze meer dan 23 jaar expertise en innovatieve aanpak, uitgebreide wereldwijde marktkennis, voorbeeldig productassortiment en kwaliteit, ultramoderne productiefaciliteiten met geautomatiseerde robotassemblagelijnen, kwaliteitsmanagementsysteemcertificering ISO 9001 en klantenondersteuning die aan uw verwachtingen voldoet, geven ons concurrentievoordeel en maakt van Teltonika Telematics een zakelijke partner bij uitstek.

Teltonika Electronics Manufacturing Services

Een inkijk in de productie faciliteiten van Teltonika.