auto-delen-betaal-bij-gebruik

INTRO
Pay As You Drive is een redelijk bekend bedrijfsmodel, dat betere instrumenten voor risicobeheer biedt voor verzekeringsmaatschappijen en betere servicekwaliteit en commerciële voorwaarden voor de chauffeurs die GPS-trackers willen installeren en zich aan de verkeersregels willen houden.

UITDAGING
De reden achter een vrij kleine B2C-marktpenetratie berust op enkele grote uitdagingen. Allereerst, als het gaat om zakendoen met eigenaren van privévoertuigen, is installatie altijd een probleem. Het is veel gemakkelijker om met wagenparken van 10+, 100+ of 500+ voertuigen om te gaan, aangezien u installaties in bulk kunt beheren. Wanneer u daarentegen GPS-volgapparatuur moet installeren voor de klanten van het B2C-segment, wordt elke installatie een unieke logistieke operatie. Als gevolg hiervan bemoeilijkt het de verkoop op grote schaal.

Een ander probleem is de nauwkeurigheid van de gegevens die van een voertuig worden ontvangen. Bij het gebruik van Pay As You Drive - Betaal bij Gebruik - is een van de belangrijkste parameters de totale gereden afstand, ook wel kilometertellergegevens genoemd. Meestal is deze informatie gebaseerd op GPS-berekeningen. De nauwkeurigheid ervan is geschikt voor de meeste toepassingen, maar er zijn nog steeds enkele beperkingen: rijden in tunnels en andere locaties waar het GPS-signaal wordt geblokkeerd, kan de totale waarde van een gereden afstand beïnvloeden. Om de totale gereden afstand via GPS te berekenen, moet een bestuurder de eerste waarde handmatig invoeren en later synchroniseren. Het kan een grote administratieve taak worden.

auto-delen-payd-fmb003

OPLOSSING
Teltonika Telematics biedt een oplossing die helpt om beide beperkingen te overwinnen - een installatieprobleem en problemen met de nauwkeurigheid van de gegevens. De oplossing bestaat uit de twee hoofdonderdelen: de nieuwe generatie ultrakleine OBDII-tracker FMB003 en cloudgebaseerde VIN-decodering gecombineerd met een database met OEM-gegevensverzoeken.

Het belangrijkste onderdeel van deze oplossing is FMB003, onze ultrakleine 2G/GNSS/Bluetooth-tracker met OBDII-connector. Het maakt de installatie zo gemakkelijk en snel mogelijk. Dit soort installatie met enige begeleiding, zoals een snelstartgids, kan bijna door iedereen worden gedaan. Dit opent de deur naar het B2C-segment, dat van groot belang is als het gaat om verzekeringstelematica.

EENVOUDIGE INSTALLATIE - MAKKELIJKER KAN NIET!

FMB003 bevat ook een uitgebreide functieset die bij het FMB-platform wordt geleverd. Een van de belangrijkste functies die nodig zijn in Pay As You Drive-toepassingen, is de mogelijkheid om de prestaties van een bestuurder te analyseren: hard accelereren, hard remmen en hard nemen van bochten. Dit kan worden geanalyseerd met scenario's voor te snel rijden en groen rijden. Het groene rijscenario wordt bereikt door de ingebouwde versnellingsmeter. Dat betekent dat deze gebeurtenissen worden gegenereerd, zelfs als er geen GPS-signaal beschikbaar is.

Crashdetectie is een ander handig scenario voor verzekeringsmaatschappijen dat is opgenomen in het functiepakket van de FMB003-tracker. Het is een praktische oplossing die gegevens verzamelt en analyseert vlak voor de crash en tijdens de crash.

Sterker nog, FMB003 heeft een unieke functie die een bestuurder zowel Real Fuel- als Real Odometer-gegevens biedt. Het betekent dat u nu actuele kilometertellergegevens van uw voertuigdashboard kunt aflezen en de juiste gegevens online kunt krijgen.

TOPOLOGIE

topologie-auto-delen-betaal-bij-gebruik

VOORDELEN

Probleemloze OBDII-connector - FMB003 heeft een ODBII-interface die de installatie snel en eenvoudig maakt. Hierdoor kunnen eindgebruikers het apparaat zelf installeren.
Ultraklein toestel - de nieuwe behuizing van dit toestel is opvallend klein. Dit blijkt een voordeel te zijn in voertuigen met beperkte ruimte voor installatie van een GPS-tracker. Ook al is het zo klein, het bevat nog steeds een GSM/GNSS/BLE 4.0-module en antennes.
Specifieke OEM OBDII-gegevens - FMB003-model biedt u de actuele informatie van het voertuigdashboard - Real Fuel en Real Odometer-gegevens.

WAAROM TELTONIKA?

Teltonika heeft uitgebreide ervaring in telematica oplossingen, waaronder verzekeringstelematica en de financiële sector. Hier bij Teltonika ontwikkelen we OBD GPS/GNSS-trackers sinds het jaar 2012 en hebben we de knowhow, apparatuur en faciliteiten om van begin tot eind zelf oplossingen te creëren. GPS-tracker FMB003 behoort tot de 3e generatie Teltonika Telematics OBD-apparaten. We zijn er zeker van dat we deze keer iets heel bijzonders op de wereldmarkt zullen brengen, aangezien er zeer weinig concurrentie is voor dit soort oplossingen en dit apparaat in veel opzichten echt uniek is.

Teltonika Electronics Manufacturing Services

Een inkijk in de productie faciliteiten van Teltonika.

We maken een afspraak

LAAT ONS SAMEN BRAINSTORMEN OVER UW BUSINESS EN VOERTUIG TRACKER WENSEN

Overleg telefonisch, zoom of fysiek.