corporate-auto-delen

INTRO
Autodelen voor bedrijven in combinatie met de nieuwste technologieën kan de meeste bedrijven over de hele wereld ten goede komen. Dit is een wereldwijd groeiend segment van de totale autodeelmarkt en de populariteit groeit enorm. Maar het heeft ook zijn eigen uitdagingen. Om bedrijven te helpen de waarschijnlijke hindernissen te overwinnen, staat Teltonika Telematics klaar om een probleemoplossende bijdrage te leveren.

UITDAGING
Sinds autodelen in 2008 voor het eerst in Duitsland werd geïntroduceerd, groeit het vanaf die dag snel in elk continent. Volgens het rapport 'Global Car Sharing Market 2020-2024' zal deze markt in 2020-2024 met $ 7,65 miljard groeien, met een CAGR van 16 procent tijdens de prognoseperiode. Sterker nog, in het autodeelsegment zal het aantal gebruikers tegen 2025 naar verwachting 58,3 miljoen gebruikers bedragen.

Geen verrassingen echter, want de voordelen van autodelen voor samenlevingen en steden over de hele wereld zijn opmerkelijk: minder verkeer en congestie, minder slijtage van wegen, minder luchtvervuiling en lawaai, meer vloten van nieuwere en veiligere voertuigen, betere acceptatie van mobiliteit als een dienst. En natuurlijk worden de nieuwe technologieën sneller toegepast, inclusief GPS-tracking van voertuigen en virtuele autosleutels, waardoor ze kunnen worden ontgrendeld/vergrendeld met een smartphone en een speciale mobiele app.

Maar er zijn een paar belangrijke uitdagingen waarmee rekening moet worden gehouden - de meeste bedrijfsparkeerfaciliteiten en ophaal- en afleverstations zijn in de kelder van een gebouw of onder een straat gebouwd in de overgrote meerderheid van steden, vrijwel in elk land over de hele wereld . En dat zorgt voor een groot technisch probleem – sommige radiofrequentiesignalen zijn vaak niet beschikbaar binnenshuis, in ondergrondse locaties of in smalle straten, omdat ze afnemen en verstrooien door omringende constructies - daken, betonnen vloeren en massieve muren.

Dat betekent dat de mobiele telefoons en voertuigvolgapparatuur die in auto's voor het delen van ritten zijn gemonteerd, daar geen 100% betrouwbare connectiviteit hebben. Een andere waarschijnlijke zorg - slechte radiosignaalontvangst of geen daarvan in afgelegen gebieden en ver weg van elk centrum van de bevolking (bergen, grote parken, bossen, alleenstaande boerderijen, woestijnen, enz.). Dus, is er een manier om deze obstakels te overwinnen en een oplossing te bieden die overal en altijd werkt? Jawel…

auto-delen-fmm130

OPLOSSING
Dit is bereikt door de routine van het autodelen moeiteloos, begeleid en gebruiksvriendelijk te maken met behulp van moderne technologieën - geavanceerde smartphone-app, speciale poolautobeheersoftware, Bluetooth en Teltonika-voertuigtrackers. Laten we dat demonstreren met het voorbeeld van de keyless entry-oplossing.

GEEN MOBIEL SIGNAAL? AUTO OPENEN MET BLUETOOTH

Het is de meest moderne, veilige, gemakkelijke en flexibele aanpak die snel een conventionele fysieke set autosleutels vervangt. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het de chauffeur niet meer nodig heeft om ze fysiek bij een bedrijfsfiliaal of een speciaal bureau of thuis te krijgen. Het vermindert aanrakingspunten, dus ook de hygiëne.

Een virtuele autosleutel (ook bekend als smart key, remote keyless system, keyless entry, smart entry-systeem) is ontworpen om elektronisch toegang te krijgen tot een overeenkomstig autodeelvoertuig. Omdat alle Teltonika-trackers Bluetooth Low Energy 4.X (of BLE) -connectiviteit ondersteunen en een speciaal communicatieprotocol hebben, kunnen we het met succes gebruiken om te communiceren met de GPS-apparaten die in auto's zijn gemonteerd, zelfs als er geen andere radiosignalen beschikbaar zijn. Als voorbeeld gebruiken we het Teltonika FMM130-model.

Hoe werkt dit? Zelfs als er op een bepaalde plek geen mobiele netwerkontvangst of internetverbinding beschikbaar is, kan een in een smartphone geïntegreerde microchip via Bluetooth-radiogolven communiceren met een Teltonika-tracker. Dankzij speciale BLE-protocollen die beschikbaar zijn voor de klanten, herkent het GPS-apparaat de mobiele telefoon van de bestuurder net zo veilig als een vingerafdruk. De telefoon werkt dus als een korteafstandsradiozender binnen 5 tot 20 meter van de auto en stuurt een gecodeerd signaal via BLE naar de ontvangereenheid - FMM130-model dat deuren ontgrendelt/vergrendelt via de Teltonika CAN-CONTROL-adapter.

Afhankelijk van de functionaliteit van de mobiele app kan een bestuurder met de adapter de centrale vergrendeling van het voertuig, het sluiten van de ramen, het in-/uitschakelen van richtingaanwijzers (ook wel knipperlichten genoemd) en het ontgrendelen van de kofferbak bedienen. U kunt er meer over lezen in onze use case OPLOSSING VOOR HET AUTODELEN.

De uitkomst? Zelfs als er geen mobiele verbinding is, kan een bestuurder een auto ontgrendelen/vergrendelen via een Bluetooth-radiosignaal op korte afstand. Sterker nog, voor zakelijke verantwoordingsdoeleinden voor autodelen kan het kredietsysteem worden ingevoerd (bijv. één ontgrendel-/vergrendelactie - 1 tegoed of iets dergelijks).

Deze geavanceerde autodeeloplossing voor bedrijven stelt bedrijven in staat hun bestaande wagenpark snel productiever te gebruiken en biedt hun werknemers de mogelijkheid om de voertuigen te gebruiken voor zakelijke en privédoeleinden. Afhankelijk van de interne regels van het bedrijf en een speciale zakelijke smartphone-app-functionaliteit voor het delen van auto's, kan de bestuurder van de gebruiker zoeken naar een beschikbaar voertuig om te rijden, de exacte locatie en de kortste route ernaartoe die wordt weergegeven op een virtuele kaart. Het stelt een persoon in staat om vooraf een auto van belang te boeken voor een specifiek tijdslot (ook bekend als de boekingskalender voor voertuigen).

Dat zorgt voor merkbare financiële besparingen om het wagenpark te runnen en te onderhouden, lagere verzekeringskosten, gebruiksvriendelijke ervaring en 100% verantwoordelijkheid van de chauffeurs, vermindering van luchtvervuiling, CO2-voetafdruk, mogelijkheid om geld te verdienen met persoonlijke voertuigen en geoptimaliseerde afstemming van vraag en aanbod.

TOPOLOGIE

topologie-corporate-auto-delen

VOORDELEN

Virtuele autosleutelfunctionaliteit en 24/7 toegang, altijd en overal - Bluetooth-radiofunctie met korte afstand beschikbaar in smartphones en Teltonika-trackers BLE-connectiviteitscombinatie zorgt ervoor dat sleutelloze toegang 24 uur per dag over de hele wereld beschikbaar is. Het vermindert aanrakingspunten aan de auto, verbeterde hygiëne.
Verbeterde chauffeurservaring - de meeste mensen waarderen innovatieve, technologisch geavanceerde voertuigen en hun slimme rijgedrag. Deze oplossing kan de ervaring van chauffeurs achter het stuur veiliger en handiger maken en de klantloyaliteit verbeteren.
Uitlezingen van CAN-busgegevens - toegang tot de vele parameters met betrekking tot de status van deelauto's en tijdige gebruiksanalyse, d.w.z. de gegevens die essentieel zijn voor superieure dienstverlening, concurrentievermogen en winstgevendheid.
Vlotte bedrijfsvoering en uitstekende efficiëntie - 100% verantwoordelijkheid voor alles wat belangrijk is voor het autodelen - wagenparkvoertuigen en de acties van chauffeurs worden tijdig gevolgd, gecontroleerd en indien nodig ingegrepen. Geoptimaliseerde vraag en aanbod van voertuigen.
Meer voordelen voor werknemers - de gemiddelde autodeler kan jaarlijks een tastbaar bedrag besparen door reizen te delen. Zakelijk autodelen kan fungeren als een loonsverhogingsoptie die een werkgever anders misschien niet zou kunnen bieden.

WAAROM TELTONIKA?

Dankzij het Teltonika FMB-platform, Bluetooth-connectiviteitsondersteuning door al onze voertuig-GPS-trackers, speciale protocollen en CAN-CONTOL-apparaatfunctionaliteit, kunnen we een zeer geavanceerde oplossing bieden voor elk wagenparkbeheer van bedrijven, waarmee we de meest voorkomende uitdagingen kunnen overwinnen en aanzienlijk kunnen verbeteren zijn efficiëntie.

Teltonika is de juiste plaats om alles te krijgen wat je nodig hebt om te slagen - een indrukwekkende verscheidenheid aan gecertificeerde GPS-trackers, accessoires en oplossingen voor elk denkbaar gebruik in voertuigtelematica. Onze meer dan 23 jaar expertise en innovatieve aanpak, uitgebreide wereldwijde marktkennis, eersteklas productkwaliteit, ultramoderne productiefaciliteiten met geautomatiseerde robotassemblagelijnen en klantenondersteuning die aan uw verwachtingen voldoen, geven ons een concurrentievoordeel en maken Teltonika Telematics een zakenpartner naar keuze.

Teltonika Electronics Manufacturing Services

Een inkijk in de productie faciliteiten van Teltonika.

We maken een afspraak

LAAT ONS SAMEN BRAINSTORMEN OVER UW BUSINESS EN VOERTUIG TRACKER WENSEN

Overleg telefonisch, zoom of fysiek.