Bezorgdienst

INTRO
De groeiende wereldbevolking en de ontwikkeling van nieuwe technologieën dragen bij aan de groei van het gebruik van transport - er is meer transport nodig om mensen en goederen te vervoeren, bedrijven zoals autodeeldiensten, voedselbezorgplatforms en e-commerce komen op en breiden zich uit. Ondertussen is de rijstijl een van de factoren die rechtstreeks van invloed zijn op het brandstofverbruik en de levensduur van het voertuig. Als het goed wordt beheerd, kunnen de bespaarde kosten worden gebruikt om een bedrijf en zijn concurrentievoordelen te versterken.

UITDAGING
We hebben allemaal onze eigen rijstijl en meestal denken we niet veel na over de invloed hiervan op brandstof en voertuigonderhoud. Agressief accelereren, hard remmen, bruusk nemen van bochten en te hard rijden vormen niet alleen een bedreiging voor de bestuurder zelf, maar ook voor andere weggebruikers. Bovendien leiden deze gevallen van ongepast rijgedrag tot operationele kosten die anders vermeden kunnen worden.

Inefficiënt rijden veroorzaakt meer uitstoot van uitlaatgassen, waardoor de negatieve milieu-impact op onze planeet toeneemt. Steden groener maken is een serieuze uitdaging waar landen over de hele wereld mee te maken hebben.

Ongetwijfeld is de veiligheid van mensen en lading een belangrijk aspect dat in overweging moet worden genomen en als een topprioriteit moet worden beschouwd. Dus hoe kunnen we onze rijvaardigheid en discipline chauffeurs verbeteren?

OPLOSSING
Teltonika heeft een oplossing: groene rijfunctionaliteit die gegevens verzamelt over acceleratie, remmen, te hard rijden, scherpe bochten en onbelaste werking van de motor. Deze informatie wordt direct geanalyseerd. Als de ontvangen waarden de ingestelde parameters overschrijden, stuurt het apparaat een commando naar de LED of zoemer die in de bestuurderscabine is geïnstalleerd en waarschuwt dat hij of zij inefficiënt rijdt. Dezelfde informatie wordt indien nodig ook naar een server gestuurd voor verdere analyse.

Om het voor een chauffeur gemakkelijker te maken om zijn of haar rijstijl bij te houden, hebben we een speciale applicatie genaamd BTAPP. Hier kan een chauffeur de parameters zien die worden bewaakt door een groene rij-oplossing, schakelen tussen de privé- en zakenreismodi en de geschiedenis van de ritten bekijken. Meer details over BTAPP: Lees meer over BTAPP.

Om chauffeurs nog meer te motiveren, is er een mogelijkheid om hun rijscores te evalueren en dienovereenkomstig salaris of bonussen toe te kennen. Oplossing voor groen rijden is een heel goed voorbeeld van hoe moderne technologie niet alleen kan helpen om zaken te ontwikkelen, maar ook om de verkeersveiligheid te vergroten en de negatieve impact op onze planeet te verminderen. Het is eenvoudig te activeren en te parametreren in onze configurator.

Om de voordelen van een groene rij-oplossing te ervaren, raden we aan om tracker FMB920 te gebruiken. Wel is het goed om te weten dat deze functionaliteit door alle Teltonika voertuigtrackers wordt ondersteund. Houd er in het geval van de bestuurderwaarschuwingsfunctie rekening mee dat het apparaat DOUT moet hebben om deze functie te laten werken.

Wat ook belangrijk is, is dat er twee bronnen zijn voor Green Driving: GPS-gegevens en versnellingsmeter. De gewenste kan worden geselecteerd in Configurator. GPS-gegevens zijn redelijk betrouwbaar en vereisen geen extra inspanning om het te laten werken. Aan de andere kant zijn de gegevens van de versnellingsmeter nauwkeuriger en zorgen ze voor een ononderbroken werking, zelfs als er geen GPS-signaal beschikbaar is, bijvoorbeeld in tunnels of ondergrondse parkeerplaatsen. Om de gegevens van de versnellingsmeter correct te gebruiken, moet het apparaat echter een automatisch kalibratieproces uitvoeren, wat automatisch is, zoals de naam al aangeeft, maar dit kan enige tijd duren.

TOPOLOGIE

topologie-eco-driving

VOORDELEN

Effectief brandstofverbruik - bereikt door harde acceleraties tot een minimum te beperken.
Lagere operationele kosten - besparing van brandstof, banden en behoud van ophanging dankzij betere rijkwaliteit.
Langere levensduur van uw voertuig - uw wagenpark in goede staat houden door agressief rijgedrag te verminderen.
Verhoogde verkeersveiligheid - minder zware manoeuvres betekenen veiligere wegen.
Minder uitlaatgassen - soepel accelereren en manoeuvreren verminderen de belasting van de motor en daardoor het brandstofverbruik en de uitstoot van gassen.
Verbeterde ladingveiligheid - verantwoord rijden verlaagt het risico op schade aan lading.

WAAROM TELTONIKA?

Een groene rij-oplossing biedt veel voordelen en u kunt er van genieten met alle GPS-trackers van Teltonika. U kunt het meest geschikte apparaat kiezen op basis van uw aanvullende vereisten en netwerk - naast onze aanbevolen FMB920 (2G) zijn er trackers voor 3G-, 4G- (LTE CAT1)- en CAT-M1-netwerken. Onze intuïtieve configurator maakt het eenvoudig om de juiste instellingen te selecteren die zijn afgestemd op het voertuigtype, het motorvermogen en de behoeften van de klant.

Teltonika Electronics Manufacturing Services

Een inkijk in de productie faciliteiten van Teltonika.

We maken een afspraak

LAAT ONS SAMEN BRAINSTORMEN OVER UW BUSINESS EN VOERTUIG TRACKER WENSEN

Overleg telefonisch, zoom of fysiek.