indoor-tracking

INTRO
Om effectief te kunnen concurreren in de snel veranderende wereld en zich snel ontwikkelende technologieën, moeten bedrijven innovatiever, efficiënter en concurrerender zijn, maar tegelijkertijd middelen besparen. Als gevolg hiervan worden betaalbare indoor tracking-oplossingen in combinatie met procesbewaking en automatiseringsopties steeds populairder, en het is een kans voor diegenen die op zoek zijn naar de nieuwe marktniches om winst te maken.

UITDAGING
Laten we het duidelijk hebben - waarom zouden bedrijven en organisaties zelfs binnenshuis een positioneringssysteem nodig hebben? Welnu, binnen omvangrijke gebouwen zoals magazijnen, winkelcentra en supermarkten, handelsbeurzen, tentoonstellingscentra, luchthavens, ziekenhuizen, complexe knooppunten van openbaar vervoer, concertzalen en sportarena's, kunnen managers en teamleiders een aanzienlijke hoeveelheid tijd besteden aan het beheren en vinden van een real-time wat ze zoeken en verantwoordelijk voor - mensen, goederen en activa.

Het op een nieuwe manier organiseren en optimaliseren van deze vervelende dagelijkse routines door gebruik te maken van moderne technologieën zou ongetwijfeld bedrijfshulpmiddelen, moeite en tijd besparen, en zou op zijn minst de klantenservice en ROI verbeteren. Bovendien kunnen bedrijven, met speciale software van derden, een realtime overzicht krijgen van alle geregistreerde activa op de sitemap, profiteren van zoek- en filterfuncties, bewegingsprofielen, time-lapse-wijzigingen, handige activa/mensen registratie- en beheerroutines, dashboards voor gevolgde objecten, enz.

Sinds de satelliettechnologie van het Global Positioning System (GPS) eind jaren 90 voor het publiek beschikbaar kwam, zorgde voor een revolutie in de positionering in de buitenlucht. Tegenwoordig hebben miljarden mensen over de hele wereld ten minste één slim apparaat met dergelijke positioneringsmogelijkheden: smartphone, tablet, horloge met ingebouwde GPS of volgapparaat. Maar er is hier een grote technische moeilijkheid - GPS-signalen zijn vaak niet nauwkeurig genoeg om binnenshuis of in smalle straten praktisch te zijn, aangezien ze afnemen en verstrooien door omringende constructies - daken en muren. Sterker nog, een locatiefoutbereik van sommige GPS-chips kan groter zijn dan de binnenruimte zelf.

Dus, is er een manier om dit obstakel te overwinnen en de voordelen van locatietracking en positionering binnenshuis teniet te doen om de nauwkeurige indoortracking te garanderen waar GNSS worstelt?

OPLOSSING
Dankzij de zich snel ontwikkelende en concurrerende technologieën kan indoor tracking op verschillende manieren worden bereikt door gebruik te maken van Bluetooth Low Energy 4.0 (BLE), Wi-Fi, Magnetic Field Detection, Near Field Communication (NFC), Ultra-wideband ( UWB), radiofrequentie-identificatie (UHF RFID), enz. Ze variëren in termen van kostenefficiëntie, nauwkeurigheid, compatibiliteit en implementatie-inspanning, maar we bespreken verdere gebruiksscenario's voor indoor positionering, tracking en navigatie, specifiek voor Bluetooth GPS-trackers in een combinatie met BLE-bakens, kleine ID-radiozenders. En hier is waarom…

NAUWKEURIGE TRACKING IN GEBOUWEN WAAR GPS GEEN OPLOSSING IS

Bluetooth-connectiviteit heeft lage kosten, hoge energie-efficiëntie en nauwkeurigheid, werkt onafhankelijk van het netwerk en heeft minder interferentie, is eenvoudig te installeren, te implementeren en te integreren in het bestaande Bluetooth-ecosysteem. Beacons met configureerbare signaalsterkte en datatransmissie-intervallen die exact kunnen worden aangepast aan de behoeften van de klant, kunnen eenvoudig worden geïntegreerd in vrijwel elke omgeving van formaat en vorm.

ID-bakens blijven signalen uitzenden die uniek zijn voor elk van hen en GPS-trackers lezen en identificeren ze. Daarna sturen FM-apparaten deze gegevens, gecombineerd met de GNSS-locatiegegevens, naar een server voor analyse. Speciale software bepaalt de locatie van alle bakens (dus getagde activa en/of mensen) op basis van de nabijheid van de dichtstbijzijnde tracker.

Ook kunnen ID-bakens op specifieke plaatsen binnenshuis worden bevestigd en worden gebruikt als een unieke locatie-ID. Wanneer een voertuig uitgerust met FM-tracker een BLE-bakenzendzone binnengaat en het ID-signaal leest, wordt de locatie van het voertuig met vrij hoge nauwkeurigheid gevolgd. Als een voertuig zowel buiten als binnen rijdt, wordt het buiten gevolgd via GNSS-signaal en binnen via ID-bakens.

Een ander scenario - FM-apparaat is permanent bevestigd op muren, plafonds, racks, aangesloten op een voedingseenheid en wordt gebruikt als een gateway tussen bewegende bakens en een mobiel netwerk. Dit is geen conventionele manier om GPS-trackers te gebruiken, maar het bleek ook nuttig te zijn en er is vraag naar in de markt.

Teltonika GPS-trackers ondersteunen tot 100 bakens tegelijk en elk van hen zal continu werken, afhankelijk van het model, ongeveer 2 tot 10 jaar op een enkele batterij die een signaal uitzendt tot 500 m bereik.

Door producten en accessoires met Bluetooth Low Energy 4.0-technologie toe te passen, kunnen bedrijven en organisaties items, personeel, klanten, verplaatsbare gereedschappen, voertuigen, bewegingspatronen van objecten/mensen, enz. binnenshuis volgen. Mogelijkheden en voordelen zijn opmerkelijk, hieronder een aantal voorbeelden.

BINNENGOEDEREN, PERSONEEL EN VOERTUIGEN TRACEREN IN MAGAZIJNEN

/topologie-indoor-tracking

Dit scenario zorgt voor indoor positionering in drukke grootschalige magazijnen die goederen volgen (individueel of pallets/containers/canisters), voertuigen (bijv. vorkheftrucks, pallettrucks, orderverzameltrucks, sleeptreinen) en werknemers in een realtime, uitgebreide procesanalyse, diefstalbeveiliging, ongevallenpreventie en binnennavigatie. Bovendien kan de oplossing gemakkelijk worden aangevuld met BLE-sensoren zoals temperatuur- en/of vochtigheidssensoren om de juiste omstandigheden te bieden om schade aan goederen, producten, de faciliteit zelf te voorkomen en financiële verliezen te voorkomen.

Hier worden FM-trackers geïnstalleerd in industriële voertuigen (bijv. vorkheftrucks) en BLE-bakens zijn stationair bevestigd aan rekken, muren of plafond. Hun positie is bekend en wordt gebruikt voor positionering binnenshuis wanneer een vorkheftruck elk bakensignaalzendgebied binnengaat.

De belangrijkste voordelen zijn allemaal belangrijk voor de optimalisatie van bedrijfsprocessen, minimale zoek- en laadtijden, uitvaltijd, operationele kosten, grotere efficiëntie, ruimtegebruik, de veiligheid van werknemers en rendement op investering. Deze schets is perfect van toepassing op veel industriële sites en logistieke sectoren.

PERSONEEL, ACTIVA EN VOERTUIGEN TRACKING IN MEDISCHE HULPDIENSTEN

/topologie-indoor-tracking

Door gebruik te maken van FM-apparaten en een combinatie van Bluetooth ID-bakens, kunnen wagenparkbeheerders aanzienlijk profiteren door ambulancevoertuigen en objecten aan boord te volgen. Hier houden Teltonika GPS-apparaten die in voertuigen zijn geïnstalleerd de realtime locatie van ambulances en tegelijkertijd alle entiteiten met bakens bij.

Op deze manier zorgt de indoor tracking voor ambulancebrigadeleden, hoogwaardige medische apparatuur en machines, dure medicijnen, bewaking van medicijnlocaties en, indien nodig, zijn temperatuurtrack door BLE-temperatuursensoren toe te voegen.

De belangrijkste voordelen zijn optimalisatie van routineprocedures voor noodgevallen en een veel betere efficiëntie, medische apparatuur, medicijnen en relevante inventaris, antidiefstalbeveiliging en grotere aansprakelijkheid, verbeterde teamcommunicatie en paraatheid, verbeterde verzend- en responstijd, tijdig vlootonderhoud en lagere operationele kosten.

TOPOLOGIE

/topologie-indoor-tracking

VOORDELEN

Soepele bedrijfsvoering en uitstekende efficiëntie - 100 procent verantwoordelijkheid voor alles wat belangrijk is voor het bedrijf - goederen, waardevolle activa, processen, patronen en personeelsacties worden gevolgd, gecontroleerd en geoptimaliseerd. Maximaal resultaat met een minimale inspanning.
Onberispelijke klantenservice en merkreputatie - realtime monitoring en navigatie van bezoekers, klanten, patiënten of passagiers; indien van toepassing, locatieservices smartphone-apps, kaarten en audiobegeleiding om de gebruikerservaring, loyaliteit en bedrijfsimago te verbeteren.
Verbeterde winstgevendheid en concurrentievermogen - aanzienlijke kostenbesparingen door het snijden van goederen, kosten voor verlies van waardevolle activa, antidiefstalbeveiliging; locatie- en/of actiegerichte marketingcampagnes om de winst, verbeterde cashflow en investerings-/uitbreidingsmogelijkheden te vergroten.
Verbeterde beveiliging en minder ongevallen - verbeterde beveiliging en veiligheid van personeel en bezoekers, preventie van arbeidsongevallen of sterfgevallen en verlaging van de kosten van werkgerelateerd letsel, beter gecoördineerde ontruimingsprocedures, enz.
Aanpasbare oplossingen voor elk project - om er de maximale waarde uit te halen, kunnen de signaalsterkte en gegevensverzendintervallen van Teltonika BLE worden geconfigureerd voor exacte projecttoepassingsbehoeften en worden gebruikt in praktisch elke vorm en grootte van gebouwen.
Goedkope snelle en eenvoudige installatie - het probleemloze installatieproces van draadloze BLE-bakens is goedkoop, snel en elimineert de mogelijkheid van menselijke fouten. Bij beschadiging of diefstal kan elk Teltonika-baken snel worden vervangen.

WAAROM TELTONIKA?

Hier bij Teltonika Telematica onderzoeken, ontwerpen, ontwikkelen, produceren, innoveren, leveren we producten en bieden we een onberispelijke klantenservice aan onze klanten en zakenpartners in meer dan 160 landen over de hele wereld. Dit is de juiste plek om alles te krijgen wat je nodig hebt om te slagen - een indrukwekkende verscheidenheid aan GPS-trackers, bakens, sensoren en oplossingen.

Voor indoor tracking- en positioneringsoplossingen bieden we beproefde, eenvoudig te installeren hardware- en firmwarecombinatie - op Bluetooth 4.0 gebaseerde technologie-ID-bakens en onbetwistbaar betrouwbare GPS-trackers - voor een breed scala aan projecten, toepassingen en industrieën zoals logistiek, reizen, transport, mijnbouw, bouw, detailhandel, gezondheidszorg, toerisme, slimme gebouwen, enzovoort.

Vanaf de start van het bedrijf, 23 jaar geleden tot vandaag, heeft het 1.700 sterke en groeiende team van Teltonika 15,5 miljoen IoT-apparaten geproduceerd, waarmee het duizenden klanten en partners over de hele wereld heeft geholpen. We zijn de juiste plaats om alles te krijgen wat u nodig hebt om te slagen - een indrukwekkende verscheidenheid aan gecertificeerde GPS-apparaten en softwaretools voor elk denkbaar gebruik in voertuigtelematica. Onze innovatieve aanpak, uitgebreide wereldwijde marktkennis, ultramoderne productiefaciliteiten met geautomatiseerde gerobotiseerde assemblagelijnen en klantenondersteuning die aan uw verwachtingen voldoet, geven ons een concurrentievoordeel en maken van Teltonika Telematica een zakelijke partner bij uitstek.

Teltonika Electronics Manufacturing Services

Een inkijk in de productie faciliteiten van Teltonika.