bezorgdienst-koeriersdienst-temperatuur-bewaakt-transport

INTRO
Vaccins redden elk jaar miljoenen levens. Vaccinatie heeft zijn enorme waarde bewezen bij het voorkomen van ziekten als mazelen, polio, difterie en nog veel meer. Recente ontwikkelingen tonen aan dat het belang ervan alleen maar zal blijven toenemen nu de COVID-19-pandemie duidelijk aangeeft hoe kwetsbaar onze wereld is. Vaccins zijn van vitaal belang om het normale leven weer op te pakken en er zijn effectieve logistieke oplossingen nodig om ervoor te zorgen dat ze in de juiste kwaliteit worden afgeleverd.

VACCINS VERVOEREN BIJ STRAK GECONTROLEERDE TEMPERATUREN.

UITDAGING
Het veilig en snel vervoeren van vaccins is net zo belangrijk als ontwikkelings- en productieprocessen. De doses kunnen alleen hun doel dienen als ze onbeschadigd worden afgeleverd. Op basis van schattingen van de Wereldgezondheidsorganisatie gaat helaas ongeveer de helft van de vaccins die over de hele wereld worden verspreid, verloren. Wat maakt dat ze zo'n gevoelige lading zijn?

Het is in de eerste plaats de temperatuur waarop vaccins moeten worden bewaard. Het kan variëren van 2-8°C tot ultrakoud -80°C, afhankelijk van een specifiek medicijn en korte of lange termijn opslag. Als temperatuurcontroles niet werken, bederven vaccins, wat betekent dat alle inspanningen om ze te leveren tevergeefs zijn. Als het gaat om de COVID-19-pandemie, kunnen vergelijkbare scenario's niet worden toegestaan, omdat er te veel op het spel staat omdat de hele landen worden afgesloten en met veel andere beperkingen worden geconfronteerd.

Het beheren van honderden miljoenen doses onderweg is een andere enorme uitdaging. Het coronavirus heeft de wereld in een ongekende situatie gebracht. Er is overal ter wereld evenveel vraag naar vaccins op het exacte moment. De bedragen zijn enorm, dus een zorgvuldige planning en robuuste monitoringmogelijkheden zijn vereist om een ​​effectieve logistiek te garanderen.

Naast het enorme volume dat moet worden verscheept, worden toeleveringsketens verder onder druk gezet door de urgentie en de behoefte aan precisie in de distributie. Niet alleen het langverwachte COVID-19-vaccin zelf, het leveren van veel immunisatiegerelateerde apparatuur en medische benodigdheden is eigenlijk een kwestie van leven en dood. Onmiddellijk en precies daar waar het nodig is - dit is de uitdaging waarmee logistiek, bezorgdiensten en farmaceutische bedrijven worden geconfronteerd.

vaccin-transport
Geen enkele plaats op aarde is immuun voor virussen, wat betekent dat de mensen op zeer uiteenlopende plaatsen, ook afgelegen en moeilijk bereikbare plaatsen, doses nodig hebben om verschillende ziekten te bestrijden. Sommigen van hen hebben misschien geen goede wegeninfrastructuur of moderne transportmiddelen. Dit alles brengt het risico met zich mee dat kostbare lading niet veilig de eindbestemming bereikt, en ook het gevaar van diefstal wordt niet uitgesloten. Het volgen van het hele transportproces - van de fabrikant tot de levering op de laatste kilometer - is essentieel.

OPLOSSING
Er zijn veel uitdagingen bij het distribueren van vaccins en Teltonika Telematics staat klaar om oplossingen te bieden om deze adequaat op te lossen. Van een breed scala aan volgapparatuur is de FMC130 een van de beste keuzes voor de industrieën die betrokken zijn bij het leveren van immunisatiebenodigdheden. De geavanceerde 4G LTE GPS-tracker kan terugvallen op 3G- en 2G-netwerken, waardoor de best mogelijke dekking en een zeer betrouwbare connectiviteit wordt geboden.

Teltonika Telematics-trackers ondersteunen Bluetooth (BLE)-technologie, wat essentieel is om ervoor te zorgen dat de vereiste temperaturen gedurende de hele tijd worden gehandhaafd terwijl vaccins worden vervoerd. Met behulp van deze technologie zijn GPS-trackers verbonden met BLE-sensoren die de ladingtemperatuur bewaken. De te bekijken waarden zijn geconfigureerd afhankelijk van de specificaties van een bepaald vaccin.

Bepaalde BLE-sensoren, uitgerust met externe sondes, kunnen temperaturen tot -80°C bewaken en voldoen op deze manier aan zelfs de strengste vereisten voor de toeleveringsketen, inclusief de COVID-19-vaccins. Telkens wanneer er wordt afgeweken van de ingestelde limieten, wordt een melding verzonden. Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het transport kan, wanneer het wordt gewaarschuwd, snel actie ondernemen om de reden te achterhalen en de situatie te verhelpen.

lage-temperatuur-sensor
Er zijn BLE-sensoren van verschillende fabrikanten op de markt verkrijgbaar. Als BLE-sensoren hun gegevens uitzenden, wordt deze data verbonden met onze trackers met behulp van geavanceerde configuratie-instellingen.

GPS-trackingapparatuur zorgt er niet alleen voor dat vaccins worden vervoerd, opgeslagen en behandeld bij strikt gecontroleerde temperaturen, maar vergemakkelijken ook de distributie door de mogelijkheid te bieden om zendingen in realtime te volgen. Om het leveringsproces effectief te laten zijn, moet men op elk moment kunnen weten waar de lading zich bevindt en - als er iets niet volgens plan gaat - onmiddellijk op de hoogte worden gebracht.

Dit is precies waar GPS-tracking over gaat. Onze trackers bieden nauwkeurige locatiegebaseerde informatie met veel aanvullende gegevens om verstandige en juiste beslissingen te nemen. Wijzigingen en aanpassingen kunnen onderweg worden doorgevoerd om routes te optimaliseren, vertragingen te voorkomen en onvoorziene situaties op te lossen. Het uiteindelijke doel is nauwkeurige en tijdige leveringen - zelfs rekening houdend met de enorme schaal en urgentie van de logistieke operaties van de COVID-19-vaccins.

Waardevolle ladingen zijn vaak het doelwit van diefstallen en vaccins zijn geen uitzondering. Zeker als er zo'n grote vraag naar is, zoals het geval is met de COVID-19-pandemie. Teltonika Telematics heeft een antidiefstaloplossing die pakketverlies effectief voorkomt door een GPS-tracker te combineren met een CAN-CONTROL-adapter. De oplossing – perfect voor bezorgdiensten – kan ook met geweldige resultaten worden toegepast bij de distributie van vaccins.

Alarmknop is een andere maatregel die de veiligheid van chauffeurs als vracht aanzienlijk verhoogt. In het geval van een moeilijke situatie - of het nu een ongeval op de weg of een ander soort gevaar is - wordt een melding verzonden om assistentie van de kant van het bedrijf in te roepen. Apparaten uit de FMx130-serie hebben een negatieve ingang waarmee u tijd kunt besparen bij het aansluiten van alarmknoppen, voertuigdeursensoren en andere accessoires.

Om precies te weten wanneer de zendingen worden afgeleverd of al bijna zijn afgeleverd, kunnen geofences worden gebruikt. Dit zijn de virtuele grenzen van een gewenste perimeter – eenmaal overschreden, wordt een vooraf gedefinieerde melding (alarmzoemer, sms, e-mail, enz.) geactiveerd. Evenzo kan worden geregistreerd wanneer vaccins of andere voorraden een bepaald gebied verlaten.

Het hebben van een grote vloot betekent onvermijdelijk dat u de onderhoudsproblemen moet aanpakken. Met behulp van GPS-trackers kan wagenparkonderhoud worden omgezet in een geautomatiseerd proces dat ervoor zorgt dat voertuigen in goede staat worden gehouden. Anders kunnen onverwachte storingen leiden tot ernstige verstoringen in de toeleveringsketen en zelfs tot het vernietigen van vaccins als de opslagomstandigheden achterblijven bij het vereiste niveau.

Daarnaast biedt onze tracker Teltonika FMC130 extra functies en kenmerken om een ​​effectieve distributie op te bouwen en te behouden: werken zonder de externe voedingsbron, CAN-gegevens lezen en verschillende scenario's, waaronder detectie van te hoge snelheid, detectie van overmatig stationair draaien, sleepdetectie, enz.
Bovendien maakt de uitgebreide productportfolio van Teltonika het mogelijk om tracking-apparaten te kiezen die het beste passen bij de behoeften en prioriteiten van de klant - op het gebied van netwerktechnologie, vervoerswijzen, installatiekosten, lokale wet- en regelgeving en meer.

In feite worden de volgapparatuur van Teltonika Telematics, als een van de toonaangevende fabrikanten in de telematica-industrie, al op grote schaal gebruikt over de hele wereld. Als een bedrijf dat zich bezighoudt met het transport van vaccins onze trackers al heeft geïnstalleerd en bijvoorbeeld alleen de mogelijkheid om de temperatuur te controleren ontbreekt, is het heel eenvoudig om de situatie op te lossen. BLE-sensoren kunnen worden toegevoegd aan de vloot en trackers met BLE-functionaliteit en de nieuwste firmware zal ze detecteren om gegevens te verzenden zodra de configuratie is voltooid. Het bijwerken van de firmware of het wijzigen van de configuratie is eenvoudig en handig omdat het op afstand wordt gedaan met behulp van onze speciale tool FOTA WEB.

TOPOLOGIE

topologie-vaccin-transport

VOORDELEN

Nauwkeurige temperatuurbewaking tot -80°C - vaccins op gecontroleerde temperatuur houden tot hun eindbestemming.
Effectieve logistiek en distributie - ervoor zorgen dat vaccins miljarden mensen op tijd bereiken en levens redden over de hele wereld, ook op afgelegen en moeilijk bereikbare plaatsen.
Veilige en betrouwbare leveringen - diefstal voorkomen en weloverwogen beslissingen nemen in onvoorziene situaties.
Tijdig onderhoud en service - voertuigen in goede staat houden om onregelmatigheden in toeleveringsketens te voorkomen.
Moeiteloze opname van BLE-sensoren - eenvoudig en snel temperatuurbewakingsfuncties toevoegen voor de huidige gebruikers van onze telematica-oplossingen.

WAAROM TELTONIKA?

Teltonika Telematics, als een van de toonaangevende fabrikanten in de telematica-industrie wereldwijd, biedt oplossingen om te voldoen aan de meest dringende en veeleisende behoeften die momenteel bestaan, waaronder het transport en de distributie van de COVID-19 en andere levensreddende vaccins. Alle betrokken partijen - met name logistiek, bezorgdiensten en farmaceutische bedrijven - kunnen hun activiteiten verbeteren en meer waarde toevoegen aan de samenleving door te kiezen voor trackingapparatuur van de hoogste kwaliteit en hun accessoires. Onze ervaring en expertise in het ontwikkelen van IoT-business telt meer dan 22 jaar.

Teltonika Electronics Manufacturing Services

Een inkijk in de productie faciliteiten van Teltonika.

We maken een afspraak

LAAT ONS SAMEN BRAINSTORMEN OVER UW BUSINESS EN VOERTUIG TRACKER WENSEN

Overleg telefonisch, zoom of fysiek.