tracker-e-toll-polen

INTRO
Om de moderne transportinfrastructuur en de veiligheid ervan in stand te houden, schakelt het land Polen over op het geavanceerde tolheffingssysteem op delen van betaalde wegen. Op basis hiervan moeten eigenaren van bepaalde voertuigtypen voldoen aan de nieuwe regelgeving en procedures. Daarom heeft Teltonika Telematics een lijst met GPS-trackingapparatuur gecertificeerd die voertuigeigenaren en -integrators helpt om zo veel mogelijk moeiteloos aan de nieuwe eisen te voldoen.

UITDAGING
E-TOL in Polen, gelanceerd in juni 2021, is een geavanceerde oplossing die is ontwikkeld, geïmplementeerd, onderhouden en gecontroleerd door de National Revenue Administration, met de tolheffingsfunctionaliteit voor voertuigen die op tolwegen in Polen worden gereden. e-TOLL vervangt het eerder geïntroduceerde systeem en is verplicht voor alle motorvoertuigen en voertuigtreinen met de maximaal toegestane massa >3,5 ton, en ook voor bussen.

De nieuw geïntroduceerde oplossing is gebaseerd op satellietpositioneringstechnologie. Op basis hiervan hebben chauffeurs en wagenparkeigenaren de keuze uit verschillende methoden voor het verzenden van locatiegegevens naar het genoemde systeem, waaronder On-Board Units (ook bekend als OBU) - GPS-trackers voor voertuigen. In totaal vallen meer dan 1,3 miljoen in Polen geregistreerde voertuigen, voornamelijk bedrijfsvloten, in die categorie. Ze moeten allemaal worden uitgerust door respectievelijk geautoriseerde telematicaserviceproviders en integrators.

Ondanks dat e-TOLL een innovatieve hedendaagse oplossing is, zijn er voor automobilisten enkele uitdagingen waarmee ze rekening moeten houden. Hoewel het voor chauffeurs gemakkelijker dan ooit is om elektronische betaling van toeslagen te verwerken en geautomatiseerde passen bij te vullen, kunnen sommigen van hen vergeten dit te doen of ervoor kiezen om dit niet te doen, zodat zij (of eigenaren van bedrijfswagenparken) kaartjes krijgen om aanzienlijke boetes te krijgen voor het niet betalen van hun tol.

Rekening houdend met het huidige wereldwijde tekort aan chips en andere elektronische componenten, moeten de GPS-apparaten direct beschikbaar zijn om in de vereiste hoeveelheden te worden vervaardigd en in de kortst mogelijke tijd te worden verzonden. Sterker nog, de gekozen voertuigtracker moet nauwkeurig, betrouwbaar, robuust, bij voorkeur vooraf geconfigureerd, klaar zijn om probleemloos te worden geïnstalleerd en ingezet. Om nog maar te zwijgen, het moet e-TOLL-systeem gecertificeerd zijn.

Met dat in gedachten heeft Teltonika Telematics een lijst met gecertificeerde GPS-apparaten om particuliere chauffeurs en zakelijke wagenparkbeheerders gemakkelijk te helpen om aan de nieuwe betalingssysteemvereisten te voldoen.

e-toll-snelweg-polen

OPLOSSING
Om te bevestigen en om mee te beginnen, heeft Teltonika al een aantal van de door het e-TOLL-systeem gecertificeerde voertuigtrackers in haar productportfolio: FMT100, FMP100, FMB001, FMB010, FMB920, FMB120, FMB125, FMB130, FMC130, FMB140, FMB640 en FMC640 .
Hier, om de oplossing en de waarde die het oplevert te laten zien, kiezen we de SPECIALE categorie voertuig GPS-tracker FMT100.

REAL-TIME AUTOMATISCHE TOL BETALING IN POLEN

Geen wonder, want het is compact, lichtgewicht, robuust, heeft een overvloed aan functies, handige gebruiksscenario's, Bluetooth-connectiviteit en een interne back-upbatterij. Dankzij de grootste interne High Gain GNSS-antenne in zijn klasse kan het model snel direct onder de motorkap op de accu van het voertuig worden gemonteerd. Om precies te zijn hebben we dit unieke Teltonika-model uitgerust met een speciale klemconnector voor de stroomkabel voor bevestiging aan een voertuigaccu.

Het zorgt voor een gemakkelijke installatie en bespaart kostbare tijd. Er zijn ook geen uitgebreide training, technische vaardigheden of speciale gereedschappen en gebouwen vereist, en het duurt minder dan 5 minuten om het te monteren. Bovendien maken een solide waterdichte behuizing met IP65-classificatie en ingebouwde versnellingsmetersensor met zeer nauwkeurige crashtrace-functionaliteit dit apparaat perfect geschikt voor vele gebruikssituaties en projecten, waaronder e-TOLL-systeem en verzekeringsmarktoplossingen.

Hoe het werkt: het geïnstalleerde FMT100-model volgt continu de locatie en reisbestemmingen van het voertuig in realtime en stuurt relevante gegevens via het GSM-netwerk naar speciale servers. Dat omvat zeker alle gelegenheden waarbij een chauffeur een betaald weggedeelte in het land in- en uitrijdt. Op basis van deze informatie en integratie met het e-TOLL-betalingsbeheersysteem, wordt de eigenaar van het voertuig (particulier of zakelijk) automatisch en tijdig een vergoeding in rekening gebracht die vooraf is gedefinieerd door de National Revenue Administration.

Op deze manier is het proces van handmatig betalen van wegentol op de e-TOLL website of app (of vergeten te betalen) voorgoed geëlimineerd. Als gevolg hiervan is de betalingsroutine volledig geautomatiseerd, waardoor wagenparkbestuurders en -eigenaren niet alleen kostbare tijd kunnen besparen, maar ook dure fouten en boetes kunnen voorkomen.

Maar we stoppen daar niet - om kostbare e-TOLL (of andere) grootschalige projecttijd en telematicaserviceprovider / integratorbronnen te besparen, bieden we 'done for you'-service - kant-en-klare Teltonika GPS-trackers om te bewaren vervelende en tijdrovende setup- en installatieroutines tot een minimum worden beperkt.
Hierdoor wordt er meer werk verzet met minder inspanning, medewerkers en betere kwaliteit. Je kunt er hier meer over lezen.

Voor meer gemak en bruikbaarheid kunnen de firmware-updates en configuratiewijzigingen van Teltonika-voertuigtrackers worden aangebracht met behulp van de onlangs vernieuwde FOTA WEB - Teltonika-softwareoplossing, waarmee GPS-apparaten met maximale efficiëntie op afstand kunnen worden beheerd.
Tot slot staat ons team klaar om te regelen wat nodig is voor het specifieke project en om FMT100-trackers in de kortst mogelijke tijd naar Polen te verzenden.

TOPOLOGIE

topologie-e-toll-polen

VOORDELEN

Nieuwe e-TOLL-gecertificeerde serie Teltonika GPS-trackers - nu kunnen wagenparkbeheerders en voertuigeigenaren elke auto van belang volgen, volgen en automatisch betalingen in realtime verwerken op betaalde weggedeelten in het land van Polen.
Geautomatiseerde tracking, monitoring, notificatie en beheer van stuurprogramma's en gebeurtenissen - een nauwkeurige en tijdige overdracht van gebeurtenisgegevens naar speciale servers voor analyse met behulp van compatibele Teltonika GPS-trackerfuncties.
Compact, robuust en eenvoudig te installeren FMT100 - slank, stevig, duurzaam en waterdicht Teltonika-model met een speciale klemconnector kan in een paar minuten op elke parkeerplaats worden geïnstalleerd. Er zijn geen speciale gereedschappen, technische vaardigheden of ervaring vereist.
Uitgebreide en nauwkeurige trackinggegevens - een complete en gedetailleerde set gegevens om relevante rapporten voor elk wagenpark te bewaken, analyseren en genereren. Volg de huidige locatie van het voertuig, de gemiddelde ritsnelheid, rijstijl en patronen, verkeersovertredingen, verkeersongevallen, enz.
Het houdt chauffeurs verantwoordelijk, gedisciplineerd en veilig - het constant volgen en monitoren van voertuiggebeurtenissen, samen met een geschikt motivatiesysteem, zal de gewenste rijgewoonten bevorderen en de reputatie van het bedrijf verbeteren.
Waardetoevoegende functionaliteit en services om aan de bedrijfsbehoeften te voldoen - flexibele configuratie voor een project of zakelijke behoeften, een indrukwekkende reeks praktische gebruiksscenario's op aanvraag en 'done for you'-service om het wagenparkbeheer te optimaliseren, de bedrijfskosten, verkeersongevallen en boetes te verlagen , medische en verzekeringskosten, en verbeteren merkbaar ROI.

WAAROM TELTONIKA?

Met een productportfolio dat volledig is gecertificeerd en voldoet aan e-TOLL, biedt Teltonika met trots concurrerende voertuigtelematica-apparaten en -oplossingen die zorgen voor slimme tracking, geautomatiseerde betalingsverwerking, melding en monitoring om het wagenparkbeheer in Polen efficiënt te maken. 100% verantwoordelijkheid voor alles wat belangrijk is voor de transporteenheid die helpt bij de aanpassing aan het nieuwe betalingssysteem. Wees gerust, de producten van Teltonika voldoen aan de meest veeleisende behoeften die momenteel in een markt bestaan, waardoor wegen veiliger worden en bedrijfsmiddelen worden bespaard.

Vanaf de start van het bedrijf, 23 jaar geleden tot vandaag, heeft het 1.700 medewerkers sterke en groeiende team van Teltonika 15,5 miljoen IoT-apparaten geproduceerd, waarmee het duizenden klanten en partners over de hele wereld heeft geholpen. We zijn de juiste plaats om alles te krijgen wat u nodig hebt om te slagen - een indrukwekkende verscheidenheid aan gecertificeerde GPS-apparaten en softwaretools voor elk denkbaar gebruik in voertuigtelematica. Onze innovatieve aanpak, uitgebreide wereldwijde marktkennis, ultramoderne productiefaciliteiten met geautomatiseerde gerobotiseerde assemblagelijnen en klantenondersteuning die aan uw verwachtingen voldoet, geven ons een concurrentievoordeel en maken van Teltonika Telematics een zakelijke partner bij uitstek.

Teltonika Electronics Manufacturing Services

Een inkijk in de productie faciliteiten van Teltonika.