bezorgdienst-koeriersdienst-snelheids-begrenzer

INTRO
Als gevolg van de ongevallen veroorzaakt door te hard rijden, lijden bedrijfsvlootbedrijven en verzekeringsmaatschappijen in de meeste landen wereldwijd enorme verliezen. Dit kan vaak leiden tot productiviteitsverlies, omzetdaling, het betalen van verzekeringskosten (als het de schuld van de bestuurder is), evenals medische en bijkomende schadekosten. Om dit grote probleem op te lossen, hebben we bij Teltonika Telematics een unieke GPS-tracker met snelheidsbegrenzer ontwikkeld en geproduceerd..

MAXIMALE SNELHEIDSOVERTREDINGEN MINIMALISEREN.

UITDAGING
Snelheidsovertredingen zijn een van de meest gerapporteerde factoren die verband houden met ongevallen, maar toch beschouwen maar weinig automobilisten te hard rijden als een direct risico voor hun veiligheid. Omdat automobilisten tijdens het rijden vaak te maken krijgen met veel afleiding en snel verkeer, vinden velen het gemakkelijk om de snelheidslimiet te overschrijden. Te hard rijden verhoogt echter onvermijdelijk en onvermijdelijk het risico op een ongeval dat kan leiden tot ernstig letsel of overlijden, schade aan de weginfrastructuur, verlies van lading of al het bovenstaande.

Alleen al op de Amerikaanse wegen komen jaarlijks meer dan 30.000 mensen om het leven, volgens de statistieken van de National Highway Traffic Safety Administration. In totaal is ongeveer een derde van alle dodelijke slachtoffers op de wegen te wijten aan snelheidsovertredingen en een agressieve of sportieve rijstijl. Kortom, mensen rijden over het algemeen liever harder dan veilig is en te hard rijden blijft wereldwijd het grootste probleem bij voertuigongevallen.

Als het om de verantwoordelijkheid gaat, is de bestuurder – zakelijk of particulier, beginner of ervaren – persoonlijk verantwoordelijk voor de snelheidsovertredingen. Maar een verstandige werkgever en bedrijfseigenaar, verzekeringsagent of bedrijfswagenparkbeheer moet ervoor zorgen dat ze zichzelf hebben gedekt om het risico te verminderen. Wanneer chauffeurs leren om agressief rijgedrag te vermijden, helpen ze de veiligheid van weggebruikers en het wagenpark te beschermen, inclusief werknemers, voertuigen en eventuele vracht die wordt vervoerd, en minimaliseren ze het risico op verlies van een rijbewijs.

Wereldwijd kosten auto-ongelukken werkgevers ongeveer $ 60 miljard per jaar aan juridische en medische kosten, materiële schade en verloren productiviteit van werknemers. Wat de vraag oproept: heeft u een wagenparkbestuurder die een probleemoplossing voor overschrijden van de maximmum snelheid heeft om de werknemers, wagenparkactiva en financiële middelen van uw bedrijf te beschermen? Zo nee, dan is dit iets voor jou.

Door gebruik te maken van een moderne en uitgebreide GPS-trackingmethode kunt u het gedrag van chauffeurs (inclusief beginners) volgen, de veiligheid verbeteren en de exploitatiekosten en wettelijke aansprakelijkheid van het wagenpark verlagen. En dat is waar de Teltonika MSP500 tracker-snelheidsbegrenzer in het spel komt.

bezorgdiensten-snelheids-begrenzer

OPLOSSING
Veel landen van de wereld hebben regels voor snelheidsbeperkingen in bedrijfsvoertuigen. Sommige landen verplichten het installeren van snelheidsbegrenzers, terwijl andere landen aankondigen dat snelheidsbegrenzers de komende jaren verplicht worden voor alle bedrijfsvoertuigen. De vraag naar deze oplossing staat dus buiten kijf en de markt groeit voortdurend.

Dus, wat is MSP500 en hoe lost het precies zo'n veelvoorkomend snelheidsprobleem op?

De Teltonika MSP500 is een speciale voertuig gps tracker met GNSS/GSM/Bluetooth 4.0-connectiviteit, interne GNSS/GSM-antennes, RS232-interface, interne Ni-Mh-batterij en waterdichte IP65-behuizing. Het apparaat is speciaal ontworpen met het belangrijkste kenmerk - snelheidsbeperkende controle - in gedachten en gebaseerd op het Teltonika FMB-productfamilieplatform.

Verder bevat het model een geïntegreerde zoemer en relais voor een snelheidsbeperkende functionaliteit op basis van een brandstofbegrenzing of de gaspedaalbediening met behulp van een extra elektronische gasklepregelaar.>br>
De werkelijke voertuigsnelheid kan worden gedetecteerd met behulp van een van de drie beschikbare methoden: snelheidsmetergegevens via pulsteller, GNSS-signaal of OBD-apparaatgegevens via Bluetooth. De benodigde snelheidsinstellingen kunnen worden ingesteld in de Teltonika-configurator.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat de snelheidslimiet is ingesteld op 105 km/u. Wanneer de voertuigsnelheid 100 km/u bereikt (5% lager dan de ingestelde snelheidslimiet), ontvangt de bestuurder een zoemersignaal om hem/haar te waarschuwen.

Als de bestuurder de ingestelde snelheidslimiet van 105 km/h bereikt en blijft accelereren, wordt het elektrisch bediende relais automatisch ingeschakeld en wordt een van de mogelijke snelheidsbegrenzingsopties geactiveerd:

Elektronische gashendel, die het gaspedaal bedient, zal het gaspedaal tijdelijk deactiveren. Als gevolg hiervan zal de voertuigsnelheid geleidelijk afnemen tot onder de 105 km/u en wordt het relais uitgeschakeld.
De solenoïde wordt geactiveerd en vermindert de brandstoftoevoer naar de motor totdat de voertuigsnelheid daalt tot onder 105 km/u en het relais wordt uitgeschakeld.

Verder is het MSP500-model, net als alle Teltonika Telematics GPS-trackers, uitgerust met Green Driving, Jamming-detectie, GNSS-brandstofteller, Excessive Idling-detectie, Unplug-detectie, Sleepdetectie, Crash-detectie, Auto Geofence, Manual Geofence, Trip-detectiefuncties, die kunnen worden gebruikt in combinatie met de snelheidsbegrenzer, waardoor het een echt uitgebreide alles-in-één oplossing is voor elk type wagenpark.

Bovendien heeft de MSP500 de functie Limp-modus. Wanneer de pulsteller (d.w.z. snelheidsbron) wordt losgekoppeld, wordt de Limp-modus geactiveerd en wordt de voertuigsnelheid beperkt tot de geconfigureerde maximale snelheid van de Limp-modus (bijv. 30 km/h).

De meest voorkomende toepassingen voor deze GPS-tracker zijn koeriersdiensten, logistiek, lokale en internationale vrachtvervoerders en taxibedrijven.

TOPOLOGIE

topologie-snelheids-begrenzer

VOORDELEN

Snelle oplossing voor te hoge snelheid - het meest voorkomende en wijdverbreide probleem met snelheidsovertredingen wordt voor eens en voor altijd opgelost met een minimale inspanning en maximale resultaten.
Uitgebreide functionaliteit om aan uw behoeften te voldoen - zeer geavanceerde, configureerbare en efficiënte snelheidsbeperkende oplossing. De uitgebreide reeks functies kan worden gebruikt in combinatie met snelheidsbegrenzers, waardoor het een werkelijk uitgebreide alles-in-één oplossing is voor elk wagenpark.
Verbetert de discipline en tijdefficiëntie van chauffeurs - geweldige hulp voor beginnende chauffeurs en ervaren professionals die helpen om veilig te blijven en dagelijkse taken uit te voeren met de minste tijdverspilling.
Lagere kosten, hogere winsten - door verkeersongevallen, snelheidsboetes, vertragingen, ongevallen en stijging van de verzekeringskosten te voorkomen, zal deze tracker zeer waarschijnlijk de operationele kosten van de vloot, de cashflow van het bedrijf en de ROI verbeteren.
Verschillende vloten, één oplossing - geschikt voor alle soorten vloten en logistieke bedrijven, waaronder expediteurs, vervoerders, internationale en nationale koeriersdiensten, externe logistieke dienstverleners, veetransport, luxe en executive klasse vloten, enz.

WAAROM TELTONIKA?

Met meer dan 10 miljoen apparaten met succes geïmplementeerd, worden de onmiskenbare voordelen en betrouwbaarheid van Teltonika GPS-trackers elke dag gewaardeerd door duizenden chauffeurs en bedrijfseigenaren in meer dan 160 landen over de hele wereld.

Veel industrieën in verschillende markten zullen het gebruiksscenario voor snelheidsbegrenzers handig en kosteneffectief vinden, waaronder verzekeringen, verhuur, leasing, bezorgdiensten, taxi- en autodeeldiensten, telecom, nutsbedrijven, eigenaren van luxe wagenparken, enzovoort.

De GPS-tracker MSP500 is een slimme keuze voor de meeste bedrijven en organisaties die lichte bedrijfsvoertuigen, vrachtwagens, personenauto's, bussen, touringcars en meer gebruiken.

Teltonika Electronics Manufacturing Services

Een inkijk in de productie faciliteiten van Teltonika.

We maken een afspraak

LAAT ONS SAMEN BRAINSTORMEN OVER UW BUSINESS EN VOERTUIG TRACKER WENSEN

Overleg telefonisch, zoom of fysiek.