teltonika-tracker-obd-dongle

INTRO
De markt voor het volgen van voertuigen groeit zeker en snel over de hele wereld, maar dat geldt ook voor de concurrentie tussen de telematicaserviceproviders en integrators. Het bestaande basis Track & Trace-scenario voor voertuigen is misschien niet meer goed genoeg om efficiënt te concurreren en het bedrijf op lange termijn te ondersteunen.
Om het probleem aan te pakken en deze bedrijven bij te staan, staat Teltonika Telematica klaar om een ​​kostenefficiënte oplossing te bieden.

UITDAGING
De eenvoudige voertuig-GPS-trackers met basis Track & Trace-scenario is enorme populair. Ze hebben een essentiële functieset, zijn eenvoudig te installeren en in te stellen, compact, betaalbaar en moeten perfect geschikt zijn om te voldoen aan de behoeften van het marktsegment voor personenauto's, zakelijke of particuliere en lichte bedrijfsvoertuigen.
Om die reden kunnen basisvoertuigen (vooral bedrijfsvoertuigen) GPS-coördinaten volgen en is het gebruik van het Trip-scenario niet goed genoeg meer. Tegenwoordig zijn de kritische factoren bij het kiezen van een GPS-trackermodel extra functies en waarde die integrators kunnen bieden aan de eindgebruikers en klanten zonder een fortuin uit te geven.
Idealiter moet ook rekening worden gehouden met het momenteel geïnstalleerde en geïmplementeerde voertuigtrackerportfolio, evenals met een snelle en gemakkelijke installatie of upgrade-optie.

Met dit alles in gedachten, zijn we hier bij Teltonika Telematica klaar om deze toenemende zorg aan te pakken en meteen een kostenefficiënte oplossing te bieden.

OPLOSSING
We leggen het graag uit, we kiezen voor het SPECIALE GPS-tracker FMT100-model van Teltonika, dat speciaal is ontwikkeld voor de verzekeringstelematica-industrie. U kunt hier meer te weten komen over de use-case en voordelen ervan. Daarnaast gebruiken we de ingebouwde diagnostische dongle, het apparaat dat rechtstreeks wordt aangesloten op de OBD-II-poort (ook bekend als OBD2) van het voertuig en draadloos verbinding maakt met de tracker via Bluetooth-connectiviteit.

MEER INFORMATIE VANUIT OBD NAAR GPS TRACKER MET BLEUTOOTH


Houd er rekening mee dat de FMT100 een niet-OBD-type apparaat is. Maar toegang tot OBD-II- en diagnostische foutcodes (DTC)-gegevens in combinatie met zijn eigen functieset biedt wagenparkbeheer aanzienlijke extra voordelen - interessante voertuigdiagnoseparameters en hun prestatiebewaking in realtime, tijdige onderhoudsprocedures om dure grote reparaties en uitvaltijd.
Ook aangepaste rapporten on-demand, het gedrag en de discipline van chauffeurs verbeteren, lagere verzekerings- en bedrijfskosten, enz.

Hoe het werkt - de OBD-II-dongle leest relevante voertuigparameters en/of codes en stuurt deze naar de FMT100-tracker via Bluetooth-connectiviteit met behulp van respectievelijk het speciale protocol voor gegevensoverdracht. Daarna verzendt het FM-apparaat deze gegevens, gecombineerd met zijn GNSS-locatiegegevens en, in dit geval, verzekeringstelematicagerelateerde trackinginformatie, via het GSM-netwerk naar een server voor verdere analyse en rapporten.

Op deze manier kunnen wagenparkbeheerders twee datastromen tegelijk monitoren - één van de voertuigtracker en één van de OBD-II-poort. Handig, praktisch en zo simpel. Let op, Teltonika FMB-modules werken alleen met OBD-II-dongles op basis van ELM327- of STN1110-microcontrollers.

Wat te volgen - de meest voorkomende parameters om te controleren zijn voertuigsnelheid, motortoerental, motorolietemperatuur, brandstofpeil, brandstofsnelheid, koelvloeistoftemperatuur, EGR-fout, foutcodes enzovoort.
Over het algemeen hangt het af van de specifieke kenmerken van een vloot. De lijst kan op elk moment op verzoek worden herzien.

Hoe te configureren - ten eerste moet de Bluetooth OBD-II-dongle worden aangesloten op een OBD-poort van een voertuig. Het duurt slechts een moment, er zijn geen speciale gereedschappen of gebouwen nodig. Ten tweede moet de Bluetooth-instelling van het FMT100-model worden ingesteld met behulp van de Teltonika-configurator zoals hieronder weergegeven.
Het hardware-installatieproces van de OBD-II-dongle is snel, probleemloos en duurt letterlijk een paar seconden.
En deze apparaten zijn betaalbaar voor elk wagenparkbudget.

Samenvattend kunnen bedrijven met deze oplossing het beste van beide krijgen: de al in gebruik zijnde Teltonika GPS-trackerfuncties, evenals overvloedige OBD-II- en DTC-gegevensvoordelen die tegelijkertijd helpen om het volgen, bewaken en beheren van wagenparken aanzienlijk te verbeteren . Firmware-updates en configuratiewijzigingen van Teltonika-voertuigtrackers kunnen ook worden gemaakt met behulp van de onlangs vernieuwde FOTA WEB-tool. Het is een krachtige softwareoplossing waarmee GPS-apparaten snel en efficiënt kunnen worden beheerd.

TOPOLOGIE

topologie-teltonika-tracker-obd-dongle

VOORDELEN

Krijg meer door minder te betalen - wagenparkbeheerders kunnen nu twee datastromen volgen en monitoren, van de voertuig-GPS-tracker en de OBD-II-poort, tegelijkertijd zonder een fortuin uit te geven.

Snelle en eenvoudige installatie - Bluetooth OBD-II-dongle kan letterlijk in een paar seconden worden aangesloten. Geen bedrading, geen solderen, geen speciaal gereedschap, geen rommel. De oplossing is van toepassing op elke niet-OBD-type Teltonika-voertuigtracker die Bluetooth-connectiviteit ondersteunt.

Aanpasbare OBD-II-parameterset voor elk project - om er de maximale waarde uit te halen, kiest u alleen de relevante gegevens voor uw project of bedrijf in de Teltonika-configuratortool en slaat u de rest over. Betaal telecom alleen voor de data die je echt nodig hebt en ook daadwerkelijk gebruikt.

Verbeterde winstgevendheid en concurrentievermogen - door extra OBD-II- en DTC-gegevens te gebruiken, zullen bedrijven merkbare kostenbesparingen realiseren, de gewoonten en discipline van chauffeurs verbeteren, risicovol rijgedrag, ongevallen, reparaties, onderhoud, verzekeringen en operationele kosten verminderen, wat resulteert in een betere ROI , cashflow, winst en concurrentievermogen.

WAAROM TELTONIKA?

We bieden niet alleen Bluetooth LE-technologie en een op OBD-II gebaseerde snelle oplossing om extra vlootvolgfuncties te krijgen, maar ook eersteklas Teltonika-voertuig-GPS-trackers met geavanceerde firmware en handige accessoires. Uitgebreide en praktische functiesets, meerdere gebruiksscenario's bieden tal van voordelen en helpen bij het optimaliseren van de bedrijfsactiviteiten, het verlagen van hun bedrijfskosten, het verbeteren van het concurrentievermogen van elk bedrijf en het rendement op geïnvesteerd kapitaal.

Vanaf de start van het bedrijf, 23 jaar geleden tot vandaag, heeft het 1.700 sterke en groeiende team van Teltonika 15,5 miljoen IoT-apparaten geproduceerd, waarmee het duizenden klanten en partners over de hele wereld heeft geholpen. We zijn de juiste plaats om alles te krijgen wat u nodig hebt om te slagen - een indrukwekkende verscheidenheid aan gecertificeerde GPS-apparaten en softwaretools voor elk denkbaar gebruik in voertuigtelematica. Onze innovatieve aanpak, uitgebreide wereldwijde marktkennis, ultramoderne productiefaciliteiten met geautomatiseerde gerobotiseerde assemblagelijnen en klantenondersteuning die aan uw verwachtingen voldoet, geven ons een concurrentievoordeel en maken van Teltonika Telematica een zakelijke partner bij uitstek.

Teltonika Electronics Manufacturing Services

Een inkijk in de productie faciliteiten van Teltonika.

We maken een afspraak

LAAT ONS SAMEN BRAINSTORMEN OVER UW BUSINESS EN VOERTUIG TRACKER WENSEN

Overleg telefonisch, zoom of fysiek.