solar-powered-remote-wi-fi-hotspots

INTRO
De meerderheid van de wereldbevolking woont in stedelijke gebieden. Om precies te zijn, in 2010 woonde ongeveer 50,5% van de mensen binnen de stadsgrenzen, wat betekent dat de meesten toegang hadden tot moderne voorzieningen zoals elektriciteit en internet.
De rest, 49,5%, woont echter in meer afgelegen of landelijke gebieden, waar internetconnectiviteit en elektriciteit vaak niet beschikbaar zijn, aangezien de hele infrastructuur buiten de stadsknooppunten enorm onderontwikkeld is.

UITDAGING
Naarmate industriële en andere projecten uitbreiden naar minder bevolkte gebieden, wordt een stabiele en snelle internetverbinding tegen een betaalbare prijs een van de grootste uitdagingen.
Als de locatie ver verwijderd is van een elektriciteitsnet en/of internetlijn, is het aanleggen van nieuwe infrastructuur vaak duur en inefficiënt om slechts één oplossing aan te sluiten. Bovendien hebben deze opstellingen ook een alternatieve energiebron nodig om te kunnen werken.

OPLOSSING
Bartech heeft een oplossing gecreëerd om connectiviteit op afgelegen locaties te bieden. Voor dit project gebruikten ze een van de producten van Teltonika Networks - de RUT955 industriële mobiele router. RUT955 gebruikt 4G mobiele connectiviteit om een ​​Wi-Fi-signaal uit te zenden en verbinding te maken met een IoT-controller. Dit maakt connectiviteit voor de hele oplossing mogelijk en biedt internettoegang aan gebruikers in de buurt met de Hotspot-functionaliteit.
Zonnepanelen voorzien alle apparaten van stroom en overtollig vermogen wordt opgeslagen in een batterij die wordt geregeld door een laadregelaar. De IoT-controller verzamelt informatie over de energie-efficiëntie van batterijen en zonnepanelen. Het personeel in het bewakingscentrum ontvangt vervolgens al deze informatie, samen met de hotspot-locatie op de kaart, dankzij RUT955 GNSS (Global Navigation Satellite System) functionaliteit, om alle apparaten te zien. Vanwege het zelfvoorzienende karakter van deze oplossing en mobiele connectiviteit, krijgt de eindgebruiker een superieure internetverbinding op plaatsen zonder toegang tot het elektriciteitsnet voor een betaalbare prijs.

TOPOLOGIE

topologie-solar-powered-remote-wi-fi-hotspots-teltonika-networks

VOORDELEN

Ononderbroken connectiviteit - RUT955, mogelijk gemaakt door RutOS, biedt functionaliteit om aangepaste waarschuwingen te maken die u via e-mail of sms ontvangt als het apparaat een probleem tegenkomt.
Klein formaat - RUT955 pronkt met zijn kleine formaat, waardoor hij in krappe ruimtes past, essentieel in deze IoT-oplossing.
Dual SIM-failover - De industriële mobiele router van Teltonika Networks biedt connectiviteitsredundantie via Dual SIM-failover.
Op afstand toegankeijket - Met Teltonika Networks RMS Connect kunt u op afstand toegang krijgen tot alle aangesloten slimme apparaten via HTTP/HTTPS of SSH en deze configureren alsof u er recht voor staat.
Door het industriële ontwerp - RUT955 industriële mobiele router is eenvoudig in te stellen en aan te sluiten op verschillende andere apparaten dankzij de meerdere interfaces.

WAAROM TELTONIKA?

Als ervaren speler op de industriële connectiviteitsmarkt heeft Teltonika Networks waardevolle knowhow opgedaan bij het creëren van producten die zelfs onder zware omstandigheden topprestaties kunnen leveren. De laatste tijd hebben verschillende raceteams ons benaderd om te helpen met de netwerkoplossingen voor hun unieke raceauto-setups. Na te hebben gewerkt met verschillende teams die deelnemen aan races over de hele wereld, hebben we onze producten getest in de meest uitdagende omstandigheden en hebben ze hun geschiktheid voor deze veeleisende industrie bewezen.

Teltonika Electronics Manufacturing Services

Dakar 2022 Teltonika Racing Team Connectivity Solution.

We maken een afspraak

LAAT ONS SAMEN BRAINSTORMEN OVER UW BUSINESS EN VOERTUIG TRACKER WENSEN

Overleg telefonisch, zoom of fysiek.