oplossingen-auto-delen

INTRO
Onlangs hebben we de ontwikkeling gezien van autodeeldiensten die worden gebruikt door zowel particulieren, bedrijven als openbare instellingen. Deze klantgroepen, hoewel verschillend, streven allemaal naar comfortabel en efficiënt gebruik van voertuigen. Redenen om van dergelijke diensten gebruik te maken zijn onder meer vlootoptimalisatie, gemak, plotselinge behoefte aan voertuigen, zakenreizen, reizen naar het buitenland, etc. Ook zaken als autoverzekering, bandenwissel, onderhoud of carwash worden voor de klant geregeld..

UITDAGING
Om autodeeldiensten aan te kunnen bieden, is het noodzakelijk om het op afstand vergrendelen en ontgrendelen van de te kunnen bedienen.
Er is behoefte aan een oplossing die hardware-, firmware- en software compatibiliteit omvat. Het moet feilloos werken, aangezien de veiligheid van de auto en het comfort van de klant ervan afhangen.
Bovendien vereist het beheer van elke auto een andere code, dus de database moet groot zijn en voortdurend worden bijgewerkt met nieuwe populaire automodellen.

auto-delen-fmb130

OPLOSSING
Teltonika heeft een oplossing: tracker FMB130 en CAN-CONTROL-adapter. De adapter stelt u in staat om autodeuren te bedienen en werkt met de vele van onze producten, waarvan u de lijst aan het einde van deze tekst vindt.

Wanneer de adapter is aangesloten op de CAN-BUS, kunnen meer dan 300 parameters worden gescand en de centrale vergrendeling van de auto, het sluiten van de ramen, het in- en uitschakelen van de knipperlichten en het ontgrendelen van de kofferbak worden bediend.
U kunt ook de status van de deur, de parkeerrem en de verlichting controleren. Gegevens die in realtime kunnen worden ontvangen, zijn onder meer het motortoerental, de voertuigsnelheid, informatie over het huidige brandstofniveau op het dashboard, zodat u kunt bepalen hoeveel actieradius de auto nog kan rijden en andere belangrijke parameters.

TELTONIKA ONDERSTEUNT MEER DAN 1.300 MODELLEN AUTO'S (INCL. ELECTRISCHE AUTO'S)

Elektrische auto's worden ook ondersteund met enkele extra parameters om te controleren, zoals batterijniveau, laadstatus, laadkabelstatus en hoeveel de auto kan reizen met het huidige laadniveau van de batterij. U kunt hier meer te weten komen over de technische aspecten van deze use case.

Teltonika ondersteunt momenteel meer dan 1.300 auto's en de lijst wordt voortdurend bijgewerkt om overeen te komen met nieuwe modellen van de meest populaire auto's.
Bij autodeeldiensten bestaat de overgrote meerderheid van het wagenpark uit nieuwe auto's die niet ouder zijn dan 3 jaar, wat betekent dat hun motoren nieuwe technologieën ondersteunen en minder uitstoot in de atmosfeer produceren, wat dus een milieuvriendelijke oplossing biedt.

TOPOLOGIE

topologie-auto-delen

VOORDELEN

Eenvoudig te configureren apparaten - intuïtieve configuratietool voor een eenvoudige configuratie en FOTA WEB-oplossing voor eenvoudige firmware-updates via de ether, wat betekent dat u niet naar de auto's hoeft te gaan en via kabels verbinding hoeft te maken met trackers.
Uitgebreide lijst met ondersteunde auto's - meer dan 1.300 ondersteunde voertuigen, van de meest populaire modellen tot elektrische auto's.
CAN DATA lezen - toegang tot de vele parameters met betrekking tot autostatus en gebruiksanalyse, d.w.z. de gegevens die cruciaal zijn voor hoogwaardige dienstverlening.

WAAROM TELTONIKA?

De oplossing voor autodeeldiensten is door Teltonika-partners in een aantal projecten geïmplementeerd. Bovendien blijven we onze toestellen verder verbeteren door te vertrouwen op hun feedback. Gebaseerd op ons motto 'Easy key to IoT', bieden we intuïtieve tools voor een eenvoudige configuratie van de benodigde functionaliteit en FOTA WEB-oplossing voor het op afstand updaten van de firmware van de apparatuur.

Teltonika Electronics Manufacturing Services

Een inkijk in de productie faciliteiten van Teltonika.