Bezorgdienst

INTRO
De verschuiving in de wereldeconomie heeft niet alleen geleid tot de toename van online winkelen en de vraag naar bezorgdiensten, maar ook tot grote uitdagingen. Om concurrerend en winstgevend te blijven, moeten bezorgbedrijven op zoek naar innovatieve en efficiënte oplossingen. Draadloze Bluetooth-technologie in combinatie met procesbewaking en automatisering opent nieuwe perspectieven in de voertuigtelematica-industrie, wat een aanzienlijk verschil maakt.

100% VERANTWOORDING VAN ALLES WAT BELANGRIJK IS IN PAKKETBEZORGING.

UITDAGING
Verschuivende klantvoorkeuren, tijdsdruk, onstabiele marktprijzen, het managen van klantverwachtingen, onjuiste verzending van pakketten, optimalisatie van logistieke routes zijn de grootste uitdagingen waarmee bezorg- en koeriersbedrijven elke dag worden geconfronteerd. Sterker nog, volgens het rapport van BSI en TT Club Cargo was de diefstal van vracht tijdens het vervoer naar de eindklant, het hoogst van alle vrachtdiefstallen in 2020 - 71%. Verliezen uit magazijnen en andere opslagfaciliteiten stegen tot 25%.

Om aan de marktvraag te voldoen, het hoofd boven water te houden, klanten op de hoogte te houden en de dagelijkse kosten te optimaliseren, moet de hedendaagse logistieke onderneming niet alleen het wagenpark volgen en beheren, maar ook de goederen die worden afgeleverd - pakketten, pakketten, pallets, dozen, vee, voedsel, geneesmiddelen, enz.

Dat is de reden waarom de nauwkeurigheid van het kunnen traceren van pakketten die verloren of gevonden zijn, of het nauwkeurig kunnen volgen van pakketten tijdens laden en lossen van het voertuig een essentiële procedure wordt in de vrachtbezorgingsindustrie.
Het is natuurlijk van vitaal belang om de route van de pakketten te volgen, de levertijd te bewaken en de laatst bekende locatie van goederen vast te leggen. Dit optimaliseert het leveringsproces en verlaagt aanzienlijk de operationele kosten.

Bovendien moeten wagenparkbeheerders de conditie van de goederen tijdens het transportproces efficiënt beheren om een ​​tijdige levering op de juiste bestemming te garanderen. Vooral kritische parameters zoals ladingtemperatuur, vochtigheid en zelfs schokdetectie van artikelen. Al deze gegevens en gebeurtenissen moeten worden gevolgd, geregistreerd en in één keer naar de softwaretoepassing voor het volgen van de vloot en zijn lading, worden verzonden als de transportvoorwaarden zijn geschonden, een pakket verloren is gegaan of op het verkeerde adres is afgeleverd.

Maar er is hier een grote technische moeilijkheid - GPS-signalen zijn vaak niet nauwkeurig genoeg om binnenshuis of in smalle straten praktisch te zijn, aangezien ze afnemen en verstrooien door omringende constructies - daken en muren. Sterker nog, het locatiefoutbereik van sommige GPS-chips kan groter zijn dan de binnenruimte zelf. Het goede nieuws is dat deze uitdagingen effectief kunnen worden aangepakt met behulp van draadloze Bluetooth-technologie, gloednieuwe Teltonika EYE Beacons (bakens) en/of EYE-sensoren en GPS-trackers voor voertuigen.

pakket-sensor-baken

OPLOSSING
Alle Teltonika GPS-trackers op basis van het FMB-platform ondersteunen draadloze Bluetooth 4.X LE-connectiviteit, zodat ze effectief kunnen communiceren met Bluetooth-apparaten zoals bakens en sensoren. Een tracker moet in een voertuig worden geïnstalleerd en op de gebruikelijke manier worden geconfigureerd op de plek waar de Bluetooth-antenne niet wordt afgedekt door grote metalen delen in de buurt.

Als het voldoende is om alleen de locatie van het pakket te controleren, moeten voertuigvolgens en bakens worden gebruikt. Als alternatief, in gevallen waar het nodig is om locatie- en aanvullende vrachtgegevens te krijgen, zoals temperatuur, vochtigheid, magneetdetectie, beweging, onopzettelijke crash van leveringsitem, schokken, vallen op de vloer of asfaltgebeurtenissen, wordt geadviseerd om voertuigtracker en EYE te gebruiken Sensorsets.

Hoe het werkt - we gebruiken bijvoorbeeld het Teltonika-voertuigtracker FMB140-model. De kleine en lichtgewicht EYE Beacon of EYE Sensor moet worden bevestigd aan elk leveringsitem dat moet worden gevolgd en gecontroleerd - het pakket, pakket, doos, pallet, enz. Omdat elk EYE Beacon en EYE Sensor een uniek ID-nummer heeft dat via de ether wordt verzonden op configureerbare intervallen, GPS-trackers lezen, identificeren ze en sturen deze gegevens als iBeacon- of Eddystone-profiel, gecombineerd met de GNSS-locatiedetails, naar een server voor analyse.

Speciale software die is ontwikkeld door een telematicaserviceprovider bepaalt en toont alle bakens en/of sensoren (dus getagde items) op basis van de nabijheid van de dichtstbijzijnde tracker, helpt bij het beheer van de procedure voor de toewijzing van BLE-accessoires, enzovoort. Bijgevolg is het bewaken van leveringsgoederen gemakkelijk toegankelijk via pc, laptop of smartphone, waardoor de bedrijfsefficiëntie aanzienlijk wordt verbeterd.

Om maximale waarde te bieden, hebben deze apparaten twee handige functies waarmee rekening moet worden gehouden: 'Proximity Event' en 'Detection By Filters'. Laten we eens kijken naar de speciale firmwarefuncties die, in combinatie met de nieuwe Teltonika-producten EYE Beacons en EYE Sensors, het een perfecte keuze maken voor twee prominente gebruiksscenario's voor goederenlevering.

OPVALLENDE SLIMME FUNCTIES

Nabijheid Evenementen: Met de praktische Teltonika GPS-trackerconfiguratietoepassing kunt u verschillende instellingen en scenario's kiezen om aan de bedrijfsbehoeften te voldoen. Dankzij dit kan een voertuigtracker locatiegerelateerde gebeurtenissen, verloren en gevonden itemgebeurtenissen genereren, afhankelijk van de Bluetooth-signaalsterkte.

Hier kan de FMB140 nabijheidsgebeurtenissen genereren, afhankelijk van de Bluetooth-signaalsterkte die wordt ontvangen van bakens. Dit maakt het mogelijk om tijdig en nauwkeurig elk bewegend baken of sensor (dus het item van belang) te bepalen, gegroepeerd in zones 'Nabij', 'Afwezig' en 'Ver weg'.

Als gevolg hiervan kunnen lijsten met bijgehouden leveringsitems in elke zone worden gegenereerd of kunnen specifieke gebeurtenismeldingen worden gestart. Als een item bijvoorbeeld alle traceerbare zones heeft verlaten (ook bekend als 'Lost'-gebeurtenis), zal een GPS-apparaat dit feit registreren, de laatst bekende locatiecoördinaten en het exacte tijdstip van de gebeurtenis bepalen en vastleggen. Dat alles wordt gedaan om zo efficiënt als technisch mogelijk in te spelen op de zakelijke behoeften.

Detectie door filter: Met deze aangepaste filterfunctie kunnen activa worden gegroepeerd en benoemd op een specifiek kenmerk of eigenschap die van belang is voor de bedrijfsvoering (bijv. binnenlandse leveringsartikelen of export; goederen met de hoogste prioriteit of lage prioriteit; gevaarlijke artikelen, beschadigde artikelen, enz.). De optie helpt bij het bewaken en beheren van artikelen of interesses, sortering, opslag, laad- en losprocedures en optimaliseert het gebruik van de bedrijfsvloot nog efficiënter, waardoor kostbare fouten worden vermeden, tijd wordt bespaard en bedrijfsmiddelen worden bespaard, wat resulteert in maximale efficiëntie.

Samengevat, Bluetooth-connectiviteit heeft een lage kosten, hoge energie-efficiëntie en nauwkeurigheid, werkt onafhankelijk van het netwerk en heeft minder interferentie, is eenvoudig te installeren en te implementeren. Teltonika-bakens en sensoren met configureerbare signaalsterkte en datatransmissie-intervallen die kunnen worden aangepast aan de exacte behoeften van de klant, kunnen eenvoudig worden geïntegreerd in vrijwel elke omgeving van formaat en vorm. Dit alles zal resulteren in merkbare projectvariatie en winstgevendheid, een betere bedrijfsreputatie, concurrentievermogen en investeringsrendement.

TOPOLOGIE

topologie-pakketten-tracking

VOORDELEN

Aanpasbare instellingen voor elk project - om er de maximale waarde uit te halen, kunnen de signaalsterkte van Teltonika BLE-bakens en -sensoren en de gegevensoverdrachtsintervallen worden geconfigureerd voor exacte projecttoepassingsbehoeften en worden ze gebruikt in praktisch elke vorm en grootte van gebouwen.
Nauwkeurige bewaking van de locatie en status van leveringsgoederen - 100% verantwoordelijkheid voor alles wat belangrijk is voor de leveringsbusiness - goederen, waardevolle activa, processen, patronen en personeelsacties worden gevolgd, gecontroleerd en geoptimaliseerd.
Waardetoevoegende EYE Beacon- en EYE Sensor-functies - overvloedige slimme en praktische gebeurtenisscenario's die helpen bij het volgen, bewaken, beheren en optimaliseren van vrachtleveringen met uitstekende efficiëntie.
Draadloos en betaalbaar - Bluetooth-connectiviteit zorgt voor snelle installatie en configuratie, lage interferentie, stroomverbruik en is niet duur. Bij beschadiging, verlies of diefstal kan het Teltonika BLE-accessoire snel worden vervangen.
Verbeterde winstgevendheid en concurrentievermogen - aanzienlijke kostenbesparingen door het opdelen van goederen, kosten voor verlies van waardevolle activa, antidiefstalbeveiliging om de winst te vergroten, verbeterde cashflow en investerings-/uitbreidingsmogelijkheden.

WAAROM TELTONIKA?

Om uitdagingen op het gebied van leveringsvolging met succes op te lossen, bieden we een onmisbare combinatie van Teltonika - op Bluetooth LE-technologie gebaseerde gloednieuwe ID-bakens en sensoren, functionele mobiele Android/iOS-apps en de meest geavanceerde GPS-trackers voor voertuigen voor een breed scala aan projecten om te helpen uw bedrijf floreert.

Vanaf de start van het bedrijf, 23 jaar geleden tot vandaag, heeft het 1.700 sterke en groeiende team van Teltonika 15,5 miljoen IoT-apparaten geproduceerd en duizenden klanten en partners in meer dan 160 landen over de hele wereld geholpen. We zijn de juiste plaats om alles te krijgen wat u nodig hebt om te slagen - een indrukwekkende verscheidenheid aan gecertificeerde GPS-trackers, accessoires en oplossingen voor elk denkbaar gebruik in voertuigtelematica. Onze innovatieve aanpak, uitgebreide wereldwijde marktkennis, ultramoderne productiefaciliteiten met geautomatiseerde gerobotiseerde assemblagelijnen en klantenondersteuning die aan uw verwachtingen voldoet, geven ons een concurrentievoordeel en maken van Teltonika Telematics een zakelijke partner bij uitstek.

Teltonika Electronics Manufacturing Services

Een inkijk in de productie faciliteiten van Teltonika.

We maken een afspraak

LAAT ONS SAMEN BRAINSTORMEN OVER UW BUSINESS EN VOERTUIG TRACKER WENSEN

Overleg telefonisch, zoom of fysiek.