Perslucht-kwaliteit besturing online

INTRO
Perslucht is duur. Ja, dat klopt, perslucht die in industriële machines wordt gebruikt, is behoorlijk duur. De technologie die produceert, heeft zijn efficinecy nivo bereikt.
Een van de manieren om de productie-efficiëntie te verhogen, is door het proces nauwlettend te volgen en vervolgens dienovereenkomstig te optimaliseren. Dat is wat online perslucht-kwaliteit besturing doet.
De eerste stap om elk proces te verbeteren verzamelt diagnostische gegevens. Optimalisatie kan alleen plaatsvinden nadat sensoren de gegevens hebben verzameld, verzonden en geanalyseerd.
Daarvoor is ononderbroken connectiviteit een must.

UITDAGING
Vanwege de technologische beperkingen van persluchtcompressoren zijn ze niet de meest efficiënte voor het omzetten van elektrische energie in perslucht debiet, druk, luchtvochtigheid etc.Alle kosten van productie, perslucht transport (leidingen-lekkage etc.) en verbruik tellen echter op. Dit maakt perslucht erg duur. Des al niet temin is in een groot aantal industriele processen perslucht onmisbaar.
Om de kosten van perslucht te verlagen, moet de efficiëntie over de hele linie worden verhoogd. Metrieken zoals drukdauwpunt, het elektriciteitsverbruik, vaste deeltjes en olie in de perslucht moeten te allen tijde nauwlettend worden gecontroleerd.Het systeem heeft dus meerdere sensoren nodig om gegevens te verzamelen en deze vervolgens allemaal naar een centraal punt te sturen.
Deze oplossing vereist een apparaat dat alle gegevens verzamelt van talloze verschillende sensoren die in de opstelling zijn geplaatst. De verzamelde gegevens moeten worden doorgestuurd naar een monitoringcentrum voor verwerking. Al deze onderdelen moeten betrouwbaar en snel via internet worden gerealiseerd, aangezien onverwachte wijzigingen in het systeem een ​​teken kunnen zijn van een storing waar bijstelling noodzakelijk is.

OPLOSSING
In dit geval staan twee persluchtcompressoren in een productielijn. De twee luchtdrogers houden een stabiel drukdauwpunt in elk van de productie-lijnen, één bij -40°C en één bij +3°C. Elke lijn heeft een aparte bewaking. Het systeem onvat ook luchtdroogunits en de luchtstroom voor elke lijn heeft individuele monitoring. Verschillende sensoren volgen alle wijzigingen in deze opstelling.
Op basis van de verzamelde gegevens kan de luchtcompressie worden geoptimaliseerd. Machines draaiende bij maximale efficiëntie voorkomt verspilling van elektriciteit en materialen.
Er wordt gebruik gemaakt van de industriële mobiele router van Teltonika Networks RUT955 met 4G-connectiviteit. RUT955 maakt verbinding met de sensoren via een RS485 seriële communicatie-interface en LAN poorten. Na het verzamelen van diagnostische gegevens via Modbus van de sensoren, stuurt de RUT955 deze door naar de bewaking centrum met behulp van het MQTT-protocol.
De gegevens worden geanalyseerd en gebruikt om het systeem te optimaliseren en het beste resultaat te behalen.
Meerdere digitale I/O-aansluitingen maken sensorbesturing op afstand mogelijk die is aangesloten op de RUT955. Gebruikers kunnen ook een veilige verbinding maken met de router via een webinterface met behulp van een VPN. Bovendien kan een monteur Wi-Fi gebruiken om toegang te krijgen tot het systeem, voert controles uit en wijzigt instellingen wanneer on-site service nodig is.

TOPOLOGIE

topologie-perslucht-kwaliteit-besturing-online

VOORDELEN

Ononderbroken connectiviteit - RUT955 biedt stabiele dual SIM 4G LTE-connectiviteit voor industriële opstellingen.
Analoge en digitale interface - RUT955 heeft een grote verscheidenheid aan digitale en analoge interfaces, perfect voor industriële toepassingen met veel verschillende componenten.
Modbus en MQTT protocol-ready - Modbus (RTU en TCP/IP) en MQTT-protocollen maken een efficiënte gegevensverzameling en overdracht naar de analytische server mogelijk.
Op afstand toegankelijke met VPN service - RUT955 heeft meerdere VPN-services om uit te kiezen voor versleutelde gegevensoverdracht.

WAAROM TELTONIKA?

Teltonika heeft uitgebreide ervaring in telematica oplossingen. We zijn er zeker van dat we deze keer iets heel bijzonders op de wereldmarkt zullen brengen, aangezien er zeer weinig concurrentie is voor dit soort oplossingen en dit apparaat in veel opzichten echt uniek is.

Teltonika Electronics Manufacturing Services

Een inkijk in de productie faciliteiten van Teltonika.

We maken een afspraak

LAAT ONS SAMEN BRAINSTORMEN OVER UW BUSINESS EN VOERTUIG TRACKER WENSEN

Overleg telefonisch, zoom of fysiek.