gekoeld-transport

INTRO
De sector voor het volgen en monitoren van temperatuur heeft wereldwijd een economische en milieu-impact van miljarden dollars.
Het verandert voortdurend en past zich aan aan de groeiende vraag van de consument. Maar om concurrerend en winstgevend te blijven, moeten logistieke wagenparken in de koudeketen op zoek naar innovatieve en efficiënte oplossingen. Bluetooth-technologie, gecombineerd met GPS-trackers en sensoren voor voertuigen, opent nieuwe mogelijkheden voor monitoring van vloot en lading.

UITDAGING
Wist je dat, volgens het International Institute of Refrigeration, het ontbreken van een functionerende koudeketen een aanzienlijk voedselverlies veroorzaakt - tot bijna 20% over de hele wereld? Verder gaand: in ontwikkelde landen is voedselverlies goed voor bijna 9% van de totale voedselproductie, en gemiddeld 23% in ontwikkelingslanden.
Vlees, gevogelte, zuivelproducten, zeevruchten, landbouwproducten, diverse chemicaliën en farmaceutica, bloemen en vele andere dagelijks geconsumeerde goederen vereisen temperatuurbewaking tijdens het transport om ervoor te zorgen dat ze in bruikbare staat aan de eindgebruikers worden afgeleverd.
Gebroken koelketens binnen gespecificeerde omgevingsomstandigheden veroorzaakt door mechanische storingen van transportvoertuigen, vertragingen in het verkeer, aangepaste grenscontroles, verwarring bij chauffeurs in het buitenland, slechte laadpraktijken, onvoldoende isolatie en soortgelijke factoren zorgen voor ongewenste temperatuurschommelingen die het bederf en de veiligheid van bederfelijke lading kunnen beïnvloeden.
Bovendien kan een gebrek aan realtime zichtbaarheid van goederenlocaties en hun status, of zelfs diefstallen, een factor zijn die bijdraagt ​​aan inefficiënte bedrijfsvoering en aanzienlijke verliezen.
Ongetwijfeld is het bewaken van temperatuur (en meestal vochtigheid) van cruciaal belang voor de logistieke sector in elk land over de hele wereld. Soms zijn ze cruciaal voor gezondheid en veiligheid, soms voor het behoud van kostbare voorwerpen, zoals antiek en kunstvoorwerpen.
Gelukkig kunnen deze uitdagingen effectief worden aan gepakt met minimale inspanning en maximale resultaten door gebruik te maken van het uitgebreide productportfolio van Teltonika Telematics, slimme functies en draadloze Bluetooth-technologie.

OPLOSSING
Om de bovengenoemde uitdagingen op te lossen, gebruiken we de SPECIAL-categorie GPS-tracker FMB140 met geïntegreerde CAN-bus-gegevensleesprocessor en EYE-sensor - het gloednieuwe op BLE gebaseerde Teltonika-accessoire met slimme functies en uitgebreide functieset inclusief ID-signaaloverdracht, temperatuur, vochtigheid, en interne tracking van het batterijniveau.

SLIMME GEBEURTENISSEN-SCENARIO'S DIE HELPEN BIJ HET VOLGEN, BEWAKEN EN BEHEREN VAN GEKOELDE VRACHTLEVERINGEN MET UITSTEKENDE EFFICIENTIE

Hoe het werkt - het FMB140-model is gebaseerd op het FMB-platform en ondersteunt draadloze Bluetooth LE-connectiviteit, zodat het effectief kan communiceren met Bluetooth-apparaten zoals sensoren. Om de beste resultaten te garanderen, moet de tracker in een koelketenvoertuig worden geïnstalleerd en op de gebruikelijke manier worden geconfigureerd op een plek waar de Bluetooth-antenne niet wordt afgedekt door omvangrijke metalen onderdelen in de buurt.
De compacte en lichtgewicht EYE-sensor moet worden bevestigd aan temperatuurgevoelige vrachtitems om te worden gevolgd en gecontroleerd - de beschermende zak, de buitenste golfkarton, container, vat, pallet, enz. Voertuig-GPS-tracker ontvangt metingen van elke sensor via de lucht op configureerbare intervallen en verzendt deze gegevens als iBeacon- of Eddystone-profiel naar een server voor analyse in combinatie met de werkelijke temperatuur, vochtigheid en de GNSS-locatiedetails.
Speciale software die is ontwikkeld door een telematicaserviceprovider bepaalt en toont alle locaties van alle EYE-sensoren (dus getagde items) op basis van de nabijheid van de voertuigtracker en de parameters die ze volgen. Hierdoor kan de lading van een koelwagen in realtime worden gevolgd via pc, laptop of smartphone, waardoor met name de efficiëntie van het goederenbeheer, de logistieke operaties wordt verbeterd en verlies of diefstal wordt voorkomen. Maar daar blijven we niet bij...

WAARDE TOEVOEGENDE VOORDELEN

Om maximale waarde te bieden, heeft het EYE Sensor-model een reeks handige FM-firmwarefuncties en gebeurtenisscenario's die helpen bij het sorteren, bewaken, beheren en optimaliseren van de koelketenlogistiek met opmerkelijke efficiëntie. Laten we eens kijken naar enkele belangrijke functies.
Op basis van de projectvereisten kunt u voor elke sensor een zinvol temperatuurbereik instellen (parameters 'Low Level' en 'High Level' weergegeven in de onderstaande afbeelding). Als de werkelijke temperatuur van het item buiten het vooraf gedefinieerde bereik komt, zal het FMB140-apparaat de gebeurtenis dienovereenkomstig genereren en de relevante gegevens naar de speciale server sturen om de verantwoordelijke personen te informeren.
Het maakt het mogelijk om zonder vertraging passende maatregelen te nemen en negatieve gevolgen te voorkomen.

temperatuur-tracking-instellingen
Verder gaand, zijn er twee manieren om EYE-sensoren toe te voegen en in te stellen in Teltonika Configurator. De eerste - de veelgebruikte methode door het MAC-adres van elke sensor toe te voegen, waardoor er maximaal 4 tegelijk per GPS-tracker kunnen worden ondersteund. De tweede is de meer innovatieve en aantrekkelijke methode door EYE-sensoren alleen 'op naam' toe te voegen. Hier verzamelt de voertuigtracker gegevens van elke sensor op basis van zijn naam, niet op MAC-adres.
Hierdoor is het niet nodig om MAC-adressen opnieuw te configureren in de Teltonika GPS-tracker als sensoren (of cold chain-trailers met sensoren) zijn gewijzigd. Het is voldoende om de namen respectievelijk in te typen met behulp van de configuratortool, op deze manier bespaart u kostbare tijd en voorkomt u fouten. Sterker nog, de methode ondersteunt tot 50 stuks EYE-sensoren tegelijk, wat een aanzienlijk verschil maakt.
Ten slotte kan de parameter 'Signaalniveau' (dus de sterkte en het zendbereik) van het accessoiremodel individueel worden geconfigureerd. Dit maakt het mogelijk om alleen gegevens te verzamelen van sensoren die dichtbij zijn en informatie van sensoren die ver weg zijn te negeren. Een dergelijke functie maakt het mogelijk om koudeketen-items die van belang zijn te groeperen op manieren die zinvol en nuttig zijn voor de bedrijfsvoering.
Tot slot biedt de nieuw gelanceerde Teltonika EYE-sensor, samen met de FMB140-tracker, een ongeëvenaarde combinatie van functies om te zorgen voor effectief volgen, distribueren en beheren van bedrijfsvloot. Voor meer gemak en bruikbaarheid kunnen firmware-updates en configuratiewijzigingen van Teltonika-voertuigtrackers snel worden gemaakt met behulp van de onlangs vernieuwde FOTA WEB-tool - de softwareoplossing die helpt om kostbare tijd te besparen en GPS-apparaten met maximale efficiëntie op afstand te beheren. Dit alles zal resulteren in merkbare winstgevendheid van koudeketenprojecten, verbeterde bedrijfsreputatie, concurrentievermogen en investeringsrendement.

TOPOLOGIE

topology-temperatuur-tracking

VOORDELEN

EYE Sensor-instellingen zijn aanpasbaar voor elk project - om er de maximale waarde uit te halen, kunnen de signaalsterkte van de Teltonika BLE-sensor en de gegevensverzendintervallen worden geconfigureerd voor exacte projecttoepassingsbehoeften en praktisch worden gebruikt in gebouwen, voertuigen of trailers van elke vorm en grootte.
Nauwkeurige bewaking van de ladingtemperatuur en locatie - 100% verantwoordelijkheid voor alles wat belangrijk is voor de logistiek van de koudeketen - goederen, verse producten, waardevolle activa, processen, patronen en interessante personeelsacties worden gevolgd, gecontroleerd en geoptimaliseerd.
Unieke en waardetoevoegende FM-firmwarefuncties - overvloedige slimme en praktische gebeurtenisscenario's die helpen bij het volgen, bewaken en beheren van vrachtleveringen met uitstekende efficiëntie.
Draadloos en betaalbaar - Bluetooth-connectiviteit zorgt voor snelle installatie en configuratie, lage interferentie, stroomverbruik en is niet duur. Bij beschadiging, verlies of diefstal kan de Teltonika BLE-sensor snel worden vervangen.
Verbeterde winstgevendheid en concurrentievermogen - aanzienlijke kostenbesparingen door het opsplitsen van goederen, geen verlies van waardevolle activa, antidiefstalbeveiliging om de winst te vergroten, verbeterde cashflow en investeringsmogelijkheden.

WAAROM TELTONIKA?

Om de logistieke uitdagingen van de koudeketen met succes op te lossen, bieden we een onmisbare combinatie van Teltonika - op Bluetooth LE-technologie gebaseerd gloednieuw EYE Sensor-model met ongeëvenaarde functies, functionele mobiele Android/iOS-apps en de meest geavanceerde GPS-trackers voor voertuigen voor een breed scala aan projecten om uw bedrijf te laten bloeien.

Wij zijn de juiste plaats om alles te krijgen wat u nodig heeft om te slagen - de meest overvloedige verscheidenheid aan gecertificeerde GPS-trackers, accessoires en oplossingen van topkwaliteit voor elk denkbaar gebruik in voertuigtelematica. Vanaf de start van het bedrijf, 23 jaar geleden tot vandaag, heeft het 1.900 sterke en groeiende team van Teltonika 16 miljoen IoT-apparaten geproduceerd en duizenden klanten en partners in meer dan 160 landen over de hele wereld geholpen.

Teltonika Electronics Manufacturing Services

Een inkijk in de productie faciliteiten van Teltonika.

We maken een afspraak

LAAT ONS SAMEN BRAINSTORMEN OVER UW BUSINESS EN VOERTUIG TRACKER WENSEN

Overleg telefonisch, zoom of fysiek.