tracker-tijdsregistratie

INTRO
Ondanks de zich snel ontwikkelende technologieën en talloze softwareoplossingen voor tijdbeheer, blijven de ouderwetse papieren urenstaten wijdverbreid onder chauffeurs in veel landen en bedrijven over de hele wereld, wat chaos en misverstanden veroorzaakt. Om dit probleem aan te pakken en kansen te creëren voor de nieuwe marktniches, presenteert Teltonika Telematica een geautomatiseerde tijdmeting met behulp van GPS-tracker en 1-Wire-technologie.

UITDAGING
Het is een gangbare praktijk in de meeste bedrijven over de hele wereld om werknemers verantwoordelijk te houden door hun werkuren op de een of andere manier vast te leggen, te volgen en te analyseren. Het kan gaan om papieren urenstaten, tijdlogboeken, softwareoplossingen voor personeelsbeheer, in- en uitklokken van machines, enz.

Als het gaat om chauffeurs van bedrijfsvloot en werknemers of aannemers die voertuigen besturen in de bouw, bosbouw, landbouw, gezondheidszorg, detailhandel, productie en soortgelijke industrieën, worden papieren urenstaten vandaag de dag nog steeds veel gebruikt. Maar deze ouderwetse 'pen en papier'-methode heeft een paar grote nadelen - medewerkers kunnen de dagelijkse procedure met een paar dagen vertraging voltooien of vergeten dit volledig te doen; schrijffouten, slecht leesbaar handschrift, onnauwkeurigheden of zelfs oneerlijkheid komen veel voor; papiervellen kunnen verloren gaan of te laat aan een salarisadministratie worden gegeven voor een bepaalde tijdboekingsperiode. Over het algemeen is deze ouderwetse aanpak behoorlijk tijdrovend, onhandig en foutgevoelig.

Om deze aanzienlijke uitdaging aan te gaan en het wagenparkbeheer van bedrijven te helpen een bedrijf soepel en efficiënt te runnen, introduceert Teltonika Telematics een praktische hedendaagse oplossing: een geautomatiseerd meetsysteem voor de werkuren van chauffeurs dat gebruikmaakt van GPS-trackers die op voertuigen zijn gemonteerd en relevante accessoires voor deze kwestie.

OPLOSSING
De methode is gebaseerd op het 1-draads communicatiebussysteem dat een contactloze RFID-kaart (Radiofrequentie-identificatie), een 1-draads RFID-lezer en een Teltonika GPS-trackermodel combineert dat compatibel is met 1-draads communicatie. Elke RFID-kaart heeft een uniek, in de fabriek geprogrammeerd 64-bits identificatienummer dat wordt gebruikt voor de authenticatie van de bestuurder en voor exacte elektronische datum- en tijdstempels. Als alternatief kan een draagbare roestvrijstalen iButton (ook bekend als Dallas Key) worden gebruikt in plaats van een RFID-kaart, maar het werkingsprincipe blijft hetzelfde. Als voorbeeld kiezen we voor deze use case voor RFID. Om te zeggen dat de 1-Wire RFID-lezer in een voertuigdashboard moet worden gemonteerd en op een FM-apparaat moet worden aangesloten.

AUTOMATISCHE TIJDSREGISTRATIE

Zo werkt het - elke mobiele medewerker-chauffeur krijgt een RFID-kaart. Bij het starten van een dienst moet een persoon zich authenticeren door de RFID-kaart dichter bij een 1-Wire RFID-lezer te brengen. Als de authenticatie is gelukt, wordt de elektronische datum- en tijdstempel van de gebeurtenis 'start van de dienst' gegenereerd en geregistreerd, en wordt een ontstekingsstarter ingeschakeld. Het besturen van een voertuig is toegestaan ​​en een werknemer is welkom om zijn/haar taken te beginnen. Integendeel, als de authenticatie mislukt, blijft een auto-ontstekingsstarter losgekoppeld om ongewenste acties te voorkomen. Wanneer een dienst is afgelopen en een chauffeur klaar is voor de dag, moet de RFID-kaart opnieuw tegen de 1-Wire RFID-lezer worden gedrukt om een ​​elektronische 'einde dienst'-stempel te genereren, en nu kan het contact van het voertuig voorgoed worden uitgeschakeld. Hetzelfde principe geldt voor lunch, thee of andere relevante pauzes tijdens de werkuren.

Het is vermeldenswaard dat, afhankelijk van de bedrijfsbehoeften en projectspecificaties, de authenticatie van het stuurprogramma kan worden in-/uitgeschakeld in de sectie 'Functies' van de trackerconfiguratie-instellingen. Ook kunnen er verschillende ‘iButton Read Notification’-scenario’s worden ingesteld door een van de uitgangsbedieningen DOUT 1, DOUT 2 en de duur ervan te activeren (zie onderstaande afbeelding). Het DOUT-signaal kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een ​​bestuurder te informeren dat de authenticatie succesvol is en de toegang is verleend.

Er is nog meer goed nieuws - er is een alternatieve methode voor het bijhouden van tijd beschikbaar, vrij eenvoudig en natuurlijk geautomatiseerd met behulp van de Teltonika-tracker 'Ignition ON Counter'-functie. Dit scenario telt de tijd doorgebracht met het ingeschakelde contact in de resolutie van seconden (zie onderstaande afbeelding). Door de functie te combineren met andere voertuigvolggegevens (bijv. locatie, snelheid, geofencing), kunnen wagenparkbeheerders en bedrijfseigenaren vrij nauwkeurige werkuren en activiteitenrapporten krijgen om werknemers en chauffeurs bij te houden. Het is ook bekend als horometer of urenteller.

Het belangrijkste voordeel van dit scenario - de eenvoud en goedkope installatie. Geen extra accessoires nodig, geen gaten om te boren in het dashboard van elk afzonderlijk voertuig, geen verloren ID-kaarten. De functie is beschikbaar in de basisfirmware van Teltonika, vanaf versie 03.27.XX en hoger.

Dankzij de uitgebreide functionaliteit van GPS-tracker worden alle benodigde en relevante gegevens voor een bepaald bedrijf, zoals wagenparklocaties, werkuren van chauffeurs, rijtijden, kilometerstand, snelheid, brandstofverbruik, enzovoort, bijgehouden, geregistreerd en verzonden naar de dedicated server automatisch voor verdere monitoring, analyse, loonberekening en rapportagedoeleinden.

Sterker nog, als hetzelfde voertuig wordt gedeeld door een paar chauffeurs, maakt een dergelijke oplossing het mogelijk om elk van hen afzonderlijk te volgen, de relevante gegevens te berekenen en hun productiviteit (of een andere belangrijke prestatie-indicator) over de ingestelde periode te meten. Als gevolg hiervan blijft al het mobiele personeel 100% verantwoordelijk en probleemloos in realtime zonder papierwerk, menselijke fouten, geschillen of vertragingen, wat de efficiëntie en winstgevendheid van het bedrijf zeker verbetert.

Gebaseerd op het Teltonika FM-apparaat en zijn accessoires, uitgebreide gegevensverzameling en speciale software van derden, maakt de methode het mogelijk om automatisch en nauwkeurig de inhoudingen voor lunchpauzes, vakantiedagen, ziekteverzuim, overuren, uitvaltijd, reistijden naar een projectlocatie, relevante onkosten, vergoedingen, evalueer de discipline van de medewerkers, enz. En natuurlijk hebben geautoriseerde project- en wagenparkbeheerders toegang tot deze gegevens via pc, tablet of smartphone, wat het nog praktischer en handiger maakt.

TOPOLOGIE

topologie-tracker-tijdsregistratie

VOORDELEN

Geautomatiseerde, probleemloze tijdregistratie, bewaking en beheer van chauffeurs - nauwkeurige en gebruiksvriendelijke methode voor het klokken van personeel met behulp van 1-Wire-technologie, relevante GPS-trackers voor voertuigen en accessoires. Altijd en overal beschikbaar via pc, tablet en smartphone.
100% verantwoordelijkheid, geen papierwerk of overheadkosten voor HR-administratie - uiterst belangrijk voor zakelijke tijdregistratiegegevens die worden bijgehouden, geregistreerd en tijdig geanalyseerd in elektronische versie. Chauffeurs bleven verantwoordelijk, geen voertuigmisbruik meer, oneerlijke, dure fouten of rommelige papieren urenstaten.
Verhoogt de discipline van mobiel personeel, stimuleert wenselijke gewoonten voor voertuiggebruik en werkethiek - constante routinematige tracking en monitoring van vlootpersoneel in combinatie met een geschikt motivatiesysteem zal een workflow en de bedrijfskosten ervan optimaliseren voor vloten en projecten van elke omvang.
Zorgt ervoor dat bedrijven voldoen aan de lokale belastingwetten en -regelgeving - indien van toepassing kunnen de vereiste workflowrapporten met een klik op de knop tijdig worden gegenereerd en ingediend bij de lokale autoriteiten, waardoor vervelende en tijdrovende handmatige opnames, fouten, boetes voor onnauwkeurige of vertraagde aangifte doen.
Uitgebreide Teltonika GPS-trackerfunctionaliteit om aan de bedrijfsbehoeften te voldoen - flexibele configuratie, meerdere gebruiksscenario's en voordelen, handige detecties zoals snelheidsoverschrijding, overmatig stationair draaien, loskoppelen, slepen, crashhulp om de gebruikssituatie voor tijdmeting aan te vullen en wagenparkbeheer te optimaliseren, de bedrijfskosten te verlagen en het verbeteren van de ROI.

WAAROM TELTONIKA?

Geautomatiseerde, efficiënte, nauwkeurige en configureerbare methode voor het meten van de tijd van het personeel op afstand en in de tijd geteste 1-Wire-technologie in combinatie met Teltonika-apparaten van onbetwistbare kwaliteit zullen zeer gunstig zijn voor bedrijven met een vlootgrootte en nieuwe zakelijke kansen creëren voor telematicaserviceproviders over de hele wereld.

Vanaf de start van het bedrijf, 23 jaar geleden tot vandaag, heeft het 1.700 sterke en groeiende team van Teltonika 15,5 miljoen IoT-apparaten geproduceerd, waarmee het duizenden klanten en partners over de hele wereld heeft geholpen. We zijn de juiste plaats om alles te krijgen wat u nodig hebt om te slagen - een indrukwekkende verscheidenheid aan gecertificeerde GPS-apparaten en softwaretools voor elk denkbaar gebruik in voertuigtelematica. Onze innovatieve aanpak, uitgebreide wereldwijde marktkennis, ultramoderne productiefaciliteiten met geautomatiseerde gerobotiseerde assemblagelijnen en klantenondersteuning die aan uw verwachtingen voldoet, geven ons een concurrentievoordeel en maken van Teltonika Telematica een zakelijke partner bij uitstek.

Teltonika Electronics Manufacturing Services

Een inkijk in de productie faciliteiten van Teltonika.

We maken een afspraak

LAAT ONS SAMEN BRAINSTORMEN OVER UW BUSINESS EN VOERTUIG TRACKER WENSEN

Overleg telefonisch, zoom of fysiek.