teltonika-dakar-2022

INTRO
In 2021 is racen een groot onderwerp geworden in Teltonika Networks. Onze apparaten zijn getest in de meest extreme omstandigheden van verschillende races over de hele wereld, waaronder Sertoes-rally in Brazilië, Solar Car Race in Marokko en competitie van autonome voertuigen zonder bestuurder in verschillende Europese landen.
Deze keer zijn onze apparaten gereisd naar waarschijnlijk de bekendste rally ter wereld in het universum - Dakar 2022. Dit ultieme uithoudingsevenement staat bekend om zijn barre omstandigheden, waaronder extreem weer, lange afstanden en gecompliceerde terreinen.
De 44e editie van Dakar nodigde de deelnemers uit om de uitdagingen van de immense Saoedi-Arabische woestijn te doorstaan.

UITDAGING
Uiteraard staan de Dakar-regels geen verbindingsapparatuur in raceauto's toe, naast hun officiële navigatie- en veiligheidsuitrusting. Er werden echter drie producten van Teltonika Networks geïnstalleerd om connectiviteit te bieden in de rallyassistentietruck die het raceteam van het ene servicegebied naar het andere volgt om het raceteam te helpen.

Door hun ontwerp volgen ondersteunende vrachtwagens andere routes dan raceauto's en rijden ze meestal niet off-road. Toch resulteert de race nog steeds als een ultieme test van twee weken van onze apparaten die elke dag honderden kilometers afleggen, getest door trillingen, stof, hitte en constante netwerkveranderingen bij talloze mobiele operators om stabiele internetconnectiviteit voor het team te bieden.

OPLOSSING
De organisatoren van Dakar-rally's nemen de veiligheid van de deelnemers en toeschouwers zeer serieus. Echter, vol met dure essentiële apparatuur en voornamelijk met andere routes dan de raceauto's, vereisen ondersteunende vrachtwagens extra veiligheidsmaatregelen. Bovendien rusten de renners meestal uit de buurt van het bivak, en de opties voor monitoring op afstand helpen hen de voortgang van het werk op de grond te volgen en contact te houden met het team.

Om deze redenen zijn er vier IP-camera's geïnstalleerd op de ondersteuningstruck van het Teltonika-raceteam. Ze maken verbinding met twee RUTX12 mobiele routers via de TSW100-switch om een ​​betrouwbare en ononderbroken internetverbinding te krijgen via 4G. De TSW100 heeft vier PoE-poorten om de camera's eenvoudig aan te sluiten en tegelijkertijd van stroom te voorzien, waardoor de opstelling supersnel en ongecompliceerd is. Met deze opstelling kunnen de camera's op afstand worden bereikt met behulp van een beveiligde RMS VPN-verbinding voor bewaking en ondersteuning. En het belangrijkste is dat de gegevens van de camera's veilig kunnen worden overgedragen naar een extern apparaat, zoals een laptop, tablet of telefoon, waar de teamleden op verzoek toegang toe hebben.

De twee gelijktijdig werkende Dual-LTE Cat6 RUTX12-routers zorgen voor stabiele connectiviteit met instant failover tussen vier verschillende operators, terwijl load-balancing helpt om de doorvoer te verhogen. Beide routers zijn op afstand bereikbaar voor een technicus via de RMS Management-service voor eventuele probleemoplossing, updates en monitoring indien nodig. Door RMS Connect te gebruiken, krijgt u ook toegang tot apparaten van derden. Dus zelfs een technicus uit een ander land kan ze openen en configureren alsof ze er fysiek waren.

Ten slotte hebben de teamleden, omdat ze in uitdagende omstandigheden van huis zijn, contact met hun dierbaren nodig, dus internettoegang is ook voor hen van essentieel belang. Hotspot-functionaliteit op Teltonika Networks-routers maakt het mogelijk om snel met wachtwoord beveiligde toegangspunten in te stellen voor het aansluiten van persoonlijke apparaten van het personeel zonder de veiligheid van de hele oplossing in gevaar te brengen.

TOPOLOGIE

topologie-teltonika-dakar-2022

VOORDELEN

Ononderbroken connectiviteit - en hoge doorvoer verzekerd door vier gelijktijdig actieve simkaarten en load balancing.
Eenvoudige en snelle installatie - van IP-camera's dankzij PoE-technologie die beschikbaar is in de TSW100-switch.
Veilige externe toegang - tot routers en apparaten van derden via RMS Management, RMS Connect en RMS VPN.
Eenvoudig in te stellen Access Point - met Hotspot-functionaliteit die beschikbaar is in Teltonika Networks-routers.
Door het industriële ontwerp - kunnen de producten van Teltonika Networks zware omstandigheden aan, zoals extreme temperaturen (het gemiddelde in januari ligt tussen 12 en 17 °C en kan 's nachts soms 0 °C onder het vriespunt bereiken), stof in de woestijn en de trillingen van een bewegend voertuig.

WAAROM TELTONIKA?

Als ervaren speler op de industriële connectiviteitsmarkt heeft Teltonika Networks waardevolle knowhow opgedaan bij het creëren van producten die zelfs onder zware omstandigheden topprestaties kunnen leveren. De laatste tijd hebben verschillende raceteams ons benaderd om te helpen met de netwerkoplossingen voor hun unieke raceauto-setups. Na te hebben gewerkt met verschillende teams die deelnemen aan races over de hele wereld, hebben we onze producten getest in de meest uitdagende omstandigheden en hebben ze hun geschiktheid voor deze veeleisende industrie bewezen.

Teltonika Electronics Manufacturing Services

Dakar 2022 Teltonika Racing Team Connectivity Solution.

We maken een afspraak

LAAT ONS SAMEN BRAINSTORMEN OVER UW BUSINESS EN VOERTUIG TRACKER WENSEN

Overleg telefonisch, zoom of fysiek.