tracker-prive-rijden-electrische-auto

INTRO
De populariteit van elektrische voertuigen is het afgelopen decennium vrij snel gegroeid, met een wereldwijde voorraad elektrische personenauto's op wegen die meer dan 5 miljoen passeren. Steden, regionale en deelstaatregeringen beginnen elektrische auto's te promoten om de CO2-uitstoot te beteugelen door speciaal ontworpen projecten aan te kondigen. Om Telematica Service Providers bij deze gevallen te helpen, heeft Teltonika Telematics de speciale GPS-trackermodus ontwikkeld.

UITDAGING
Bij het verbranden van fossiele brandstoffen zoals diesel en benzine komt koolstofdioxide vrij in de atmosfeer, andere broeikasgassen zorgen ervoor dat de atmosfeer van de aarde opwarmt, wat resulteert in veranderingen in het klimaat dat we vandaag al duidelijk zien. In de meeste landen is de uitstoot van deze gassen door transport goed voor meer dan 20% van de totale uitstoot, waardoor het ongetwijfeld de grootste bijdrage levert en een bron van grote zorg is.
Om dit grote probleem op te lossen, beginnen talloze steden, regionale en deelstaatregeringen, nutsbedrijven en andere organisaties het gebruik en de populariteit van elektrische voertuigen te promoten door aanzienlijke financiële subsidies voor dergelijke auto- of bestelwagenkopers in te voeren en steeds meer openbare en residentiële oplaadstations voor hen in te zetten.

Rekening houdend met het feit dat sommige mensen voertuigvolgapparatuur beschouwen als iets dat te ingrijpend is voor hun privacy en het projectsucces in gevaar kan brengen, kunnen wij voldoen aan de eis om alleen de kilometertellergegevens van de elektrische auto zichtbaar te maken, de rest van de parameters en GNSS gegevens moeten worden gemaskeerd en aan niemand worden bekendgemaakt. De vraag is, hoe kunnen telematicaserviceproviders hieraan voldoen en het laten werken in situaties als deze?

OPLOSSING
Om aan dergelijke vereisten te voldoen, hebben we hier bij Teltonika Telematica een behoorlijk slimme oplossing ontwikkeld in de firmware van onze GPS-apparaten, genaamd Private/Business Driving Mode. In de kern maakt deze slimme en handige functie het mogelijk om GNSS-gegevens van voertuigen te maskeren. We hebben deze functie geïmplementeerd als de speciale firmware-optie van Teltonika, versie 03.25.05.Rev.132 of hoger.

KM REGISTRATIE MET 100% AFSCHERMING GPS INFO MET GPS TRACKER

Hier gebruiken we Teltonika ADVANCED categorie GPS-tracker FMB130 gecombineerd met CAN-busadapter LV-CAN200 en vooraf geconfigureerde firmwareparameters om de kilometertellergegevens van elektrische voertuigen alleen te volgen en te verzenden vanaf het CAN-bussysteem en de rest om gemaskeerd te blijven zoals vereist door de Estse overheid hierboven genoemd project. Laten we de privé-/bedrijfsmodus doornemen om de belangrijkste elementen en gekozen opties in te stellen.

Om het voorbeeld te geven: de privé-rijmodus wordt permanent ingeschakeld met behulp van de digitale ingang van het GPS-apparaat DIN3 die is aangesloten op een stroombron. Dat wil zeggen dat de parameters ‘Triggers’ – ‘DIN3’ en ‘DIN Mode’ – ‘Button’ zijn geselecteerd. Zoals vereist door het project, is de instellingsoptie 'Kilometertellerberekening' 'Ingeschakeld', dus het is in gebruik om het aantal kilometers van elektrische auto's bij te houden.

In het gedeelte 'GPS-gegevensmaskering' is de instelling 'Gegevens verzonden als nul' geactiveerd. Het betekent dat GPS-tracker GPS-gegevens als '0' naar een server de volgende I/O-elementen stuurt: breedtegraad, lengtegraad, hoogte, aantal satellieten, 'GSM Cell ID' en 'GSM Area Code' parameters.

Als resultaat hebben we met onze GPS-tracker Teltonika FMB130-model en firmware-instellingen in een mum van tijd en zonder gedoe aan alle projectvereisten voldaan. U kunt meer te weten komen over de functionaliteit van de privé-/zakelijke rijmodus, de gebruiksscenario's en voordelen.

Bovendien stellen de Teltonika GPS-tracker en de toegang tot de CAN-busgegevenscombinatie telematicaserviceproviders en wagenparkbeheerders in staat om een ​​breed scala aan nauwkeurige informatie in realtime te verzamelen en snel verbeterpunten in hun voertuigoperatie te identificeren om overheadkosten en het milieu van het voertuig te minimaliseren gevolg.

Het houdt niet alleen de kilometerteller precies bij zoals vereist in dit project, maar kan ook veel essentiële parameters bewaken, zoals voertuigsnelheid, motortoerental (RPM), voertuigkilometers, gaspedaalpositie, oliedruk / niveaustatus, motortemperatuur, deur / motorkap / koffer status, enz. Het exacte aantal parameters hangt af van het voertuigmodel, de productiedatum en de uitrustingsset.

TOPOLOGIE

topologie-tracker-prive-rijden-electrische-auto

VOORDELEN

Eenvoudig te configureren en te gebruiken Teltonika GPS-tracker Private Driving Mode-functionaliteit - dankzij goed ontwikkelde en streng geteste speciale firmware kan het met minimale inspanningen worden ingesteld om te voldoen aan verschillende projecten en hun vereisten.
Opent de nieuwe opkomende markten en zakelijke kansen - het maakt het mogelijk om gebruik te maken van en te profiteren van de snel stijgende populariteit van elektrische voertuigen en relevante regionale en/of staatsoverheidsprojecten.
Bevordert alternatieve energietechnologie en vermindert het broeikaseffect - de privérijmodus draagt ​​bij aan het aanpakken van de opwarming van de atmosfeer van de aarde en het verminderen van het probleem van de kooldioxide-emissie.
Veelzijdige, multifunctionele en waardevolle functionaliteit voor veel wagenparken van bedrijven en organisaties - als het op de juiste manier wordt gebruikt, kan het de discipline van chauffeurs vergroten, wenselijke voertuiggebruiksgewoonten aanmoedigen en/of ervoor zorgen dat bedrijven voldoen aan de lokale belastingwetten en -regelgeving, waaronder de algemene EU-regelgeving inzake gegevensbescherming. Alle wagenparkbestuurders bleven verantwoordelijk, geen voertuigmisbruik of giswerk meer.

WAAROM TELTONIKA?

Efficiënte, veelzijdige en configureerbare, probleemloze privé/zakelijke rijmodus en een breed scala aan onbetwistbare kwaliteit GPS-apparaten om uit te kiezen Teltonika Telematics-catalogus zal ongetwijfeld ten goede komen aan telematicaserviceproviders die deelnemen aan projecten voor elektrische voertuigen in elk land over de hele wereld die te maken hebben met de uitstoot van fossiele brandstoffen.

Vanaf de start van het bedrijf, 23 jaar geleden tot vandaag, heeft het 1.700 sterke en groeiende team van Teltonika 15,5 miljoen IoT-apparaten geproduceerd, waarmee het duizenden klanten en partners over de hele wereld heeft geholpen. We zijn de juiste plaats om alles te krijgen wat u nodig hebt om te slagen - een indrukwekkende verscheidenheid aan gecertificeerde GPS-apparaten en softwaretools voor elk denkbaar gebruik in voertuigtelematica. Onze innovatieve aanpak, uitgebreide wereldwijde marktkennis, ultramoderne productiefaciliteiten met geautomatiseerde gerobotiseerde assemblagelijnen en klantenondersteuning die aan uw verwachtingen voldoet, geven ons een concurrentievoordeel en maken van Teltonika Telematica een zakelijke partner bij uitstek.

Teltonika Electronics Manufacturing Services

Een inkijk in de productie faciliteiten van Teltonika.

We maken een afspraak

LAAT ONS SAMEN BRAINSTORMEN OVER UW BUSINESS EN VOERTUIG TRACKER WENSEN

Overleg telefonisch, zoom of fysiek.