tracker-kilometerregistratie

INTRO
Als u een van die chauffeurs of wagenparkbeheerders bent die het bijhouden van uw logboek een vervelend en tijdrovend proces vinden, hebben we goed nieuws voor u. Dankzij Teltonika GPS-trackers kunt u bijna het hele proces automatiseren door gebruik te maken van een nauwkeurig en betrouwbaar elektronisch GPS-logboek.

UITDAGING
Om levensvatbaar en winstgevend te blijven, is het in goede staat houden van elk wagenpark een van de topprioriteiten voor de meeste bedrijven.

Handmatig verwerkte rapporten en menselijke fouten, overbelasting van papierwerk, gebrek aan verantwoordelijkheid van chauffeurs, communicatie- en coördinatieproblemen, geen duidelijk onderscheid tussen zakelijk en persoonlijk voertuiggebruik, willekeurige of chaotische routes en stationair draaien zullen onvermijdelijk een effect hebben op de operationele kosten van het wagenpark, de cash van het bedrijf stroom, concurrentievoordeel, reputatie.

Deze uitdagingen kunnen niet worden genegeerd en moeten worden aangepakt door het wagenparkbeheer en de bedrijfseigenaren. En dat is waar het elektronische logboek van GPS in het spel komt.

OPLOSSING
Het is een goede gewoonte voor bedrijven over de hele wereld om voor elke auto een logboek bij te houden, zodat een wagenparkbeheerder de operationele kosten van een bepaalde auto en/of het hele wagenpark kan bijhouden. Dat gezegd hebbende, een elektronisch logboek van Teltonika met GPS-tracking is hier erg handig.

LOGBOEK IS NIET OM DE CHAUFFEUR AF TE REKENEN, HET IS OM TE LEREN EN HET BEDRIJFSRESULTAAT TE VERBETEREN

Over het algemeen wordt een logboek gebruikt voor - goede vervoer - , bezorgdiensten, vergelijkbaar als het zeelogboek voor zeevarenden. Teltonika GPS-tracker FMB001 elektronisch logboek registreert nauwkeurig alle routes die door een voertuig worden afgelegd en het doel van de reis.

Een logboek toont de locatie en de vertrekdatum, een bestuurders-ID, kilometerstand aan het begin en einde van de reis (totaal afgelegde afstand), groene rijparameters en het doel van de reis. Desgewenst kunnen de gegevens worden gebruikt voor indiening bij de Belastingdienst, verzekeraars en dergelijke.

Teltonika FMB001 kan standaard OBD-gegevens lezen die ook kilometerstand bevatten. Als deze gegevens echter niet beschikbaar zijn voor een bepaald voertuig, is de dagtellerfunctie een oplossing. Het is een functie die GNSS-gegevens bedient. Daarom is het niet alsof je de meetwaarden rechtstreeks van het dashboard krijgt, maar het is een vrij nauwkeurige berekening die is gebaseerd op de afgelegde afstand. Het beste van alles is dat u met deze functie de kilometerstand van het eigenlijke voertuig kunt aflezen zonder het kantoor te verlaten.

Een van de meest onderscheidende voordelen van het logboek is de functie voor de aanduiding van de rit. In het apparaat FMB001 is aan deze functie voldaan met een Trip-modus.

Een Trip-sectie in instellingen biedt een gebruiker de mogelijkheid om de Trip Mode-functie te configureren. De trip begint wanneer ontsteking volgens ontstekingsbron AAN is en beweging volgens bewegingsbron AAN is en startsnelheid wordt overschreden. Startsnelheid definieert de minimale voertuigsnelheid om Trip te detecteren. Wanneer de reis voorbij is en de volgende reis begint, wordt de dagtellerwaarde op nul gezet.

Met behulp van de ritaanduiding kan een chauffeur uit twee opties kiezen: de zakelijke modus of de privémodus.

Wanneer de Business Mode is geactiveerd, houdt een elektronisch logboek automatisch alle relevante voertuiggebeurtenissen bij en registreert deze. Als de chauffeur de privémodus kiest, wordt het logboek uitgeschakeld en worden er geen gebeurtenissen geregistreerd. Deze modus stelt bedrijven ook in staat om te voldoen aan de algemene verordening gegevensbescherming van de EU.

Deze functie is vooral handig als een bedrijfswagen wordt gebruikt en voor zakelijke en vrijetijdsdoeleinden (bijvoorbeeld in het weekend, vakanties of buiten kantooruren) of voor het nauwkeurige autobelastingrapport in sommige landen. Ook zelfstandigen kunnen de eigen auto eenvoudig ombouwen tot een bedrijfsmiddel.

De Teltonika OBDII Plug-and-Play-apparaten FMB001/FMB010 zijn bijvoorbeeld perfect geschikt voor het volgen van lichte bedrijfsvoertuigen (LCV) als koeriersdienst, autoverhuur en -leasing, verzekeringstelematica en vele andere scenario's waarbij de eenvoudige, snelle en goedkope installatie is een prioriteit.

TOPOLOGIE

topologie-tracker-kilometerregistratie

VOORDELEN

Geautomatiseerd logboekproces vervangt vervelende en tijdrovende handmatige registraties, vermindert papierwerk en elimineert menselijke fouten.
Het verbetert de verantwoordelijkheid en discipline van de bestuurder aanzienlijk.
Het verbetert de teamcommunicatie en de vlootcoördinatie.
Helpt om elk voertuig en de hele vloot in realtime te volgen.
Het heeft een handige functie voor reis-bestemming.
Het kan een aanvulling zijn op de belastingrapporten van de bedrijfsvloot.
Toegankelijk voor elke smartphone, tablet, laptop of pc.
Zeer waarschijnlijk zullen de operationele kosten van de vloot, de cashflow van het bedrijf en de ROI verbeteren.
Het is volledig legaal voor bedrijven om hun voertuigen te volgen, hoewel de verzamelde gegevens alleen ten behoeve van het bedrijf mogen worden gebruikt.

WAAROM TELTONIKA?

Met meer dan 10 miljoen apparaten met succes geïmplementeerd, worden de onmiskenbare voordelen van Teltonika GPS-trackers elke dag gewaardeerd door duizenden chauffeurs en bedrijfseigenaren in meer dan 160 landen over de hele wereld.

Als het gaat om het bewaken van de vloot van bedrijven en het toepassen van elektronische logboekfuncties, kan Teltonika een verscheidenheid aan in de EU gemaakte eenvoudig te installeren GPS-apparaten aanbieden, zoals FMB001/FMB010, FMB002/FMB020, FM3001, FMC001/FMM001 of de nieuwe FMP100.

Deze GPS-trackers zijn perfect geschikt voor de meeste bedrijven in de overgrote meerderheid van de industrieën die personenauto's, SUV's en lichte bedrijfsvoertuigen gebruiken.

Vanaf de start van het bedrijf, 23 jaar geleden tot vandaag, heeft het 1.700 sterke en groeiende team van Teltonika 15,5 miljoen IoT-apparaten geproduceerd, waarmee het duizenden klanten en partners over de hele wereld heeft geholpen. We zijn de juiste plaats om alles te krijgen wat u nodig hebt om te slagen - een indrukwekkende verscheidenheid aan gecertificeerde GPS-apparaten en softwaretools voor elk denkbaar gebruik in voertuigtelematica. Onze innovatieve aanpak, uitgebreide wereldwijde marktkennis, ultramoderne productiefaciliteiten met geautomatiseerde gerobotiseerde assemblagelijnen en klantenondersteuning die aan uw verwachtingen voldoet, geven ons een concurrentievoordeel en maken van Teltonika Telematica een zakelijke partner bij uitstek.

Teltonika Electronics Manufacturing Services

Een inkijk in de productie faciliteiten van Teltonika.

We maken een afspraak

LAAT ONS SAMEN BRAINSTORMEN OVER UW BUSINESS EN VOERTUIG TRACKER WENSEN

Overleg telefonisch, zoom of fysiek.