tracker-prive-zakelijke-kilometers

INTRO
Het is een wijdverbreide praktijk om werknemers om persoonlijke redenen Een auto voor zakelijk en prive gebruik, een aantrekkelijk extraatje voor werknemers, omdat het ondernemers helpt om bekwame mensen in dienst te nemen en het concurrentievermogen te vergroten. Maar hoe dit proces effectief te bewaken en te beheren, rapporten te genereren en automisbruik probleemloos te voorkomen? Om bedrijven hierbij te helpen heeft Teltonika Telematics een speciale GPS-trackermodus ontwikkeld.

UITDAGING
In veel kleine en middelgrote bedrijven in de meeste landen over de hele wereld is het een vrij gangbare praktijk om eigenaren en werknemers om persoonlijke redenen bedrijfsauto's, vrachtwagens of bestelwagens te laten besturen. Bijvoorbeeld om regelmatig te pendelen tussen huis en werk; reizen toestaan ​​die geen verband houden met het doel van de organisatie, het werk of de handel (bijv. ziekenhuis, winkelcentrum, begrafenis); een voertuig gebruiken op vakantie of in het weekend; zelfs af en toe laten gebruiken door iemand anders dan een werknemer van een bedrijf enzovoort.

Het gebruik van een bedrijfswagen wordt vaak gezien als een aantrekkelijk voordeel voor werknemers, waardoor de noodzaak om een ​​auto te bezitten teniet wordt gedaan en ze een aanzienlijk bedrag besparen of een autolening hoeven te vermijden. Bedrijven die de beste en slimste medewerkers willen aantrekken, aannemen en behouden, kunnen incentives zoals een bedrijfswagen aanbieden als een aantrekkelijk onderdeel van een vergoedingspakket.

En er is nog meer om te overwegen: wanneer een werknemer een bedrijfsvoertuig voor persoonlijk gebruik gebruikt, is het in Nederland verplicht een bedrag bij te tellen bij het inkomen, er kan gebruik worden gemaakt van een lager tarief, indien aangetoond kan worden dat er minder dan de voorgeschreven kilometers prive gebruik wordt gemaakt van het ter beschikking gestelde voertuig. Als dat het geval is, moet het een handige en betrouwbare optie zijn om rapporten te genereren die buitensporig papierwerk, fouten en controverses vermijden en dat moet worden geaccepteerd door de belastingdienst.

En hoe kunt u een 'fair use' persoonlijk gebruik van bedrijfsvoertuigen effectief monitoren en beheren? Hoeveel is te veel en hoe weet u dat als eigenaar van een bedrijfswagen zeker?

Volg werknemers alleen tijdens werkuren door een soort van privémodus in te schakelen buiten werktijd. Om bedrijven en organisaties hierbij te helpen, hier bij TeltonikaTelematica hebben we hiervoor een behoorlijk slimme oplossing ontwikkeld in de firmware van de GPS-trackers - privé-/zakelijke rijmodus.

OPLOSSING
Dus, wat is een privé-/bedrijfsmodus van een tracker, de best practices om deze te gebruiken en hoe u er voor uw bedrijf de maximale voordelen uit haalt?

ZAKELIJKE EN PRIVE RIT REGISTRATIE MET GPS TRACKER

De privé-/zakelijke rijmodus is een handige functie van de Teltonika GPS-tracker die het voor bestuurders en/of wagenparkbeheer mogelijk maakt om het volgen van GPS-gegevens van voertuigen tijdelijk te maskeren, om zo de GPS-coördinaten uit te schakelen met een klik op de knop. Bedrijfsvloten kunnen deze functionaliteit gebruiken om handig in te spelen op situaties waarin werknemers (chauffeurs) behoefte hebben aan privacy tijdens het gebruik van een bedrijfswagen. Bovendien kunnen zzp'ers hun eigen auto gemakkelijk ombouwen tot een bedrijfsmiddel. We hebben deze functie geïmplementeerd als een speciale firmware-optie van Teltonika, versie 03.25.15.Rev.133.

In wezen werkt het als volgt: wanneer de Business Driving Mode is geactiveerd, blijft het elektronische logboek van de Teltonika GPS-tracker alle vooraf geconfigureerde voertuiggebeurtenissen automatisch volgen en registreren en gegevens naar een speciale server verzenden. Als de privé-rijmodus is geactiveerd, worden kilometertellerberekeningen (optioneel) en sommige andere gebeurtenissen NIET geregistreerd (ook bekend als GPS-gegevensmaskering). Deze modus stelt Europese bedrijven ook in staat om te voldoen aan de algemene verordening gegevensbescherming van de EU.

De privé-rijmodus kan op een aantal manieren worden ingeschakeld (ook bekend als triggers), zoals het gebruik van digitale tracker-ingang (DIN) die is aangesloten op een knop, GPRS/SMS-opdracht, Bluetooth 4.0 LE-opdracht, Teltonika BTAPP mobiele applicatie. De modus kan worden geactiveerd door een bestuurder of door wagenparkbeheer.

Bij het instellen van een tracker zijn er drie opties voor GPS-gegevensmaskering:

Normaal - er worden geen wijzigingen aangebracht in GPS-gegevens en GSM-elementen. Ze worden allemaal gevolgd volgens een apparaatconfiguratie.
Gegevens verzonden als nul (afdekking prive gegevens) - verzendt GPS-gegevens als '0' naar een server met de volgende I/O-elementen: breedtegraad, lengtegraad, hoogte, aantal satellieten, parameters 'GSM Cell ID' en 'GSM Area Code'. Als deze optie is gekozen en de modus Privé rijden is geactiveerd, verdwijnt een voertuigvolgmarkering van de kaart in de automatische voertuiglocatiesoftware totdat de modus wordt teruggeschakeld naar de modus Zakelijk rijden.
Laatst bekende positie - laatst bekende tracker GPS-positie vlak voordat de privémodus wordt geopend, wordt in elk record naar een server verzonden, 'GSM Cell ID' en 'GSM Area Code, I/O-elementen worden als '0' naar een server verzonden . In dit geval blijft een voertuigvolgmarkering stil staan ​​en toont de laatst bekende locatie op de kaart totdat de modus wordt teruggeschakeld naar de modus Zakelijk rijden.

Om nog beter aan de bedrijfsbehoeften te voldoen, heeft deze modus een handige functie voor wekelijkse planningsinstellingen waarmee de activerings-/deactiveringsroutine van de privé-/bedrijfsstatus vooraf kan worden ingesteld en geautomatiseerd en een tracker digitl output control (DOUT)-optie om een ​​extern apparaat te activeren, zoals een LED om aan te geven een stuurprogramma dat de modus actief is en enkele andere handige instellingen.

Houd er rekening mee dat, indien vooraf geconfigureerd, de privérijmodus automatisch kan worden gedeactiveerd in elk Teltonika GPS-apparaat in het geval van slepen, loskoppelen, crashdetectie en als aan Autogeofence-voorwaarden wordt voldaan en dit scenario wordt geactiveerd. Op deze manier profiteert een voertuigeigenaar van alle veiligheidsfuncties van de tracker en blijft het een minder aantrekkelijk doelwit voor autodieven, ongeacht de modus die de bestuurder kiest.

Terugkomend op de rapportage over het gebruik van prive/zakelijke van het voertuig en/of gedetailleerde statistieken: alle vereiste rapporten die specifiek zijn voor een bepaald land, belastingwetten en -regelgeving of de behoeften van het wagenparkbeheer van bedrijven, moeten worden geïmplementeerd in een door het bedrijf ontwikkelde software of Telematic Service Providers-platforms gebaseerd op Teltonika GPS trackergebeurtenissen en I/O-elementengegevens.

TOPOLOGIE

topologie-tracker-prive-zakelijke-kilometers

VOORDELEN

Probleemloze bewaking en afhandeling van privé-/zakelijk gebruik van voertuigen voor wagenparken van elke omvang - gebruiksvriendelijke en nauwkeurige privé-/zakelijke rijmodus met automatisering van wekelijkse planningsinstellingen en activeringsopties voor meerdere modi om aan de behoeften van een bedrijf te voldoen.
Verhoogt de discipline van chauffeurs en moedigt gewenste voertuiggebruiksgewoonten aan - constante routinematige tracking en monitoring van wagenparkpersoneel in combinatie met een geschikt motivatiesysteem zal deze procedure optimaliseren. Alle chauffeurs bleven verantwoordelijk, geen misbruik of giswerk meer.
Zorgt ervoor dat bedrijven voldoen aan de lokale belastingwetten en -regelgeving - indien van toepassing kunnen de vereiste rapporten met een klik op de knop tijdig worden gegenereerd en ingediend bij de juiste lokale autoriteiten, waardoor onnodig papierwerk, fouten en boetes voor onnauwkeurige of late indiening van rapporten worden vermeden.
WAAROM TELTONIKA?

De goed doordachte, praktische en gebruiksvriendelijke privé/zakelijke rijmodus en een breed scala aan onbetwistbare kwaliteit GPS-apparaten om uit te kiezen uit de Teltonika Telematics-catalogus zullen ongetwijfeld ten goede komen aan de vloot van elk wagenpark in elk land ter wereld.

Teltonika is de juiste plaats om alles te krijgen wat je nodig hebt om te slagen - een indrukwekkende verscheidenheid aan GPS-trackers, accessoires en oplossingen. We onderzoeken, ontwerpen, ontwikkelen, produceren, innoveren, leveren producten en bieden een onberispelijke klantenservice aan onze klanten en zakenpartners in meer dan 160 landen over de hele wereld.

Vanaf de start van het bedrijf, 23 jaar geleden tot vandaag, heeft het 1.700 sterke en groeiende team van Teltonika 15,5 miljoen IoT-apparaten geproduceerd, waarmee het duizenden klanten en partners over de hele wereld heeft geholpen. We zijn de juiste plaats om alles te krijgen wat u nodig hebt om te slagen - een indrukwekkende verscheidenheid aan gecertificeerde GPS-apparaten en softwaretools voor elk denkbaar gebruik in voertuigtelematica. Onze innovatieve aanpak, uitgebreide wereldwijde marktkennis, ultramoderne productiefaciliteiten met geautomatiseerde gerobotiseerde assemblagelijnen en klantenondersteuning die aan uw verwachtingen voldoet, geven ons een concurrentievoordeel en maken van Teltonika Telematica een zakelijke partner bij uitstek.

Teltonika Electronics Manufacturing Services

Een inkijk in de productie faciliteiten van Teltonika.

We maken een afspraak

LAAT ONS SAMEN BRAINSTORMEN OVER UW BUSINESS EN VOERTUIG TRACKER WENSEN

Overleg telefonisch, zoom of fysiek.