Tracker security

INTRO
GPS-trackers bieden waardevolle gegevens voor zakelijke efficiëntie en beveiligen voertuigen tegen diefstal. Tegelijkertijd kunnen de gps trackers worden gestolen met het doel ze te verkopen, voertuigen met gps gesaboteerd worden door herconfiguratie met foutparameters of de trackers van de voertuigen worden gehackt om gevoelige gegevens te stelen. Om ongeautoriseerde toegang tot de trackers te voorkomen, is het noodzakelijk om aanvullende beveiligingsmaatregelen te nemen voor het inloggen via alle mogelijke apparaten. Wanneer een login mislukt, wordt de gebruiker de toegang ontzegd en blijven trackers veilig.

UITDAGING
Voertuigtrackers slaan gevoelige gegevens op voor bedrijven en helpen dankzij verschillende functies om optimale routes te regelen om vertragingen te voorkomen, brandstofverbruik te verminderen, tijdig onderhoud te krijgen en lading met een voertuig te beveiligen. Bij het verliezen van een tracker of de controle erover verliest het bedrijfsleven de mogelijkheid om een ​​voertuig te monitoren en dat kan ernstige gevolgen hebben.

Het stelen van een tracker of het verliezen van de controle (hacking) ervan kan grote problemen veroorzaken voor bedrijven, zijn klanten en bestuurders. U kunt echter veel doen om de beveiliging van uw trackers te verbeteren. Hoewel er geen absolute garanties zijn, moet je het de dieven zo moeilijk mogelijk maken om de trackers over te nemen (hacken) waaraan je tijd en geld hebt besteed in het installeren en configureren voor een efficiënte gegevensverzameling en gegevensbewaking.

Onze trackingoplossingen bieden veel meer dan alleen een eenvoudige tracking. Er is een breed scala aan functionaliteiten beschikbaar en – wat het belangrijkste is – we zorgen voor veilige connectiviteit voor al onze apparaten.

OPLOSSING
Het instellen van een wachtwoord, pincode of trefwoord voordat u de tracker gebruikt, is een must. Een tracker uit de doos installeren zonder deze opnieuw te configureren voor beveiligingsdoeleinden is een van de meest voorkomende fouten die integrators maken. Het is echter eenvoudig om dit te corrigeren door sterke wachtwoorden te maken (minimaal 8 tekens: een combinatie van hoofdletters en kleine letters, cijfers en minimaal één speciaal teken). Als u deze wijzigingen niet aanbrengt, kunnen dieven eenvoudig toegang krijgen tot de trackers, omdat ze de oorspronkelijke instellingen misschien kennen of ontdekken.

ZAKELIJKE AUTO TRACKERS KUNNEN GEHACKED WORDEN, VOORKOMEN IS BETER DAN GENEZEN

Met Teltonika-opties voor beveiligde verbindingen wordt het moeilijk om de trackers te stelen of te saboteren. Alle Teltonika-trackingapparatuur ondersteunen de onderstaande veiligheidsmaatregelen, waaronder FMB130, die een perfecte keuze is voor diverse gebruiksscenario's.

CONFIGURATOR PASSWORD

Toegang tot de configurator mag alleen worden beperkt tot degenen die deze moeten gebruiken. Voor bedrijfsmedewerkers om trackers via de computer te configureren, is een trefwoord vereist bij verbinding via USB. In het geval van toegang tot de trackerconfiguratie via een Bluetooth-verbinding, wordt naast een trefwoord een pincode gebruikt om met het apparaat te koppelen.

SMS-BEVEILIGING

U kunt SMS-login en SMS-wachtwoord gebruiken om toegang te krijgen tot Teltonika-trackers. Daarnaast is het ook mogelijk om apparaten via sms-commando's te configureren.

Voor extra beveiliging via sms kunt u telefoonnummers toevoegen aan de lijst met geautoriseerde nummers in de Teltonika-configurator. De trackers negeren alle opdrachten die afkomstig zijn van de nummers die niet in de configurator staan, dus niemand anders kan de apparaten configureren of saboteren.

FMBT-APP SOFTWARE

Door de Teltonika FMBT-applicatie op smartphones te gebruiken en een pincode in te vullen om te koppelen met een tracker of door uw apparaat toe te voegen aan de MAC-lijst met geautoriseerde apparaten van de configurator, kunt u elk detail over uw apparaat zien, inclusief primaire informatie, GNSS, GSM, I/O-elementenstatus , OBD en LV-CAN200/ALL-CAN300 live gegevens. Om de tracker via een Bluetooth-verbinding in te stellen, moet u een trefwoord invoeren en met de toepassing kunt u het IP-adres, de poort en de APN-gegevens van uw server op het apparaat wijzigen.

FOTA WEB

Met FOTA WEB heeft u overal ter wereld gemakkelijk toegang tot uw wagenpark. Om firmware te upgraden of configuratiewijzigingen aan te brengen, hoeft u alleen maar een login en wachtwoord in uw browser in te vullen die het HTTPS-protocol gebruikt - dit betekent dat alle communicatie tussen uw browser en de website gecodeerd is! Zorg er om veiligheidsredenen voor dat u uw inloggegevens niet aan onbevoegd personeel bekendmaakt.

VEILIGE VERBINDING MET SERVER (TLS/DTLS)

Voor een directe verbinding vanaf uw server kunt u aangepaste firmware gebruiken waarmee u de configuratie kunt instellen. Met een aangepaste firmware kunnen Teltonika-trackers gecodeerde gegevens verzenden met TLS- of DTLS-protocollen die de beveiliging van server- en trackercommunicatie garanderen.

VPN

Er is bezorgdheid over de veiligheid van persoonlijke smartphones en mobiele apparaten die verbinding maken met trackers. Privételefoons zijn kwetsbaarder voor aanvallen van hackers dan servers die zijn aangesloten op een bedrijfsnetwerk. Veel bedrijven bieden goedkope mobiele software die dataverkeer versleutelt of telefoons controleert op verdachte activiteiten. Hoewel de bedreigingen tot nu toe minimaal en meer hinderlijk waren, zijn ze iets om in de gaten te houden. Voor een veilige verbinding kun je een simkaart gebruiken met ondersteuning voor VPN-verbindingen. Met VPN kunt u een veilige verbinding maken met een ander netwerk via internet en uw browse-activiteit beveiligen.

TOPOLOGIE

topologie-tracker-security

VOORDELEN

Beveiligingsopties voor verschillende apparaten - zorg ervoor dat Teltonika-trackers veilig te gebruiken zijn in uw bedrijf met verschillende beveiligingsopties (trefwoorden, logins, wachtwoorden, pincodes en geautoriseerde nummerlijsten) voor alle soorten apparaten (telefoons, smartphones, computers, servers, en FMBT-app) waardoor uw gegevens veilig zijn.
Snelle manier om veilige logins te configureren – in de Teltonika-configurator is het eenvoudig om trefwoorden, logins en wachtwoorden in te stellen of te wijzigen, geautoriseerde telefoonnummers toe te voegen of de MAC-lijst van geautoriseerde apparaten te vullen.
Veilige gegevensverzending - VPN-gegevensversleuteling.

WAAROM TELTONIKA?

Door een veilige verbinding met Teltonika-trackers kunt u zich veilig voelen over uw gevoelige bedrijfsgegevens en er zeker van zijn dat niemand anders verbinding kan maken met de apparaten. Gebaseerd op ons motto 'Easy key to IoT', bieden we een snelle manier om beveiligingslogins, wachtwoorden of trefwoorden in te stellen, evenals probleemloze firmware-upgrades en configuratie van Teltonika-trackers.

Vanaf de start van het bedrijf, 23 jaar geleden tot vandaag, heeft het 1.700 sterke en groeiende team van Teltonika 15,5 miljoen IoT-apparaten geproduceerd, waarmee het duizenden klanten en partners over de hele wereld heeft geholpen. We zijn de juiste plaats om alles te krijgen wat u nodig hebt om te slagen - een indrukwekkende verscheidenheid aan gecertificeerde GPS-apparaten en softwaretools voor elk denkbaar gebruik in voertuigtelematica. Onze innovatieve aanpak, uitgebreide wereldwijde marktkennis, ultramoderne productiefaciliteiten met geautomatiseerde gerobotiseerde assemblagelijnen en klantenondersteuning die aan uw verwachtingen voldoet, geven ons een concurrentievoordeel en maken van Teltonika Telematica een zakelijke partner bij uitstek.


Teltonika Electronics Manufacturing Services

Een inkijk in de productie faciliteiten van Teltonika.

We maken een afspraak

LAAT ONS SAMEN BRAINSTORMEN OVER UW BUSINESS EN VOERTUIG TRACKER WENSEN

Overleg telefonisch, zoom of fysiek.