gekoeld-transport

INTRO
De logistieke sector is een essentieel onderdeel van elke economie en de drijvende kracht achter vele sectoren: handel, productie, landbouw, e-commerce, diensten.
Trailers zijn een integraal onderdeel van het transportsysteem en moeten efficiënt worden beheerd om concurrerend en winstgevend te blijven. Draadloze Bluetooth-technologie in combinatie met voertuig-gps-tracking opent nieuwe mogelijkheden voor vlootmonitoring, wat een aanzienlijk verschil maakt.

UITDAGING
Wist u dat volgens het Automobile Trailers Global Market Report de wereldwijde markt voor autotrailers in 2017 werd gewaardeerd op $ 10 miljard en blijft groeien?

Ervaren wagenparkbeheerders van elke omvang zijn zich ervan bewust dat het juiste beheer van trailers en tanks een essentieel onderdeel is van de logistieke bedrijfsvoering, zowel nationaal als internationaal. Als u dit niet doet, zal dit uiteindelijk leiden tot verstoring van de activa van de vloot, diefstal of ongeoorloofd gebruik, vertragingen, klachten van klanten, een verzwakte reputatie en concurrentievermogen, minder bestellingen, lagere winsten en ROI. Het is geen ‘nice to have’-optie meer, het is een zakelijke noodzaak om een ​​logistiek bedrijf overeind te houden.

Verzenders, wagenparkbeheerders en bedrijfsleiders moeten de status van een trailer in realtime weten: locatie, kilometerstand, welke chauffeur hem gebruikt, heeft hij een lading afgezet of opgehaald, hoeveel stops heeft hij op een bepaalde dag gemaakt of route, wat is een aanhangerparkeerplaats, welke chauffeur is het dichtst bij die aanhanger enzovoort?

Meer nog, managers die de leiding hebben, moeten de activa-productiviteit van elke activa kennen - hoeveel uur hebben ze de specifieke trailer in een bepaalde ploeg, week, maand of kwartaal gebruikt? Het is in de meeste bedrijven een wijdverbreide praktijk om activa en werknemers verantwoordelijk te houden door hun werklast op de een of andere manier vast te leggen, te volgen en te analyseren.

Dankzij het door Teltonika Telematics nieuw geïntroduceerde EYE Beacon-model, draadloze Bluetooth-technologie en slim denken, zijn er manieren om deze uitdagingen probleemloos te overwinnen met maximale resultaten.

OPLOSSING
Alle Teltonika GPS-trackers op basis van het FMB-platform ondersteunen draadloze Bluetooth LE-connectiviteit, zodat ze effectief kunnen communiceren met draadloze Bluetooth-apparaten zoals beacons (bakens) en sensoren.
De lichtgewicht en kleine EYE Beacons moeten worden bevestigd aan de voorkant van elk type trailer dat moet worden gevolgd en gecontroleerd - flatbed-, chassis- en boxtrailers, waterdichte gesloten trailers, koeltrailers, intermodale chassis en/of containers, gekoelde trailers, life-haul aanhangwagens, frac-tanks, enz.

PRAKTISCHE SCENARIO'S OM HET GEBRUIK VAN TRAILERS TE VOLGEN, BEWAREN, BEHEREN EN OPTIMALISEREN

Hoe het werkt - omdat elk BLE-baken een uniek ID-nummer heeft dat via de ether wordt verzonden als een radiosignaal met configureerbare intervallen, lezen Teltonika GPS-trackers (in dit geval FMC130) die in vrachtwagens en vrachtwagens zijn gemonteerd, ze, identificeren ze en verzenden deze gegevens als iBeacon of Eddystone-profiel, gecombineerd met de GNSS-locatiegegevens, naar een server voor analyse en rapporten.
Speciale software toont de locatie van alle EYE Beacons (dus getagde vloot van trailers) op basis van de nabijheid van de dichtstbijzijnde tracker, helpt bij het beheer van de procedure voor het toewijzen van BLE-accessoires, enzovoort.

Sterker nog, elke trailer met een EYE Beacon eraan kan in realtime worden gevolgd via elk smart device met een internetverbinding – telefoon, tabletcomputer, laptop of desktop-pc. Hierdoor weten wagenparkbeheerders precies wat er speelt en kunnen ze hun verdere acties tijdig en efficiënt plannen. Geen ouderwetse 'pen en papier'-methoden of giswerk meer waarvan bekend is dat het onpraktisch en foutgevoelig is.

Het EYE Beacon-model heeft twee opvallende kenmerken: 'Proximity Event' en 'Detectie door filters'. Dankzij hen en geavanceerde Teltonika GPS-apparaatconfiguratiefunctionaliteit, biedt het een keuze uit verschillende instellingen en scenario's om te voldoen aan de behoeften van het volgen van logistieke vloot.

temperatuur-tracking-instellingen
'Proximity Event' - een voertuigtracker kan bijvoorbeeld activa-nabijheidsgebeurtenissen genereren, afhankelijk van de Bluetooth-signaalsterkte. Op deze manier worden trailers met een bepaalde afstand tot een vrachtwagen wel gevolgd, maar andere buiten dat bereik worden genegeerd. Hier kunnen twee onderscheidende gebeurtenissen worden ingesteld - een vrachtwagen komt in de buurt van de trailer en rijdt de volgzone binnen - gebeurtenis #1; een vrachtwagen die wegrijdt van de trailer verlaat de volgzone - gebeurtenis #2. Het maakt het ook mogelijk om locaties van elk bewegend baken (dus de trailer van belang) te bepalen, gegroepeerd in zones 'Dichtbij', 'Op afstand' en 'Ver wegy'.

'Detectie door filters' - de aangepaste filterfunctie maakt het mogelijk om activa te groeperen op een specifiek attribuut of eigenschap die van belang is voor de bedrijfsvoering (bijv. door verschillende trailertypes) of om alleen eigen geregistreerde trailer vloot op basis van ID-beacons (bakens) te volgen en andere te negeren als die er zijn.
Deze handige gebeurtenisscenario's helpen bij het bewaken, beheren en optimaliseren van het gebruik van bedrijfswagenparkactiva met maximale efficiëntie, waardoor kostbare fouten worden vermeden, een wagenpark goed georganiseerd blijft en tijd en bedrijfsmiddelen worden bespaard.

Bluetooth-connectiviteit heeft lage kosten, hoge energie-efficiëntie, nauwkeurigheid en is zeer betaalbaar. Deze accessoires kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd, ingezet en vervangen als ze kapot zijn. Teltonika-bakens met configureerbare signaalsterkte en datatransmissie-intervallen die kunnen worden aangepast aan de exacte behoeften van de klant, kunnen snel worden geïntegreerd in vrijwel elke vloot. Al met al kan dit op zijn minst de reputatie, winstgevendheid en concurrentiepositie van het bedrijf merkbaar verbeteren.

TOPOLOGIE

topologie-trailer-tracking

VOORDELEN

Nauwkeurige tracking van activa, altijd en overal - bedrijfsleiders, wagenparkbeheer en dispatchers kunnen de status van elke trailer in realtime over de hele wereld volgen. 100% verantwoordelijkheid voor alles wat belangrijk is voor het logistieke bedrijf en de efficiëntie van de vloot.
Moeiteloze opname van Teltonika EYE Beacons - het eenvoudig en snel toevoegen van tracking- en monitoringfunctionaliteiten voor de huidige gebruikers van voertuigtelematica-oplossingen.
Waardetoevoegende slimme EYE Beacon-functies - 'Proximity Event' en 'Detectie door filters' praktische gebeurtenisscenario's helpen bij het volgen, bewaken, beheren en optimaliseren van het gebruik van trailers met de hoogste efficiëntie.
Draadloos en betaalbaar - Bluetooth-connectiviteit zorgt voor snelle installatie en configuratie, lage interferentie, stroomverbruik en is niet duur. Bij beschadiging, verlies of diefstal kan de Teltonika BLE-sensor snel worden vervangen.
Verbeterde bedrijfsreputatie, concurrentievermogen en winstgevendheid - tijdige leveringen, aanzienlijke kostenbesparingen door het verminderen van waardevolle activa en kosten voor verlies van goederen, antidiefstalbeveiliging om de winst te vergroten, verbeterde cashflow en uitbreidingsmogelijkheden.

WAAROM TELTONIKA?

Om wagenparktrailers, opleggers en tanktrailers "tracking" uitdagingen met succes op te lossen, bieden we een onmisbare combinatie van Teltonika: draadloze op Bluetooth-technologie gebaseerde gloednieuwe ID-bakens, functionele mobiele Android/iOS-apps voor snelle configuratie, scannen, debuggen en de meest geavanceerde GPS-trackers om logistieke bedrijven te helpen slagen.

Teltonika is de juiste plaats om alles te krijgen wat je nodig hebt om te slagen - een indrukwekkende verscheidenheid aan gecertificeerde GPS-trackers, accessoires en oplossingen voor elk denkbaar gebruik in de voertuigtelematica-industrie. We onderzoeken, ontwerpen, ontwikkelen, produceren, innoveren, leveren producten en bieden een onberispelijke klantenservice aan onze zakenpartners en klanten over de hele wereld.

Onze meer dan 23 jaar expertise en innovatieve aanpak, uitgebreide wereldwijde marktkennis, eersteklas productkwaliteit, ultramoderne productiefaciliteiten met geautomatiseerde robotassemblagelijnen en klantenondersteuning die aan uw verwachtingen voldoen, geven ons een concurrentievoordeel en maken Teltonika Telematics een zakenpartner naar keuze.

Teltonika Electronics Manufacturing Services

Een inkijk in de productie faciliteiten van Teltonika.

We maken een afspraak

LAAT ONS SAMEN BRAINSTORMEN OVER UW BUSINESS EN VOERTUIG TRACKER WENSEN

Overleg telefonisch, zoom of fysiek.