Bezorgdienst koeriersdienst voertuig onderhoud

INTRO
Bezorgdiensten / koeriersdiensten is een bedrijf waar efficiëntie alles is. Klanten verwachten dat hun goederen op tijd worden geleverd en het voldoen aan deze verwachtingen is een must als het bedrijf een stevige winst wil maken. Alles wat vertragingen veroorzaakt, moet worden geminimaliseerd of geëlimineerd. Gefaciliteerd door GPS-apparaten, kan tijdig voertuigonderhoud het aantal onregelmatigheden aanzienlijk verminderen en zo het bedrijf helpen groeien.

UITDAGING
Het in goede staat houden van de vloot van het bedrijf is van vitaal belang. Verlies van meerdere voertuigen of zelfs een van hen door: onverwachte storingen kunnen aanzienlijke verliezen en complicaties veroorzaken bij geplande operaties.
Bovendien, het gebruik van papier om het geplande onderhoud van de vloot bij te houden is omslachtig en tijdrovend. Dekans op fouten is ook niet uit te sluiten wat kan leiden tot achterstallig onderhoud, storingen inzakelijke en onvoorziene uitgaven. In het ergste geval kan ook de veiligheid van chauffeurs in gevaar komen.

OPLOSSING
Om onderhoudsgerelateerde hoofdpijn te voorkomen en het leven van klanten gemakkelijker te maken, bieden integrators een oplossing voor deze uitdagingen. Het proces van vlootonderhoud kan worden geautomatiseerd met behulp van GPS-trackingapparatuur.
Hoe groter de vloot, hoe aantrekkelijker is deze oplossing voor de eigenaar. Het bijhouden van onderhoudsschema's wordt probleemloos door herinneringen in te stellen wanneer de voertuigen onderhoud nodig hebben op basis van kilometerstand of andere parameters.
Informatie over onverwachte fouten en problemen worden ook naar de eigenaar gestuurd, zodat ze snel kunnen worden opgelost.

De beste keuze voor de implementatie van deze oplossing is de eenvoudig te installeren OBD-tracker. Gegevens nodig voor implementatie van het onderhoudssysteem:

• Kilometerteller/ gereden afstand. Op basis van het apparaat dat u selecteert, worden de gegevens van de gereden afstand ofwel berekend met behulp van een virtuele kilometertelleroplossing of het ophalen van actuele kilometertellergegevens van de boordcomputer.
• DTC (diagnostische foutcodes). U ontvangt informatie over storingen of actuele foutcodes, afhankelijk van de mogelijkheden van de boordcomputer.

Naast gegevens die worden gebruikt voor het bewaken van vlootbeheerschema's, kunnen OBD-trackers andere nuttige informatie verstrekken, zoals brandstofniveau, toerental, gasklepstand, koelvloeistoftemperatuur, motorbelasting, enz.

De functionaliteiten van Bluetooth-bakens en sensoren zijn ook zeer relevant in de bezorgservice. Bakens helpen ervoor te zorgen dat de veiligheid van de verzonden goederen, terwijl sensoren temperatuur en vochtigheid meten om ervoor te zorgen dat de goederen worden afgeleverd in juiste staat. Lees meer hierover in Pakketten tracking.

TOPOLOGIE

topologie-voertuig-onderhoud

VOORDELEN

Tijdig onderhoud en service - wagenparkeigenaren kunnen er zeker van zijn dat voertuigen in goede staat worden gehouden.
Efficiënt wagenparkbeheer - het bijhouden van voertuigonderhoud wordt een geautomatiseerd proces waarbij onregelmatigheden tot een minimum worden beperkt.
Voorkom onnodige kosten - of het nu gaat om onverwachte reparatiekosten, tijdrovende planningen op papier of ontevreden klanten door vertragingen.
Bestuurders veilig houden - personeel beschermen tegen auto-ongelukken veroorzaakt door slecht en laat onderhoud.
Eenvoudige installatie - het is snel en eenvoudig, er is geen speciale kennis of inspanning nodig om een apparaat aan te sluiten.

WAAROM TELTONIKA?

De voordelen van de gps trackers van Teltonika worden elke dag door duizenden klanten gewaardeerd. Als het gaat om het bewaken van onderhoudsschema's voor wagenparken, kan Teltonika een brede selectie van voertuig gps trackers aanbieden, waaronder FMB001 (2G), FM3001 (3G), FMC001 (4G, LTE CAT1) en FMM001 (CAT-M1). Naast bezorgservice zijn ze ook perfect geschikt in verhuur & leasing, verzekeringstelematica en andere industrieën voor het volgen van lichte voertuigen.

Teltonika Electronics Manufacturing Services

Een inkijk in de productie faciliteiten van Teltonika.

We maken een afspraak

LAAT ONS SAMEN BRAINSTORMEN OVER UW BUSINESS EN VOERTUIG TRACKER WENSEN

Overleg telefonisch, zoom of fysiek.