bezorgdienst-koeriersdienst

INTRO
De laatste verschuiving in de wereldeconomie heeft veel veranderingen teweeggebracht, waaronder online winkelgedrag en populariteit, die waarschijnlijk nog vele jaren blijvende effecten zullen hebben. Het veroorzaakte een piek in de vraag naar koeriers- en bezorgdiensten en helaas bracht dit ook problemen met zich mee, bijvoorbeeld de verhoogde frequentie van koeriersbusjes in woonwijken en het gedrag van de berijders van deze bestelbusjes. Om bezorgbedrijven daarbij te helpen, heeft Teltonika een gedegen hedendaagse voertuigtelematica-oplossing ontwikkeld.

VOORKOM KOSTBARE FOUTEN, MOEDIG VEILIGE EN BETROUWBARE PAKKETBEZORGING AAN.

UITDAGING
Wist u dat, volgens de enquête en een nieuw rapport over e-commercetrends, 90% van de bedrijven in Europa en Noord-Amerika zag hun online verkoop op zijn minst een beetje toenemen, waarbij 50 procent van de respondenten beweerde dat deze met groeide meer dan 100 procent tijdens de wereldwijde uitbraak van de COVID-19-pandemie in het jaar 2020?

Boodschappen, kleding, vraag naar medicijnen, paniekaankopen, razendsnelle abonnementsdiensten en meer online genereren verkopen voor retailers is één ding, maar de lockdown en zware beperkingen hebben ook geleid tot zaken als verstoord toeleveringsketens, slecht bemande klantenservice, gebrek aan bezorgers, vertragingen van pakketten, dure fouten, enz.

Het is onvermijdelijk dat de uitbraak van het coronavirus heeft geleid tot een explosie van de vraag naar bezorgdiensten en koeriers. Door de geweldige groei in het aantal websites, mobiele apps en sociale media-pagina's die allerlei soorten leveringen rechtstreeks naar de de deur van de koper. Aanbieders van koeriersdiensten krijgen een boost en bedienen online shoppers die liever geen risico om naar buiten te gaan.

webcam-dualcam-bestelbus
Maar hier komt een probleem: gebrek aan bekwame en ervaren bezorgers op inhuurbasis. In het artikel ‘De nieuwe veelgevraagde banen: bezorgers (chauffeurs bezorgdiensten)’ legt Financial Times uit dat veel recruiters in het Verenigd Koninkrijk het erover eens zijn dat de pandemie de vraag het hardst opdrijft voor werknemers die dingen verplaatsen, zoals chauffeurs. Deze situatie is vrij gelijkwaardig in andere landen. Sterker nog, reeds aangeworven personen ervaren vaak een hectische werkdruk, langere werktijden, stress en slaapgebrek, wat tot allerlei uitdagingen leidt.

Houd er rekening mee dat een ontoereikende rijstijl en ongepast gedrag ongetwijfeld zullen leiden tot een hoger brandstofverbruik, extra overheadkosten voor wagenparkonderhoud, verkeersongevallen en boetes, verlies of beschadiging van te leveren goederen, stijging van verzekeringskosten, hogere medische kosten, verwondingen of doden, stilstandtijden en vertragingen bij de levering, klachten van klanten en een slechte bedrijfsreputatie. Dit leidt uiteindelijk tot minder bestellingen, verlies van marktaandeel en afnemende winstgevendheid.

Hoe zit het dan met de veiligheid van chauffeurs? Het is ook een uitdaging. Volgens een van de BBC News-rapporten worden duizenden bezorgers geconfronteerd met intimidatie, ernstig letsel en zelfs de dood om voedsel-bestellingen, op tijd, tot aan de deur van de consument te brengen. Kortom, bezorgdiensten moeten omgaan met enorme wereldwijde verschuivingen in consumptiegewoonten, kwaliteit van klantenservice, wagenparkveiligheid en bezorgmogelijkheden.

Met al het bovenstaande in gedachten, heeft het Teltonika Telematics-team een ​​praktische hedendaagse oplossing bedacht die bezorg- en koeriersbedrijven enorm helpt met deze belangrijke problemen. We noemen het de Teltonika DualCam-oplossing.

OPLOSSING
Deze uitgebreide oplossing combineert het beste van beide - digitale dubbelzijdige beeld (verkeer en chauffeur) registrerende recorder Teltonika DualCam en speciale categorie FMx125-serie of FMU126 voertuig-GPS-trackervoordelen. Een set van twee moet worden aangesloten via de seriële RS-232-poort. Beter nog, deze FM-apparaten kunnen worden gebruikt in combinatie met de externe FMB-apparaatfirmware-update en configuratietool Teltonika FOTA. Let op: om deze functionaliteit op je FMC125 of andere ondersteunde trackers te gebruiken, heb je firmwareversie 03.27.00.Rev.100 of hoger nodig.

DASHCAM REGISTREERT BEELD VAN VERKEER EN BESTUURDER

Deze voertuigtelematica-tracker heeft, net als elk ander GPS-apparaat van Teltonika, diverse goed doordachte gebruiksscenario's die respectievelijk specifieke gebeurtenissen volgen en hun gegevens genereren. Om de bovengenoemde rijproblemen aan te pakken en DualCam te activeren, gebruiken we scenario's voor groen rijden (ook bekend als Eco Driving), crashdetectie, detectie van te hoge snelheid en overmatig stationair draaien.

REGISTRATIE GROEN RIJDEN (ECO DRIVING) SCENARIO'S

Het scenario maakt het mogelijk om het volgen van 3 voertuigparameters in te stellen en te activeren - 'Max Versnelling', 'Max Remvertraging' en 'Max Bochtmanouvre'. Als een vooraf ingestelde waarde wordt overschreden, registreert de FMC125 tacker de gebeurtenis en stuurt de gegevens naar een speciale server. Daarna, door een SMS/GPRS-commando van de server naar het FM-apparaat te sturen, kan een video van maximaal 30 seconden die relevant is voor deze gebeurtenis worden aangevraagd bij een Teltonika DualCam-accessoire. Een video-opname of foto's die de interessante momenten vastleggen, kunnen op verzoek naar de server worden verzonden op basis van vooraf ingestelde tijdsintervallen.

Hierdoor wordt de uitgebreide informatie (video-opnames, afbeeldingen en voertuiggerelateerde gegevens) verzameld en beschikbaar voor tijdige analyse, zodat wagenparkbeheer een situatie kan beoordelen en indien nodig gedragsproblemen van een bestuurder kan aanpakken wanneer een gebeurtenis wordt geactiveerd.

eco-drving-groen-rijden

REGISTRATIE ONGEVAL DETECTIE SCENARIO'S

Voor dit voorbeeld hebben we het volgen van 2 voertuigparameters ingesteld en geactiveerd - 'Drempel' en 'Duur'. De GPS-tracker kan gebeurtenissen detecteren die variëren van een lichte tik op het apparaat tot een ernstig ongeval. Als een vooraf ingestelde parameterwaarde wordt overschreden, registreert het FMC125-model de gebeurtenis en verzendt automatisch een volledig gegevenspakket naar een speciale server, inclusief tot 30 seconden lange video die relevant is voor deze gebeurtenis van de Teltonika DualCam-Webcam.

Om bedrijven en verzekeringsagentschappen nog verder te helpen, zijn er 2 configureerbare Crash Trace-modi om uit te kiezen: 'Trace Change' en 'Trace Full'. Als crashdetectiefunctiegebeurtenissen worden gedetecteerd, zullen hun nauwkeurige en gedetailleerde gegevensset (inclusief visuele beelden) voor het bewaken, analyseren en genereren van relevante rapporten beschikbaar zijn voor de verantwoordelijke bedrijfsmanagers en betrokken verzekeraars om een verkeersongeval zo efficiënt mogelijk te regelen en tijd en kostbare middelen te besparen.

ongeval-detectie

REGISTRATIE SNELHEIDSLIMIET OVERSCHRIJDING SCENARIO
Het scenario maakt het mogelijk om het volgen van de parameter 'Max Snelheid' in te stellen en te activeren. Als de vooraf ingestelde waarde wordt overschreden, registreert de FMC125-tracker de gebeurtenis en stuurt de gegevens naar een server. Daarna, door een SMS/GPRS-commando van de server naar het FM-apparaat te sturen, kan een video van maximaal 30 seconden die relevant is voor deze gebeurtenis worden opgevraagd van de Teltonika DualCam Webcam. De video-opname of foto's kunnen bezorgdiensten naar de server worden verzonden op basis van vooraf ingestelde tijdsintervallen.

Zoals eerder opgemerkt, zullen de gegevens beschikbaar zijn voor analyse die helpt om de kwestie op te lossen wanneer een (of meerdere) snelheids overschrijdingen word(t)en geregistreerd. Om de effectiviteit te vergroten, kan deze detectie worden gecombineerd met het handmatige Geofence-scenario.

snelheidslimiet-overschrijding

REGISTRATIE OVERMATIG STATIONAIR DRAAIEN SCENARIO'S
Het scenario maakt het mogelijk om in te stellen en te activeren van 2 voertuigparameters - 'Tijd van stilstaan' en 'Tijd om te vertrekken'. Als een vooraf ingestelde waarde wordt overschreden, registreert de FMC125 tacker de gebeurtenis en stuurt de gegevens naar een server. Daarna kan, door een SMS/GPRS-opdracht van de server naar het FM-apparaat te sturen, een video van maximaal 30 seconden die relevant is voor deze gebeurtenis, worden opgevraagd bij de Teltonika DualCam-Webcam. De video-opname of foto's kunnen bezorgdiensten naar de server worden verzonden op basis van vooraf ingestelde tijdsintervallen.

Zoals hierboven, zal op elk moment dat een voertuig stationair draaiende gebeurtenis wordt geactiveerd, de gegevens beschikbaar zijn voor analyse als onderbouwing om overmatig stationair draaien te reduceren.

overmatig-stationair-draaien
Als gevolg hiervan kan wagenparkbeheer nu tijdig allesomvattende gegevens verzamelen, analyseren en snel ongepast gedrag van chauffeurs identificeren en verbeteren door de nodige disciplinaire maatregelen te nemen, veiliger rijden te bevorderen, ongevallen, exploitatie- en onderhoudskosten van het wagenpark te verminderen, de bedrijfsefficiëntie te verbeteren en indien nodig de vaardigheden van chauffeurs, de verzekeringskosten voor bedrijfsvoertuigen verlagen, sterk bewijs leveren voor de rechtbank om verzekeringsclaims sneller op te lossen, chauffeurs beschermen tegen oplichting door een crash-for-cash, enz. Op verzoek kan elk evenement worden toegevoegd vanuit andere scenario's en worden vastgelegd.

video-coding
De gloednieuwe Teltonika DualCam-Webcam-oplossing combineert het beste van twee werelden - groothoek dubbele dashcam-Webcam die High Efficiency Video Coding (H.265/HEVC) ondersteunt met een betere gegevenscompressieverhouding, verminderde bandbreedte, opslagvolume en voertuig Teltonika GPS-tracker - effectief omgaan met gespecificeerde problemen door bedrijfswagenparkbeheerders, chauffeurs, passagiers, weggebruikers, politie en de samenleving bij te staan. Iedereen wint!

TOPOLOGIE

topologie-bezorgdienst-dashcam-webcam

VOORDELEN

Geautomatiseerde, probleemloze tijdregistratie, bewaking en beheren van chauffeurs en gebeurtenisseneen nauwkeurige, alles-in-één en gebruiksvriendelijke oplossing voor bezorgservices met behulp van een dubbele groothoekdashcam en Teltonika GPS-tracker. Altijd en overal data beschikbaar en toegankelijk via pc, tablet en smartphone.
Stimuleer veilige en betrouwbare pakketbezorging - door kostbare fouten, ongepast gedrag, diefstal te voorkomen en tegelijkertijd weloverwogen beslissingen te nemen in onvoorziene situaties.
Verhoogt de discipline van chauffeurs, stimuleert wenselijke gedrag voor voertuiggebruik en werkethiek - het constant volgen en bewaken van routinegebeurtenissen van wagenparkbestuurders in combinatie met een passend motivatiesysteem zal de klantenservice verbeteren, een workflow en de bedrijfskosten optimaliseren voor wagenparken van elke omvang.
Uitgebreide Teltonika DualCam-Webcam-functionaliteit om aan de bedrijfsbehoeften te voldoen - flexibele configuratie voor een project of zakelijke behoeften, handige detecties zoals te hoge snelheid, overmatig stationair draaien, crashen of andere on-demand om het wagenparkbeheer te optimaliseren, de bedrijfskosten, verkeersboetes, medische kosten te verlagen, en de ROI aanzienlijk verbeteren.

WAAROM TELTONIKA?

We bieden niet alleen de geavanceerde Teltonika DualCam-Webcam als zodanig, maar ook een uitgebreide up-to-date oplossing voor bezorgdiensten-koerierbedrijven die zorgen voor automatische tracking, opname, monitoring en efficiënt wagenparkbeheer van chauffeurs voor bedrijven van elke omvang om te voldoen aan de meest veeleisende behoeften die momenteel bestaan. op een mondiale markt.

Teltonika is de juiste plaats om alles te krijgen wat je nodig hebt om te slagen - een indrukwekkende verscheidenheid aan gecertificeerde GPS-trackers, accessoires en oplossingen voor elk denkbaar gebruik in voertuigtelematica. Onze meer dan 22 jaar expertise en innovatieve aanpak, uitgebreide wereldwijde marktkennis, eersteklas productkwaliteit, ultramoderne productiefaciliteiten met geautomatiseerde robotassemblagelijnen en klantenondersteuning die aan uw verwachtingen voldoen, geven ons een concurrentievoordeel en maken Teltonika Telematics een zakenpartner naar keuze.

Teltonika Electronics Manufacturing Services

Een inkijk in de productie faciliteiten van Teltonika.

We maken een afspraak

LAAT ONS SAMEN BRAINSTORMEN OVER UW BUSINESS EN VOERTUIG TRACKER WENSEN

Overleg telefonisch, zoom of fysiek.