Teltonika dualcam webcam

INTRO
Op de weg doen zich allerlei onvoorspelbare situaties voor - van ongevallen veroorzaakt door technische problemen of onvoorzichtig rijden tot verschillende strafbare feiten en andere incidenten. Wat er ook gebeurt, één ding is zeker: het hebben van een gedetailleerd bewijs van het evenement zal de zaken veel eenvoudiger en gemakkelijker maken. Dit is precies wat Teltonika Telematics te bieden heeft - GPS-trackingoplossing verbeterd met Teltonika DualCam-mogelijkheden.

UITDAGING
Voor een bedrijf betekent het hebben van een wagenpark onvermijdelijk de noodzaak om incidenten waar voertuigen bij betrokken zijn, af te handelen. Auto-ongelukken behoren tot de meest voorkomende incidenten. De oorzaken van verkeersongevallen zijn talrijk en het bepalen van de werkelijke oorzaak kan een lastige opgave zijn, zeker wanneer de betrokken partijen vanuit hun eigen belang nogal verschillende verhalen vertellen. Hoe te weten - wie heeft gelijk en wie heeft ongelijk?

Omdat geen enkele bestuurder immuun is voor ongevallen op de weg, zijn verkeersgerelateerde problemen met name relevant voor sectoren als bezorg- en personenvervoer, logistiek en verzekeringen.

Er zijn zelfs gevallen waarin bestuurders worden geconfronteerd met de bijzonder kwaadaardige incidenten - opzettelijke auto-ongelukken die eruitzien alsof ze de schuld van de andere partij zijn. Zonder hard bewijs (bijv. video-opname) is het erg moeilijk om je onschuld te bewijzen.

Als het gaat om taxi's en auto-deel-diensten, is de persoonlijke veiligheid van de chauffeurs en passagiers een van de belangrijkste problemen waarmee bedrijven worden geconfronteerd. De risico's kunnen van beide kanten komen - de klanten of de chauffeur - en de vorm aannemen van een chauffeur beroven of een passagier mishandelen en lastigvallen. Om een ​​bedrijf soepel te laten draaien, moet de kans op dergelijke misdrijven tot een minimum worden beperkt.

OPLOSSING
Teltonika Telematica maakt het omgaan met bovengenoemde uitdagingen zo effectief mogelijk. Onze innovatieve oplossing combineert tracking-apparaten uit de FMx125-serie met de speciale Teltonika DualCam die uitgebreide informatie biedt - inclusief video-opnamen, afbeeldingen en voertuiggerelateerde details - wanneer zich een incident voordoet.

DASHCAM DIE IN TWEE RICHTINGEN BEELD OPNEEMT, HET VERKEER EN DE BESTUURDER

De Teltonika DualCam-functionaliteit houdt in dat het apparaat, dat op de voorruit is gemonteerd, het zicht in beide richtingen vastlegt: de voorkant, d.w.z. wat er op de weg gebeurt, en de achterkant, d.w.z. de bestuurder en de passagiers als ze aanwezig zijn. Door andere verkeersdeelnemers vast te leggen, is het filmen van de buitenkant van de voorkant van onschatbare waarde in het geval van auto-ongelukken, terwijl het vastleggen van het interieur van een auto een duidelijk beeld geeft van wat er in het voertuig gebeurt.

Groothoekcamera legt ook de bestuurder vast, zodat kan worden gezien of een van zijn of haar acties heeft bijgedragen aan de ongewenste gevolgen - bijvoorbeeld een telefoon vasthouden, chatten met de passagiers, niet op de weg letten, enz. Het installeren van een camera kan een effectieve preventieve maatregel zijn tegen kwade bedoelingen, zowel van de kant van de bestuurder als van de passagiers.

Het verzenden van video-opnamen kan automatisch worden geactiveerd of Groothoekcameraop verzoek worden aangevraagd. Automatisch verzenden wordt geactiveerd bij de detectie van een auto-ongeluk of door op de paniekknop te drukken. Opnames van de camera aan de voorkant 5 seconden voor en na en van de camera aan de achterkant 5 seconden voor en na het evenement worden naar de server verzonden. Zo heeft de vlooteigenaar een videobeeld van 20 seconden om het incident te evalueren.

Indien nodig kan een video ook worden aangevraagd door het verzenden van een SMS/GPRS-commando op basis van bepaalde gebeurtenissen - inclusief maar niet beperkt tot te hoge snelheid, hard accelereren, hard remmen, hard bochten nemen, slepen, vastlopen, enz. en een specifiek tijdstip van opname aan te geven, dwz tijdstempel. Een record van maximaal 30 seconden kan naar de server worden verzonden. Bij gebruik van een voertuig filmt de camera constant en slaat videobeelden op op MicroSD-kaart 64 GB voor een duur van maximaal 72 uur.

Evenzo kunnen naast videobeelden ook foto's naar de server worden gestuurd - op verzoek of periodiek op basis van de ingestelde tijdsintervallen.

Over de technische kant gesproken, Teltonika DualCam is aangesloten via de RS232-interface, video's worden gemaakt in de resolutie van 720p en High-Efficient Video Coding H265 verbetert de videokwaliteit aanzienlijk, waardoor de bestanden klein blijven en een hoge overdrachtssnelheid wordt gegarandeerd.

Onze oplossing wordt geleverd met volgapparatuur uit de FMx125-serie, die zelf een schat aan informatie en mogelijkheden biedt.

Om te beginnen kan het bewaken van de locatie van een voertuig wonderen doen voor de bedrijfsefficiëntie. Hoe groter de vloot, hoe groter de voordelen – effectief resourcebeheer, optimalisatie van kosten, verhoogde veiligheid en eenvoudige afhandeling van onderhoudsproblemen zijn er maar een paar.

De functionaliteit van onze tracking devices wordt verder uitgebreid met Bluetooth (BLE) technologie. BLE-sensoren kunnen temperatuur, vochtigheid, beweging en andere parameters bewaken, terwijl BLE-bakens kunnen worden gebruikt voor de authenticatie van chauffeurs of passagiers, het volgen van aanhangwagens en als startonderbreker.

Trackers uit de FMx125-serie ondersteunen ook de RS485-interface die communicatie mogelijk maakt met externe apparaten zoals meerdere digitale brandstofsensoren (LLS) of het verzenden van gegevens in TCP ASCII/Binary-modus. Ondertussen kan 1-draads worden gebruikt voor het bewaken van temperatuurgegevens en RFID/iButton-tags.

Dankzij de Dual-SIM-functie kunne de roamingkosten vermeden worden. Bij het overschrijden van grenzen tussen landen, waar roamingkosten van toepassing zijn, is het hebben van een andere simkaart in het volgapparaat een optie die leidt tot kostenbesparing.

TOPOLOGIE

topologie-teltonika-dualcam

VOORDELEN

Geautomatiseerde, probleemloze tijdregistratie, bewaking en beheer van chauffeursCruciale informatie over de incidenten op de weg - video-opnamen en foto's laten duidelijk zien wat er is gebeurd en waarom.
Beide kanten op zien - filmen van de weg voor je en het interieur van een voertuig, inclusief de bestuurder.
Effectieve preventieve maatregel - veilig rijden aanmoedigen en storend gedrag in het voertuig beperken door periodieke beelden te verzenden.
Automatisch of op verzoek - kies uw manier om video-opnamen en foto's te ontvangen.
Efficiënt wagenparkbeheer - gebruikmaken van de functionaliteiten van GPS-trackers om de bedrijfsefficiëntie te verbeteren.

WAAROM TELTONIKA?

Als een van de toonaangevende fabrikanten in de telematica-industrie wereldwijd, biedt Teltonika Telematica innovatieve manieren om waarde te leveren aan klanten door hardware van topkwaliteit te combineren met de allernieuwste oplossingen. De combinatie van volgapparatuur uit de FMx125-serie en Teltonika DualCam is ontworpen om te voldoen aan de zakelijke behoeften in verschillende sectoren met de voordelen die met name relevant zijn voor bezorg- en passagiersvervoerdiensten, logistiek en verzekeringsmaatschappijen.

Vanaf de start van het bedrijf, 23 jaar geleden tot vandaag, heeft het 1.700 sterke en groeiende team van Teltonika 15,5 miljoen IoT-apparaten geproduceerd, waarmee het duizenden klanten en partners over de hele wereld heeft geholpen. We zijn de juiste plaats om alles te krijgen wat u nodig hebt om te slagen - een indrukwekkende verscheidenheid aan gecertificeerde GPS-apparaten en softwaretools voor elk denkbaar gebruik in voertuigtelematica. Onze innovatieve aanpak, uitgebreide wereldwijde marktkennis, ultramoderne productiefaciliteiten met geautomatiseerde gerobotiseerde assemblagelijnen en klantenondersteuning die aan uw verwachtingen voldoet, geven ons een concurrentievoordeel en maken van Teltonika Telematica een zakelijke partner bij uitstek.

Teltonika Electronics Manufacturing Services

Een inkijk in de productie faciliteiten van Teltonika.

We maken een afspraak

LAAT ONS SAMEN BRAINSTORMEN OVER UW BUSINESS EN VOERTUIG TRACKER WENSEN

Overleg telefonisch, zoom of fysiek.